Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 AfterShot Pro 2
Автор: sathv   
Дата:   11-06-14 10:43

Здравейте, някой ползва ли AfterShot Pro 2 на Corel , че нямам време да я разцъквам. Трябва да сложа нещо такова на една дебианска машина и гледам, че corel имат версия за linux, а и цената е много приятна.

Отговори на това съобщение
 Re: AfterShot Pro 2
Автор: Pavlov   
Дата:   11-06-14 13:10

Не, ама ще се пробва [smile] .

Ред. Пробвах [smile] . Доста приятна програма, определено заслужава да се обмисли, като алтернатива на Lightroom.

Публикацията е редактирана (11-06-14 18:30)

Дата:   12-06-14 22:45

Вярно е. Наистина много добра програма. И основното, че е с версия за линукс.

Автор: compur   
Дата:   13-06-14 06:56

какво му е Фотивото, та това ще е алтернатива?

Автор: mladencho   
Дата:   13-06-14 09:30

Препоръчвам Darktablehttp://www.darktable.org/

Безплатна,работа с маски и нещо подобно на слоеве.Като и свикнеш позволява да правиш почти всичко.Софтуера се развива много бързо,ъпдейтите са почти всекидневни.
Определено обаче AfterShotPro е много бърза и супер интуитивна.

Дата:   13-06-14 10:25

В крайна сметка от коя сте по-доволен? Darktable или AfterShotPro 2. Вече качих втората и нямам забележки. Снощи преди мача я поразцъках и взе да ми харесва повече и от lightroom.

Дата:   13-06-14 12:43

Аз лично използвам Darktable*на Убунту.Не съм професиомалист,немам бърза работа.Харесва ми да изпробвам различните http://darktable.org/redmine/projects/darktable/wiki/DarktableStyles
стиловe.
Ако е за бърза работа,повече снимки и т.н. мисля ,че по-добре e AftershotPro.По-лесно ми се струва да си изработиш система на работа и да работиш с повече файлове.Напоследък не са ли я поизоставили малко?Не съм виждал ъпдейт от няколко години.
Darktable се развива със страхотни темпове.Отделно ако имаш някакъв въпрос направо ти отговарят разработчиците.
Така че моя лична препоръка е Darktable.
Колкото до Фотиво,не можа да ме грабне.Много функции,трудно да се върнеш назад ,или поне аз не видех как става,интерфейса е на обратно на всичко на което съм свикнал...

Дата:   13-06-14 13:05

Всъщност сега видях,че има 2-ра версия на AfterShotPro.Извинявам се,говорех за първата.Сега ще сваля триала за да го разцъкам.
Ако са дoбавили функции ще е добре.Примерно по-добър контрол над маските.

Автор: glaz   
Дата:   14-06-14 14:43

Отскоро ползвам AfterShot Pro за Windows. Впечатленията ми са, че е чувствително по-бърза от Photoshop и SilkyPix за не особено сложни обработки на снимките и затова ми е фаворит напоследък. Обработката на една снимка се копира и прилага изключително лесно и за друга снимка или цяла група. Не е деструктивна по отношение на оригинала. За работа със слоеве обаче и фини корекции на детайли от изображението предпочитам Photoshop, а за цвят, тон, работа с RAW - SilkyPix. Само да отбележа, че в нета могат да се намерят Portable-версии и за трите програми.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »