Автор: digital_dream
Дата: 03-07-14 22:17
Преди около 2 години си взех за 370 лв. този сапунер - Canon PowerShot SX230 HS. Поради някаква неясна за мен причина моделът с GPS беше с 20-на лв. по-евтин от този без, та купих него, без да съм държал на тази екстра. Сега се засилих да препоръчам същото апаратче, очаквайки цената да се е доближила до бюджета от 200 лв, ако изобщо се предлага някъде все още. И хоп изненада... че се предлага, предлага се...ама на цени между 450 и 500 лв! Излиза, че е печелившо човек да инвестира в сапунери, за 2 години над 30% доходност :-)))
Шегата настрана, апаратчето е много читаво. Като изключим грозноватият външен вид, който все пак е въпрос на вкус, и недомислицата с винаги изскачащата светкавица, не се сещам за други неща, които да не ми харесваха. Снимките и видеото са с похвално качество за такъв клас апарати, недостатъците на обектива са добре компенсирани, зуумът му не е хипер-супер-мега, но е достатъчен, а бърст рейта при ниска резолюция може да засрами много ДСЛР-и, вкл. и моя :-))) Ако се сложи и CHDK общо взето не знам какво повече може да се иска от един сапунер.
Обаче тази цена от 500 лв. направо кърти...
|
|