Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Купуване на следваш DSLR
Автор: xFireSoul   
Дата:   18-06-14 22:50

Здравейте. Решил съм догодина да сменям техниката и да премина към другата марка, но ми трябва малко помощ.

Сега имам Никон Д3200 и съм решил да сменя към Канон другата година. Модела мисля да е 70Д, понеже има много хубави ревюта, спецификации и доста проф-ита го използват.

Въпроса е дали наистина си заслужава допълнителните 600лв?
И също така дали е ок за втори апарат /Имам година и нещо опит/? Чувствам се готов за по-високо ниво, но просто на места се споменава че също и новаци го купуват.. А аз искам да е на професионално ниво.

И последно, пишеше че самата резолюция на снимките е по-малка. Вярно ли е? [shtrak]

Отговори на това съобщение
 Re: Купуване на следваш DSLR
Автор: simbon4o   
Дата:   18-06-14 23:04

Е не е ли рано за петък [smilie5]

Дата:   18-06-14 23:06

Ако нямаш какво да кажеш се махай. Мерси.

Автор: Pavlov   
Дата:   18-06-14 23:18

1) Canon 70D с 18-55 IS STM в момента е 2049 лв. Nikon D3200 с 18-55 VR нов е 800 лв, твоя да го продадеш максимум за 600-650. Как я сметна тази разлика 600 лв?... [smilie11]
2) 70D е много ОК за втори апарат [smile] .
3) Да, вярно е. Резолюцията на снимките е по-малка. Срамота е за апарат, ползван от профита, но, какво да се прави - при Canon е така [smilie5] .

А ако говорим сериозно - какво ще ти даде 70D, което няма да получиш от един D7100 примерно?

Дата:   18-06-14 23:23

Ами темата ми заприлича на петъчна, но щом ще ме гониш ....

Айде от мен да мине ще ти обясня защо ми се струва, че някой се бъзика за пореден път без да се старае.

1. Първо нито един обектив не спомена - във всички безмислени подобни теми се сравняват тела... сякаш си вървят с обективите като сапунерките.

2. Класически спор канон-никон, какво по-изтъркано начало на петъчна тема.

3. Причина за прехода - "хубави ревюта, спецификации и доста профита го използват" това не знам даже какво да кажа...

4. Разлика от 600лв, сякаш Д3200 можеш да го продадеш без загуби и разликата да е 600лв ...

5. Пълната безмислица за нивото и ако се купува от новаци няма да е достатъчно профи за теб...?

6. Верно ли не видя спецификациите, че едното е 4 мегапиксела по-малко от другото като гледа ревюта и спецификации [smilie5]

За мен вариантите са два - бъзикаш се или си наистина объркан.

Кажи моляте кое от двете е ама честно!

Автор: sheriff   
Дата:   18-06-14 23:31

В духа на питането ще си позволя да цитирам Цанонио, който навремето ми каза: Рано или късно всеки стига до Канон, по-добре да е рано - ще си спести пари!
Мъдър човек... Оказа се напълно прав. [smile]

По темата - що не 6Д?

Автор: marrio31   
Дата:   18-06-14 23:35

Мдаа,нивото на форума пада със всеки изминал ден,не знам защо така се получава..

Дата:   18-06-14 23:44

Сметнал съм си нещата, че освен тялото ще продам и 50мм и 18-55. Ще купя същите за канон. Разликата е че всичко ще е употребявано и ще е от Амазон сигурно.

Канон искам да си взема още от месеци, но вече ми дойде музата да го направя.

Общо 650лв ще е напълно смяната..
Идеята ми е да го ползвам доста време, затова искам да е качествена снимката. Знам че 7100 правят по-хубави, но предпочитам Канон..

Автор: marrio31   
Дата:   18-06-14 23:49

Щом те влече..купувай,мерак се гаси с пари[smilie18] едва ли снимките ти ще станат по-добри,но кеф цена няма:) а иначе д3200 е доста добро тяло,е орязано е,основно ми липсва бързата синхронизация на светкавици и горен дисплей.

Автор: blue.light   
Дата:   18-06-14 23:57

Ако искам да си купя техника за 1500лв. бих си купил обективи за 1100лв. и тяло за 400лв., а не обратното [smilie7]

Дата:   19-06-14 00:09

Щом си решил и те кефи сигурно си струва 600те лв.

Дефакто обаче няма да получиш нищо различно... За нормално мислещ човек ще е оправдана смяната, ако обективите на канон са по-изгодни, смяташ ги за по-добри и т.н. иначе сменяш щото по-те кефи и толкова.

Професионален апарат няма, има хора които си вадят хляба със снимане и се водят професионалисти(това им е професия). Всеки от тях си решава с какво ще снима. И това, че са професионалисти не прави резултатите, които дават добри.

Преход Д3200 - 70д е крачка на никъде за мен от гледна точка клас тяло - минаваш на малко по-слаба матрица и малко повече екстри вградени в тялото. Реално почти никаква разлика, освен ако кефенето на марката е важно.

Обективите - 18-55 не е обектив, който да уползотвори кое да е тяло. 50 1.8 канонския е пълен боклук сравнен с никонския 50 1.8Г(вероятно него имаш понеже с другия няма аф). Да кажем че 50ка по-може да изкара нещо свястно от такава матрица.

Автор: daniil-k   
Дата:   19-06-14 00:48

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: Gecata   
Дата:   19-06-14 06:13

"Автор: Pavlov
Да, вярно е. Резолюцията на снимките е по-малка. Срамота е за апарат, ползван от профита, но, какво да се прави - при Canon е така [smilie5]"

Ха, то щото при Никон е по различно?! Флагманът на Nikon - D4 (D4s) е 16 мегапикселов.....(телефонът ми е 18мп), ама не е същото [smilie5]

Публикацията е редактирана (19-06-14 06:14)

Дата:   19-06-14 07:47

Ок благодаря за коментарите. Сигурно ще го купя, но все пак има време.
И нещо в мен ми подсказва че разликата в снимките няма да е огромна.. Високо Исо не снимам, и мисля че качеството ще изглежда същото. [cool]

Автор: Tenebrus   
Дата:   19-06-14 07:50

Ние сме сигурни, че разлика няма да има [smilie18]

Автор: fraction   
Дата:   19-06-14 08:14

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: LorDDemoniC   
Дата:   19-06-14 08:19

70d е чудесна машина ...

Дата:   19-06-14 08:33

Автор: marves   
Дата:   19-06-14 08:52

Дата:   19-06-14 08:57

Автор: georgivelev   
Дата:   19-06-14 09:16

Единственият ъпгрейд от кропка е на фулфрейм.

Автор: НиколайМиланов   
Дата:   19-06-14 09:17

Послушай Simbon4o, много е в час.

Автор: красис   
Дата:   19-06-14 09:31

И нещо в мен ми подсказва че разликата в снимките няма да е огромна.. Високо Исо не снимам, и мисля че качеството ще изглежда същото.
Безмислено скачаш в мътна вода[beer]

Автор: Kalimas   
Дата:   19-06-14 09:45

И аз реших че е петъчна тема, поради това "Решил съм догодина да сменям техниката " [smile]

Иначе един съвет от мен, намери приятел с Цанон и срещу бира каса поснимай с него. Реши дали ти върши работа и как ти действа и тогава сменяй, имаш година време, все пак [beer].

Лично според мен разликите вече са основно във видеото. Никоните са една идея по-добър вариант в стартовите обективи, после цените се поизравняват, но винаги може да вземеш някоя сигма или нещо подобно. Та ако ще даваш пари - ориентирай се първо към някой добър обектив на вече наличната марка, който ще ти даде възможност да се разгърнеш и да видиш какво точно не ти харесва. [shtrak]

Автор: vgramatikov   
Дата:   19-06-14 12:01

Стой си на Никон.

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »