Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Проблем със затвора на Canon 600d
Автор: justalittlesign   
Дата:   03-07-14 12:59

Здравейте!
Имам следният проблем със затвора Canon 600D . При ниско Iso ,в ръчните режими след като натисна спусъка затвора щраква и след 10 секунди отваря.Потърсих инфо в нета, в чуждите форуми се казва за Mirro lock up , но не е това проблемът. Някой със сходен , или да знае на какво се дължи това ? В автоматичните и видео режим този проблем не съществува .
Благодаря на отзовалите се !
Поздрави !

Отговори на това съобщение
 Re: Проблем със затвора на Canon 600d
Автор: roromir   
Дата:   03-07-14 13:13

Здравей колега,

Пробвай да ресетнеш всички настройки и да видиш тогава как се държи затвора. Би трябвало да има някъде из менюто clear all camera settings. За повече информация и упътване в картинки - питай гугъл.

Между другото какво означава ниско исо - малка цифра или голяма. Питам, защото и аз имах подобен проблем, но на никон д5200 при исо над 2000 и при включени настройки за намаляване на шумовете затвора щракаше много бавно.

Дата:   03-07-14 13:20

Привет !
При ISO 100 го прави. Ресетнах всички функции, но проблема остава. В гугъл намерих единствено предложение за решение с Mirror lock up да се изключи, но не е и от това.И при Канона затвора понякога щрака много бавно в ръчен режим. Чудя се дали не е някакъв софтуерен проблем

Дата:   03-07-14 13:30

И да добавя. Последно го изпробвах произволно в режим М ISO 100 , 6" .f 5, 6. Затвора увисва и когато изключа апарата на дисплея се роявява Recording mode

Автор: aldygreen   
Дата:   03-07-14 14:33

Как разбра, че е точно затворът? Може и процесорът да бърка нещо... [smilie25]

Това на шега.

Не допускам да си чел ръководството на апарата.
Не уточняваш, че това, което правиш, не е на ярко слънце, а на доста тъмничко, примерно в стая. Според мене апаратът се държи абсолютно нормално. Ако е на ярко слънце, вече е съвсем различно.
Но щом в останалите режими всичко е наред, ЗАУ-то не е наясно какво прави.

[shtrak]

Автор: realnoncho   
Дата:   03-07-14 14:37

Ако не съществува в автоматичните режими не е проблем, а "фиичър" [smilie25]

На мен ми звучи като да се опитваш да снимаш на по-тъмничко на 100 ISO на приоритет на бленда и апарата да ти вкарва скорост няколко секунди за правилна експонация.

Дата:   03-07-14 14:49

Не разбирам много от фотография:( Даже хич, и сигурно звуча доста лаишки! Предположих, че може и да е от мое незнание и апарата да е съвсем нормален, но вчера реших да си продам китовите обективи. Дойде някакъв ФОТОГРАФ да ги купи , и когато ги изпробваше ми наби тази муха в главата , че фотоапарата ми прави номера. Благодаря на всички за отговорите и съветите :)

Публикацията е редактирана (03-07-14 14:51)

Автор: kvakioh   
Дата:   03-07-14 14:59

6" не са ли 6 секунди?
Естествено, че като се пусне на 6 секунди и се изключи апарата преди да се изтекли ще даде, че записва все пак файл. На 100д-то го правя сега с най-бързата възможна карта и записва 2-3 секунди след изключване.
Аз бих препоръчал да се изпробва на автоматично (зеленото квадратче) на колелцето за режимите, навън, на ИСО 100 или 200.
Може да забавя, съвсем леко, при запис само, ако картата е бавна.
А за Фотографа, който е явно спец, да си е носил собствения апарат, да го видим какво ще каже.

Автор: aldygreen   
Дата:   03-07-14 15:11

Когато имаш експонация 6" (секунди), апаратът прави и един черен кадър със същата продължителност, с цел редуциране на шума. Значи общото забавяне е 12" плюс времето за запис, което е примерно 1". Апаратът изглежда като "увиснал", но това е нормалното му поведение.

[shtrak]

Дата:   03-07-14 15:24

Фотографът носи някакво 5Д и понеже 18-55 не става на 5Д реши да го изпробва с моя. Посетител на форума е , но надали ще се включи в темата

Автор: kvakioh   
Дата:   03-07-14 15:47

5d за 18-55 да се пробва показва много.
Поне разбра ли се, че нищо му няма на този апарат?

Автор: MuHaTa123   
Дата:   03-07-14 17:12

Петък е утре.[smilie5] [smilie5] . А това, за което говори aldygreen , пак се намира в c.fn отново, под името - Long exp. noise reduction. Слагаш на off и готово.

Автор: allyx   
Дата:   03-07-14 17:22

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Дата:   03-07-14 18:02

Разбрах и съм спокоен вече :) Благодаря Ви !

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »