Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Въпросче за ефект върху кадри.
Автор: prisonbreak   
Дата:   15-07-14 16:30

Здравейте.Допадат ми кадри сподобен ефект. Как да го постигна на шопа.?

П.С.
Снимката не е моя.от fstoppers е.

Отговори на това съобщение
 Re: Въпросче за ефект върху кадри.
Дата:   15-07-14 16:42

Става дума за обработката :) Не за Фиша. [beer]

Автор: allyx   
Дата:   15-07-14 16:56

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: Sky_Knight   
Дата:   15-07-14 21:57

Небето може и да е от някаква ужасяваща компресия JPEG-а. Даже със сигурност е от това. Според мен също има лека обработка (сенки и т.н) - останалото е работа със светкавиците, които са били разположени зад фотографа на висока позиция. Може би на две нива 1м и 2м. Като гледам е целял да запази сенките от следобедното слънце, но е искал да си гарантира и добра експонация на гълъбите.

А може и всичко да е само обработка от роу, ако камерата го е позволявала. [smilie5]

Нещо друг специфично ако виждаш, кажи, но аз да си призная честно виждам съвсем стандартен от техническа гледна точка кадър. Иначе е приятен, но нищо повече.

Дата:   16-07-14 08:30

Казвате с вадене на сенки.
А това пак ли е постигнато по същия начин?

Автор: HP   
Дата:   16-07-14 08:59

Ето как се правят такива кадри[smilie3]

Дата:   16-07-14 09:12

Кратки и ясни титориали.От типа вижте кво мога. Не ми е много полезен линка.Благодаря все пак.[beer]

Автор: Sky_Knight   
Дата:   16-07-14 09:49

@prisonbreak Това второто е силно напудрен колаж. При това доста неграмотно изпълнен що се касае до пропорции на обектите и влиянието на светлината.

Иначе предполагам, че включва предимно добро подбиране на изходните кадри, които да влязат в колажа с възможност за максимално лесно отделяне от фона. Май са три начални кадъра - HDR на плажа, отделно заснето Мини-то, и децата със сърфа най-вероятно в студио. А да и четвърти/пети за чайките. След това фино изрязване, лепене върху общата сцена, обработка да станат що годе хомогенни и някакъв ленс ефект за лъчите горе вляво.

Объркани са обаче пропорциите на чайката спрямо децата, както и общото симулиране на правилната дължина на ползвания обектив. Но това е нормално и често срещано при такива колажи.

За някакви туториали, в нета има доста.

Дата:   16-07-14 10:00

Идеята на темата е, не толкова до колажите и пропорциите, а цветовото постигане на кадъра. [beer]

Автор: iasen2   
Дата:   16-07-14 10:24

В лайтрума има едни плъзгачи , дето като ги бутнеш "изнасилваш" снимката по същия начин , както в примера , дето е даден , най често ттова е кривата на яркостта , като съответно се намаляват някой цветове в цветовите канали , за да не изгорят .

Късмет е че в небето е имало облаци , иначе щеше да изгори тотално .
Ако динамичния обхват на снимката е по голям , може и да се ползват градиенти в лайтрума за се промени експозицията частично само за небето . Обикновено като се "изнасили" снимката почват да липсват плавните преливания в сенките и светлите участъци.

Успех !

Автор: jigsaw   
Дата:   16-07-14 10:26

В началото реших, че е приложен бръш върху небето, но после забелязах, че тия "синини" ги има върху обекти разположени по цялата снимка, което означава, че сатурирането на цвета е глобално. Обърнете внимание на хората...от ляво на дясно. горната част на блузата на първата жена, цялата блуза на втората жена, дънките на мъжа със светлата риза и непосредствено до него дясната ръка на жената...Ризката на детенцето, сакото на мъжа до младоженеца и долната част от панталона му. И на последно място ревера на младоженеца. При всички има прекалено насищане на сини тонове. В крайна сметка според мен, не е нищо повече от некадърно приложен Aqua или Blue сатурация или и двете върху целия кадър.

Сега забелязах и "посиненанта" средна част(не знам как се казва:) ) от дрехите на светеца, а също и горните кантове на текста под него. И те носят белезите на това цветово пренасищане в сините тонове. Вероятно целта на човека обработвал снимката е била, да направи небето "приказно" синьо, но го е направил по възможно най-грешния начин.

Публикацията е редактирана (16-07-14 10:49)

Автор: iasen2   
Дата:   16-07-14 10:31

jigsaw , прави си , наистина синьото е бутано много грубо :)

Автор: jigsaw   
Дата:   16-07-14 10:57

@prisonbreak

Разгледах снимките от профила ти. Съдейки по обработката им...Не изглеждаш като човек, който не знае отговора на въпроса който е задал! Целта на темата каква беше? Някаква гатанка за забавление или...?

Автор: compur   
Дата:   16-07-14 11:00

ето, всичко стана ясно: бутате синьото яко и ето го ефекта!

Дата:   16-07-14 11:45

Нито е гатънка , нито е ташак. Просто ми е интересно. В профила ми имам няколко измислине ХДР-та с неква измислена програма.

Автор: compur   
Дата:   16-07-14 11:50

нещо, рекламка, а? [smilie3]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »