Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Спедиторските фирми...
Автор: SLR   
Дата:   04-08-14 17:41

Днес, докато отивах да си взема една сапунерка от Еконт в София, довършвайки си разговора отвън, попаднах на видимо ядосан куриер, който носеше доста пратки в двете си ръце, малко преди "баничарката" изпусна половината, след което хвърли и останалата част?!?

За съжаление точно привършвах разговора и не можах да го снимам, как събира пакети около колата. От офиса ме увериха че този тип отношение не им бил обичаен, но трудно щях да им повярвам, особенно ако чаках обектив за 2000 лева с VR/IS.

Ползвал съм почти всички налични куриери у нас, и Еконт са от най читавите, но просто стремежа им да се разрастнат чрез франчайзинг може да им изиграе лоша шега.

Предполагам че това важи и са всички такива фирми...

Отговори на това съобщение
 Re: Спедиторските фирми...
Автор: imitev   
Дата:   04-08-14 18:10

Манталитета ни е такъв. Първо действаме, после мислим... Днес той хвърля чуждите пратки, утре друг куриер хвърля неговата пратка. В офиса в който той трябва да остави нещо го ядосват без да се замислят просто ей така...

Не е до франчайз или друг бизнес - много сме нервни в нашата малка държавица. Прекалено на сериозно се вземаме. Винаги всичко се върти около нас...

Автор: Lycan   
Дата:   04-08-14 18:48

До складовете на ритейлърите е същата работа, така или иначе стоките не никнат вътре.
Разчита се опковките да са здрави. В Щатите човешкия фактор от амазон спокойно засилва пакета през оградата дори да те гледа че си на двора. В БГ поне ако лично го получаваш все едно яйца ти предават :)

Автор: muzicantini   
Дата:   04-08-14 18:54

Само, че в Щатите, може 100 пъти да го връщаш и да ти пращат ново, докато не решиш, че ти харесва, пък може и да не ти хареса и да си ти дадат парите.

Автор: juslen   
Дата:   04-08-14 19:38

В еконт условията на труд не са от най-добрите, работи се много, всеки ден по 10-12-13 часа, шефовете са строги, глобяват за дребни неща, изискват от служителите много а дават не толкова много като възнаграждение[smilie5] Изобщо малко са особени нещата с управлението там.

Иначе не рядко и аз съм виждал подобни сцени как подмятат пратките като чували с картофи, не е приятно обаче е ежедневие. Те затова и вече самите служители в офисите на еконт опаковат нещата доста сериозно, защото пък после ако нещо стане го отнасят те, а не немърливия нервен шофьор които е повредил пратките.

Автор: marves   
Дата:   04-08-14 20:01

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: SLR   
Дата:   04-08-14 22:49

juslen, условията на труд не ги оправдават, и аз работя по 12 часа, и моя шеф е взискателен, и аз не взимам 2000 лева.

Това не значи че си пренебрегвам клиентите, или си върша работата наполовина защото шефа ми е тъп.

Явно наистина е въпрос на манталитет, контрол и самосъзнание, и това да разбереш че в една голяма фирма всеки е част от цялото.

Автор: nicos   
Дата:   04-08-14 23:24

marves, не че като сложат лепенка чупливо после ще ти възстановят щетата. За един грамофон ми донесоха от 10 кладенеца вода, за да ми докажат, че не са го счупили те. Накрая ми го "ремонтираха".
Интересното беше, че баш собственика на Еконт (който е потребител на фото форума) остана учуден, че неговата фирма извършва ремонт на аудио техника [smilie5]

Автор: Lycan   
Дата:   05-08-14 00:35

мда и аз си получих кафемашина 1/4 по-нисичка. Всичко залепиха на изпращача - той я бил снимал преди да стъпи отгоре :)
Габко

Автор: DeDomus   
Дата:   05-08-14 01:01

А може би, ако в милата ни татковина се приложи законодателството и чорбаджиите спрат да карат работниците си да бачкат по 12 часа, и спрат да ги глобяват, нещата малко от малко ще се подобрят?

Дата:   05-08-14 08:33

DeDomus всичко опира до съвестта на човек. Ако си мърльо и 5 часа да работиш, пак ще си мърльо.

Автор: MikeDimit   
Дата:   05-08-14 09:41

В реалния живот и да си перфекционист ставаш мърляч в ненормална среда. Дет се вика един път стомна за вода, втори път стомна за вода па на третия удряш у земята. Лоша наша практика е собствениците да си насмогнат на масрафа и после политиката им е ...да капе там, па ако ще преди да е текло.

Автор: asahi   
Дата:   05-08-14 15:53

В спедиторските фирми работят човеци и нищо човешко не им е чуждо. Затова:
Застраховайте стоката.
Обявявайте истинската цена.
Опаковайте в офиса пред камерите.
Проверявайте при получаване.
Опаковайте грижливо чувствителната стока. Фирмената опаковка често е достатъчна.
Някои неща не са за куриер. Грамофонът, например.

Дата:   05-08-14 15:59

asahi ако изпускат и подритват пратките, много малко неща ще са за куриер. Пък и както писах малко по-горе и застраховката не върши особена работа.

Автор: qavkata   
Дата:   05-08-14 16:20

застраховката върши работа на 100%, няколко пъти съм бил потърпевш, като единият беше като продавах нов айфон5 и клиента фо сменил с реплика(която ми върнаха), е всеки път съм си получавал мойте си пари и без никакви усилия и затруднения. Така че който си иска да си ги подхвърля, после ще си ги плаща.

Дата:   05-08-14 16:25

Блазе ти. Явно си късметлия или аз съм кърък. Ама като се замисля за разговорите си с представителя на отдел рекламация, съм склонен да мисля, че просто ти си с късмет [smile]

Автор: vgramatikov   
Дата:   05-08-14 16:26

нямам чупено от тях и не съм чул мой приятел да има.
Обективи секви сме разигравали.

Дата:   05-08-14 16:35

Абе аз не съм казал, че трошат пратки наред.
Веднъж ми се е случило и реакцията им беше неадекватна.
Това е. Кой като иска да си го разбира.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »