Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Какво ще препоръчате...
Автор: kollev3   
Дата:   15-07-14 20:11

Здравейте,след толкова време работа и обработка на снимките на лаптоп реших че е време за нещо по-сериозно[smile] .Какво бихте препоръчали за настолен компютър като сумата отделена за целта е 1500-2000 и за монитор 1000-1500 като за монитора мисля да е 22 може и да греша като се заглеждам по DELL[shtrak] ...и какво трябва да е съотношението 16:9 или 16:10 Искам да има добро охлаждане и в крайна сметка да се получи нещо добро.Ще се обработват снимки и евентуално и видео.Ако има някой който му се занимава колко ще ми струва това[smilie11]

Отговори на това съобщение
 Re: Какво ще препоръчате...
Автор: 4i4o-Joro   
Дата:   15-07-14 20:47

Ползвам 16:9 и 16:10, за мен без колебание 16:10
За другото да ти кажат хардуеристите.

Автор: fraction   
Дата:   15-07-14 20:48

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: A4o90   
Дата:   15-07-14 21:15

http://prikachi.com/images/711/7471711o.jpg

Нещо такова, може би..? Евентуално може да се жертва видеото за сметка на i7 или ако човек има притеснения откъм А-дата, някаква по-скъпа РАМ памет. [smile]

Публикацията е редактирана (15-07-14 21:16)

Автор: realnoncho   
Дата:   15-07-14 21:26

Дъно с H97 чипсет и процесор с K за овърклок не е най-яката комбинация(въпреки врътките, които някои такива дъна позволяват).
SP900 не е особено добър избор на SSD при цените и възможностите на други модели, харддиска също.
Спокойно може да се мине с по-скромно захранване.
Аз бих се опитал да взема i7.

Автор: p.l.   
Дата:   15-07-14 21:56

Xeon 1231 V3 или нагоре - I7 без вградено видео, справя се с боксов охладител, овърклока иска по-добър такъв ...
Дъно 1150 - имаш достатъчно избор за тия пари
моето впечатление е, е с КУДА се възползва фотошопа и премиера, демек NVIDIA, според мен...
ССД на Интел или Самсунг
посочената кутия я имам и съм доволен, ама е 12 кила :)
захранване 550 Вата ше стигне, нема да копаш нали ... има избор

Автор: sathv   
Дата:   15-07-14 22:12

Гледам добра сума си приготвил, пък тук ти предлагат някакви асемблейки, кутии, памети и т.н. Явно не са работили с марков компютър. Та на въпроса. Предлагам ти марков компютър, даже направо работна станция DELL Workstation За монитор нека оставим DELL макар, че имат добри модели. Предлагам ти 10 битов EIZO с 5 гаранция. Работната станция е с професионална графична карта Quadro и управлението на цветовете на монитора е гарантирано. Като допълнение едно SSD и си готов.
PS. Посочената работна станция на DELL е примерна. В последствие може да се доуточни модела.

Дата:   15-07-14 22:35

разгледай тук: избор на хардуер

Дата:   17-07-14 22:09

Какво бихте споделили за това като начало...Core i7-4771,SSD 256GB 840 Pro Series MZ-7PD256Z RAM 16 GB,каква видео карта да избера[smilie11]

Дата:   17-07-14 23:34

Зависи колко пари останат за видео и дали ще се играят и игри.

Вариантите започват от 200лв - GTX 750 и нагоре GTX 750Ti, AMD R9 270X до GTX 760, която е някъде около 450лв.

Дата:   17-07-14 23:39

Няма да се играят игри,но видео картата как влияе за обработката на снимки[smilie22]

Дата:   18-07-14 00:09

При обработка на снимки относно бързината разлика няма да усетиш. Но относно качеството само професионалните карти като quadro или firepro поддържат истински цвят 10 бита на канал. Photoshop CS5 също поддържа 10 битов цвят на канал. Сега отделен е въпроса какъв цвят поддържа машината на която ще копираш снимките.

Автор: harvester_vn   
Дата:   18-07-14 21:57

fraction написа:

> за монитор Dell е марката

Брях... все си мислех че марката е Eizo, и примерно Nec, ма кат си казал Дел... Дел ще да е [smilie8]

Дата:   18-07-14 22:58

RAM ако е 16 GB как е по-добре 2по8 или 16[smilie8]Май нещата клонят към Eizo...[shtrak]

Дата:   18-07-14 23:32

То зависи от дъното. Или 2х8 ако поддържа двуканална, пък ако е убаво може 4х4 в четириканален режим. И от памет до памет има голяма разлика. Както и от дъно до дъно. Първо се избира дъно. После памет, щото не всички памети се женят за всички дъна. все още има несъвместимости. Като гледам може да си голям фотограф, ама от компютри нищо не разбираш. Или си вземи готов марков при който няма никакви проблеми със съвместимости и поддръжка или някой разбирач да ти го сглоби, щото бая пари си отделил и да не гризнеш дръвцето.

Дата:   18-07-14 23:50

Авторът на темата никъде не е казал, че разбира и дори си е питал ако някой може да му помогне колко ще струва. Доста неприятно отношение sathv [smilie23]

Дата:   19-07-14 00:48

Това което автора пита съм му отговорил подробно. И именно понеже се вижда, че не разбира най-доброжелателно съм го посъветвал или да си купи готова маркова конфигурация или да се обърне към специалист, защото сумата която е приготвил е сериозна. Пък тука във форума всеки пише каквото иска. Виждате темите за фотоапаратите. Вижда се и сегашната тема. Офис мониторите на Dell дет пишат секретарките били върхът. Предлагат му се разни game видеокарти за обработка на снимки без да се споменава марка, модел и изпълнение. Щото те всички примерно GTX750 са еднакви. Нищо, че една версия е два пъти по скъпа от друга. Трети пък му предлага Xeon процесор без да знае аджеба какви приложения ще пуска автора на темата и дали се поддържат инструкциите на Xeon. На десктоп платка ли да го бодне и no ECC памет ли? Само приказки. На това ли викате неприятно отношение?

Автор: marves   
Дата:   19-07-14 01:05

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Дата:   19-07-14 01:31

Много добре ги знам процесорите и затова писах за тях, защото да сложиш xeon процесор предназначен за едносокетни работни станции и малки сървъри на десктоп дъно в компютър за 2000 лева е смешно, да не кажа идиотско.

Дата:   19-07-14 09:11

Ето ти памет:
GEIL 2X8GB DDR III 1600 EVO LEGGERA CL9

Ето и видео, което е напълно достатъчно щом не е за игри и е доста икономично, хладно и тихо:
GIGABYTE 2048M GTX750 N750OC-2GI DDR5

Май за другото си се ориентирал.

sathv,
Разширяваш темата с менторски отговори кое е смешно, постави го просто и ясно като предложиш конкретен вариант.

Дата:   19-07-14 09:55

щом ще слагаш външно видео (което е по-добре), независимо от дитирамбите по-горе мисля, че ксеона е по удачен - по хладен (евтин охладител-няма проблем с боксовия), по евтин:
стравнение

Автор: ecobo   
Дата:   19-07-14 10:45

Видеото е важно. И Фотошоп и повечето конвертори ползват процесора на видеокартата за рендване.
Монитора е много важен. Трабва да покрива като минимум ЦЯЛОТО sRGB пространство. Колкото повече - толкова повече.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »