Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Тест фокус обектив
Автор: swan_   
Дата:   04-08-14 11:45

Струва ми се, че имам проблем с фокуса на D700 с 24-70/2.8. Забелязвам го, когато фокусирам на разстояние над 3-4 метра, но може би тогава просто е по-о
тчетливо. Кой може да го тества и даде присъда? Профайлд ги тестват на 3 пъти фокусното, което не ме устройва. Съвети?

Отговори на това съобщение
 Re: Тест фокус обектив
Автор: prisonbreak   
Дата:   04-08-14 11:53

Точно поради тази причина, не си го купих тоя обектив. Знам че е много тегаво положението с тоя модел. Всичко било до бройка. [beer]

Автор: fotorafi   
Дата:   04-08-14 11:56

Отиваш при Наско-техника, той има система за тестване.
Той има същия апарат, същия обектив..всичко му е ясно
Дондуков 18, 0887-360-051
Късмет

Автор: jigsaw   
Дата:   04-08-14 11:59

Еми по "книгите" пише, че се тества минимум/максимум фокусното х25 за "по-късите" обективи и минумум/максимум х50 за "по-дългите" при изключена стабилизация(ако я има). В твоя случай правилния тест би трябвало да е при f2.8, 24Х25=60см от чарта. Съответно f2.8, 70Х25=1,75м от чарта. Тогава ще се види много ясно дали "бяга" фокуса.

Публикацията е редактирана (04-08-14 12:01)

Автор: realnoncho   
Дата:   04-08-14 13:37

Абе човека казва че му бяга фокуса най-вече на далчено разстояние вие пак на таблици го пращате да снима :)

Пробвай от статив с някакъв ясно очертан обект на разстоянието на което има проблем според теб и след това пробеай същото на Live view с автоматичен и ръчен фокус. Ако има разлика ще си проличи.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »