Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Slideshow със снимки от Непал
Автор: kirilius   
Дата:   16-06-14 07:53

Ето го: https://www.youtube.com/watch?v=i9gtKADcUWU

Изберете някоя HD опция (1080p или 720p) от контролите под видеото за по-добро качество!

Повече снимки могат да се видят тук: http://www.everexplore.com/sets/nepal-2014/

[shtrak]

Отговори на това съобщение
 Re: Slideshow със снимки от Непал
Автор: BateBorko   
Дата:   16-06-14 08:55

Добри кадри, с удоволствие ги разгледах.
Поздравления и пожелания за нови планинарски успехи!
Похвала и благодарност за желанието и труда да споделиш
моменти от видяното в тези величествени места!

Автор: GOSPODIN   
Дата:   16-06-14 10:05

Бил си на прекрасни места и има доста интересни и приятни кадри, но правенето на диапорама(слайдшоу) е нещо, което се подчинява на кинопохватите.
Показваш ни куп еднакви кадри , които при пускане например отзад напред не биха променили нищо във въздействието към зкителя. Хубаво ще е да има някаква посвествователност, като например пристигане - изкачване-отпътуване, както и повече крупни кадри за пресечки и редуване с общите планове.
Преливането на кадрите е малко нервно и може да се направи по-плавно, особено където има редуване на почти еднакви кадри (върхове).
Забележките са ми добронамерени и не са хейт, а само съвети , които биха допринесли за по-добро възприемане на слайда.
Поздрави и успех!

Автор: Pavlov   
Дата:   16-06-14 13:27

Уникални снимки [smilie24] . Благодаря, че ги сподели.

Автор: kirilius   
Дата:   17-06-14 23:30

Благодаря за съветите, GOSPODIN. На второ четене има още какво да се подобри. Съгласен съм с повечето забележки, но за последователността и подбора на кадри си имам свои причини, които не знам дали са стигнали до зрителя.

Имам много кадри от това пътуване и от тях могат да се направят подборки за различни теми. Например: хронология на пътуването; ниските части на планината; високата планина; селата и бита на хората; културно-исторически забележителности; лицата на Непал; емоциите на групата и т.н.

В сучая съм избрал да покажа мащаба и необятността на планините - това е основното, което ме влече там. Групирал съм кадрите и според музиката: първо 11 по-общи снимки от трека, после по време на първото кресчендо има 5 кадъра с директна крещяща слънчева светлина в кадър, после по време на спада имам 6 въздушни кадри с усещане за пространство, после по време на второто кресчендо идват големите върхове и накрая със затихване на музиката имам 8 кадъра със затихваща светлина стигаща до нощ. Не е като да няма последователност, друг е въпросът до колко това е стигнало до зрителите.

За всеки случай ще взема да я преработя [beer]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »