Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Проблем с принтер
Автор: swan_   
Дата:   26-06-14 19:01

Привет! Купих си малък принтер за домашен офис, Canon pixma mg 3250. Понеже го дават, че печата и снимки, реших да пробвам. Първият ми проблем беше с настройката на цветния профил (преди да започнете с оплюването, да си кажа, че никога до сега не съм настройвал и печатал на собствен принтер). Та както и да е, не знам дали се справих, но докато тествах реших да пусна една снимка на дъщеря ми и вижте какво се получи.

https://www.dropbox.com/s/v0ssbyzu1o32pmg/2014-06-26%2016.43.12.jpg

Според вас това проблем на принтера ли е? Или на хартията (обикновена хартия)? или нещо друго?

Отговори на това съобщение
 Re: Проблем с принтер
Автор: iasen2   
Дата:   26-06-14 19:30

Запушени дюзи?

Дата:   26-06-14 19:38

Нямам идея човече. Явно ще го връщам.

Автор: gbdesign   
Дата:   26-06-14 19:51

Като гледам, май си пуснал снимката да се изпечата на draft. Ако я е изпечатил за няколко секунди, вместо за над минута, това е причината.

Дата:   26-06-14 20:15

Ами print quality го сложих на high. И не съм мерил дали е над минута, но не беше много бързо. Още повече, че проблемът в тези линии - надали това е от draft. Но, както казах, не разбирам и заради това питам.

Автор: asahi   
Дата:   26-06-14 20:27

Ако техниката ти е непозната като минимум прочиташ менюала, за да се запознаете. Виж как се пуска функцията nozzle check или нейния еквивалент в този принтер.

Дата:   26-06-14 20:47

Асахи, както казах, не съм запознат много добре с този тип техника. Разбира се, че ще прочета ръководството (започнах даже), но понеже принтерът не е нов исках да го тествам, за да знам дали да го приема за работещ.
Пуснах го тези тест:

https://www.dropbox.com/s/oeyt4ryqwgkxnej/2014-06-26%2018.42.50.jpg

Видях резултата и на база него в ръководството съветват да пусна почистване на главата. Пуснах я и май стана по-зле:

https://www.dropbox.com/s/6259q6idlsrl7l3/2014-06-26%2018.43.08.jpg

Публикацията е редактирана (26-06-14 20:47)

Автор: philip   
Дата:   26-06-14 20:58

Директно им го връщаш! След като ти го заменят да пуснат тест пред теб.

Дата:   26-06-14 20:58

Сега направих и deep cleaning на главата и стана още малко по-зле.

Автор: philip   
Дата:   26-06-14 21:02

Сипи си една бира сега, а утре направи това което ти написах[beer]

Дата:   26-06-14 21:10

Вече писах на амазон и ще чакам отговор. Иначе бира не пия, но мисля с уиски да пробвам - същата работа върши.

Автор: iasen2   
Дата:   26-06-14 21:18

Няма ли почистване на главата?

Автор: harvester_vn   
Дата:   26-06-14 21:27

Не е от главите, или нещо такова.
Сложи фото хартия и му "кажи" че е такава.

п.п. Не очаквай чудеса де.

Публикацията е редактирана (26-06-14 21:28)

Дата:   26-06-14 21:30

Абе не искам чудеса. Искам да работи нормално и това ми е питането. Не става дума за качествата на модела,а за това, че според мен не работи добре.

Автор: Sokola   
Дата:   26-06-14 21:47

това на обикновена копирна хартия ли е

Автор: джъмбо   
Дата:   26-06-14 22:05

като гледам проблема е в главите...
а и все пак и да са отпушени главите си трябва фото а не копирна хартия

Автор: harvester_vn   
Дата:   26-06-14 22:09

Докато не пробваш на фото хартия, с настройки за такава, само си чешем езиц... пръстите.

Автор: Sokola   
Дата:   26-06-14 22:10

имай в предвид,че обикновената копирна хартия попива голяма част от мастилото и изображението е много "постно".
Тези линии са в следствие на запушени глави,пусни няколко пъти "почистване"

Дата:   26-06-14 23:45

Сега ще пусна пак. Иначе от амазон ми върнаха парите, така, че ако го оправя ще е бонус.:)

Дата:   27-06-14 00:06

Пуснах няколко пъти различни почиствания и в крайна сметка резултатът е следният:

https://www.dropbox.com/s/3d748vlwbdcwbyp/2014-06-26%2021.58.54.jpg

Изчезнаха циана и жълтото напълно.
Може ли проблем да е в мастилото? Взех не оригинално за проба, докато чакам друго от ебей. Но и това е от голяма сертифицирана фирма с хиляди продажби.

Автор: kote   
Дата:   27-06-14 01:47

според мен е комбиниран проблем
от една страна имаш неравномерност при движението на печатащата глава което се забелязва в назъбването на ръбовете на снимките и дори в последната ти тестова снимка
изчезването на цветове пък може и да се дължи на изчерпването им
в крайна сметка ги дават с много малки мастилници и няколко почиствания може и да ги източи
определено има запушване на главата и при късмет с няколко дълбоки почиствания може да се оправи проблема
често това се дължи на това че има голяма черна мастилница за пигментен цвят за черно-бял печат но при наливането на мастила там се слага мастило на водна основа което води до споменатите проблеми
като стъпки мога да ти препоръчам да рестартираш принтера чрез ваденето на контакта докато не печатиш текст без назъбване и изместване на ръба на текста тоест всеки следващ ред да не е навътре на листа
погледни мастилниците дали са пълни и ако не са- допълни ако имаш възможност
след няколко допълнителни почиствания ще трябва да се появят и цветовете
всичко това обаче много точи мастило
има вариант ако си по-сръчен да извадиш главата и да го потопиш в спирт да се почисти но трябва да се внимава да не го топиш много само ръбчето
при всички положения това е много цапаща операция
хубавото е че ако оправиш машината няма да имаш проблеми дълго време просто трябва да се внимава като печаташ снимка да му се зададе подходяща програма за хартията и качеството на печат
задължително трябва да са на най високите настройки за машината
например за копирна хартия задаваш хартия с високо разрешение или ако е фотохартия съответно глос или мат фотохартия а качеството на печат - висше
всичко това се настройва в пропъртис-а на принтера

Автор: imitev   
Дата:   27-06-14 05:48

Защо в чужбинско не си купувате лазерни принтери? Там поне консуматива е повече и не съхне...

Дата:   27-06-14 07:58

kote, благодаря! И аз така си мислех. Снощи изгледах няколко филма за това как се чисти глава на принтер и мисля днес да пробвам. Няколко чистения не помогнаха. Иначе мастило има - нови са мастилниците и са XL размер.

Автор: 3DF   
Дата:   27-06-14 11:33

Прочети внимателно!

Понеже принтера не е нов най вероятно дюзите са засъхнали. Не си играй да разглобяваш. Ще стане по зле.
Свали мастилниците. Виж дали няма някаква лепенка на тях, която трябва да се отлепи за да влезе въздух за да тръгне мастилото. При епсон има лепенка. При Канона може да има а може и да няма.
Ако не е махната лепенката ако има такава - няма да принтира.

Ако са засъхнали главите
Намери чист спирт от аптеката.
Свали медна мастилница провери за лепенка. Излез на балкона сложи един голям бял лист и тръсни с отсечено движение мастилницата, така че да видиш от отвора и дали излизат капки мастило. (ако има такива те ще са по белия лист)
С капкомер или спринцовка капни една две капки спит върху отвора на главата дето влиза мастилото от мастилницата. Сложи мастилницата и направи тази процедура с всички мастилници. Пусни чистене на главите. Може да се наложи няколко пъти да се повтори операцията.

Ако тръснеш мастилницата и няма капки на белия лист значи проблема е в мастилниците.
Ако пръска мастило от мастилниците значи главите са засъхнали. Продължаваш , както ти казах със спирта и почистване.

Принципно канонските мастила са на водна основа и след дълго не използване главите може да засъхнат.

Автор: fototo   
Дата:   27-06-14 13:50

Лепенките напълно ли са премахнати

https://www.dropbox.com/s/83plv8jjsp99usw/12.jpg

Публикацията е редактирана (27-06-14 13:58)

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »