Автор: mirrorless
Дата: 30-06-14 03:15
Здравейте,
От скоро съм в чужбина и има много интересни места за снимане, решил съм да се сдобия с приличен фотоапарат и да започна да запечатвам спомените от посетените места. Преди време имах DSLR - Nikon D80 и обектив 18-70, но не ми беше удобен при пътувания и дълги разходки въобще. Сега искам да взема нещо от така популярните безогледални фотоапарати, а примерите тук са ми повече от достатъчни да смятам, че точно от това имам нужда.
Изключително ми допаднаха като цяло изображенията от Olympus E-M5, но за съжаление не ми е по джоба и може би след време това ще е моя апарат, но на този етап си остава мечта, дори и втора употреба.
За това започнах да гледам някой по-стари модели на безогледални фотоапарати, като Sony Nex 5. Тук е момента да попитам каква е разликата между различните версии на тази серия 5, запелязах че има няколко, като 5T, 5N, 5R... и кой е за предпочитане?
След това какъв обектив ще ми трябва? Ще снимам основно пейзаж и градски пейзаж + стрийт. От време на време само някой портрет ще правя и това е. Разбрах, че могат да се ползват и други по-стари обективи, които са евтини, но не знам за какви точно да гледам в ebay и какъв преходник ще ми е нужен? Също така ще имам ли авто фокус с тези обективи и преходник?
Нещо друго ако се сетите или искате да ми препоръчате някоя друга марка или комбинация за целите ми - моля не се колебайте да пишете в темата!
Благодаря предварително, дайте по-изчерпателни отговори на конкретните ми въпроси, моля!
|
|