Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Lightroom 5 настройки
Автор: kollev3   
Дата:   01-08-14 20:00

Здравейте,може ли в Lightroom 5 при кропване това което е извън снимката тоест ненужната част от снимката да променим дали да по-тъмна или по светла.Идеята е да направим по-приятно за работа...Мисля в фотошоп имаше такава възможност[shtrak]

Отговори на това съобщение
 Re: Lightroom 5 настройки
Автор: jigsaw   
Дата:   01-08-14 20:04

За интерфейса ли питаш или за отрязаното от снимката? Принципно отрязаното за това е кропнато, за да се махне и след секунда не го виждаш и не ти пречи!? Просто въпроса ти е неясен. Акоимаш предвид фона под снимката то: Edit->Preferences->Interface->Background-Main Window->Fill Color-> от падащото меню избираш цвета.

Публикацията е редактирана (01-08-14 20:11)

Автор: kollev3   
Дата:   01-08-14 20:09

Става въпрос за отрязаното да може да го промениш от светло до по-тъмно
[smilie11] искам да го направя по-тъмно[smilie21]

Автор: rafata   
Дата:   04-08-14 00:17

отрязаното, като се отреже, го няма. това е целта: да изчезне. така че, естествено, е лишено от всяко свойство, което допуска степенуване изобщо. камо ли, колко по-добре да се вижда :)

как онова, дето го няма, да го няма, но в по-тъмен нюанс?

Автор: gogzy   
Дата:   04-08-14 07:41

Човека пита в момента на кропването, преди да натиснете бутона Done, това което остане извън селекцията, може ли да се промени плътноста.

Дата:   04-08-14 09:19

Да! В един момент стана ясно какво пита, но както rafata, така и аз по-горе отбелязах, че в това действие няма абсолютно никакъв смисъл, защото "отрязаното" за това е "отрязано", за да го няма! Следователно няма нито една причина "отрязаното" да притежава каквито и да било свойства, както и rafata написа!

Автор: prisonbreak   
Дата:   04-08-14 11:57

Колега, това се прави в Шопа.(поне там знам как се прави)
Другия вариант е да пробваш следното.

"Режеш" , кропваш си кадъра. Едитваш си го там както си искаш.
След това пак избираш "кроп", и вместо да свиваш птравоъгълника, го разтегли към външните краища. [beer]

Автор: hotsnail   
Дата:   04-08-14 23:07

ъъъъ?

Ми то лайтрумеца поне моя си потъмнява много добре докато кропя?

и през ума не ми е минало да променям външния му вид....

Иначе долу в ляво под картинката има едно нещо Overlay. Ако е изключено нямаш потъмняваме. За да е включено избери - Always (няма страшно никой няма да ти продаде дамски превръзки и това не е рклама)

ПП Кроп тула на лайтрум е много много добре направен. Та дрънканиците как не се кропи в лайтрум явно са от хроа дето нямат хабер от инструмента си.

Публикацията е редактирана (05-08-14 00:22)

Автор: compur   
Дата:   05-08-14 12:19

което ме напомни едно рефренче със сменени думи: кроп тула ми, е много по-добър от кроп тула ти! [smilie3]

Дата:   05-08-14 12:47

Използвал съм и двата кроп тула и също смятам, че този в Lightroom е по-удобен и с него се работи по-бързо, при това с отлични резултати. Всъщност това е и съвсем нормално, защото Lightroom e ACR "облечен" в по-приятен интерфейс и контролите/инструментите са опитимизари по-добре по отношение на работата с тях. Качеството е абсолютно същото като ACR във Фотошоп...Весе пак са едно и също. Lightroom e създаден именно с тази цел.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »