Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2  3  4  5     всички  напред  последна
 Canon 600D или Nikon D5100
Автор: HsS777   
Дата:   09-06-14 00:19

Здравейте на всички :)
Бих искал да ви помоля да ми ударите едно рамо за избора ми на първия ми DSLR. Нямам абсолютно никакъв опит с подобен вид техника, за това се обръщам към вас професионалистите, за да ми дадете правилна насока на това мое начинание. Бюджета който съм определил е около 900 лева, като на първо време ще снимам с китовия обектив, докато свикна с апарата, след което ще се оборудвам и с по-добри обективи, надявам се отново с ваша помощ. Всъщност не държа избора да е точно измежду тези два модела, но от това което четох, останах с впечатлението, че за тези пари, това е най-доброто което бих могъл да купя, така че дори да предложите нещо различно, ще ви послушам.
И сега към най-важната част, за какво ще използвам фотоапарата. Любител съм на нощните снимки, така че държа да мога да правя такива с добро качество (дори и с друг обектив, който бих закупил допълнително), пейзажни снимки, макро (на което не държа особено, колкото другите две неща) и портретни.
Ще съм ви безкрайно благодарен, ако ми помогнете с избора! :) [beer]

Отговори на това съобщение
 Re: Canon 600D или Nikon D5100
Автор: kvakioh   
Дата:   09-06-14 01:00

Канонът.
Или безогледален Сони А3000 и 2 обектива.

Автор: tttodorov   
Дата:   09-06-14 01:01

и двата апарата са в един клас , главното предимство на канона е че може да ползваш по старите обективи :)
HsS777 написа:

> Здравейте на всички :)
> Бих искал да ви помоля да ми
> ударите едно рамо за избора ми на
> първия ми DSLR. Нямам абсолютно
> никакъв опит с подобен вид
> техника, за това се обръщам към вас
> професионалистите, за да ми дадете
> правилна насока на това мое
> начинание. Бюджета който съм
> определил е около 900 лева, като на
> първо време ще снимам с китовия
> обектив, докато свикна с апарата,
> след което ще се оборудвам и с
> по-добри обективи, надявам се
> отново с ваша помощ. Всъщност не
> държа избора да е точно измежду
> тези два модела, но от това което
> четох, останах с впечатлението, че
> за тези пари, това е най-доброто
> което бих могъл да купя, така че
> дори да предложите нещо различно,
> ще ви послушам.
> И сега към най-важната част, за
> какво ще използвам фотоапарата.
> Любител съм на нощните снимки,
> така че държа да мога да правя
> такива с добро качество (дори и с
> друг обектив, който бих закупил
> допълнително), пейзажни снимки,
> макро (на което не държа особено,
> колкото другите две неща) и
> портретни.
> Ще съм ви безкрайно благодарен,
> ако ми помогнете с избора! :) [beer]

Автор: chrisnoch   
Дата:   09-06-14 04:48

Сони А58 е най-добрият избор за твоя бюджет (899 лв.). В сравнение с посочените от теб модели:
- По-добър сензор;
- По-добра автофокусна система;
- Вграден в тялото автофокусен мотор;
- Врадена в тялото стабилизация;
- OLED визьор с голяма детайлност и увеличение;
Канон и Никон не предлагат нищо по-добро за тези пари.
Болшинството в този форум са виждали Сони само на картинка и пишат глупости. Не им обръщай внимание!

Автор: Pavlov   
Дата:   09-06-14 08:03

"Автор: chrisnoch
Дата: 09-06-14 04:48
Сони А58 е най-добрият избор за твоя бюджет (899 лв.). В сравнение с посочените от теб модели:
- По-добър сензор;
- По-добра автофокусна система;
- Вграден в тялото автофокусен мотор;
- Врадена в тялото стабилизация;
- OLED визьор с голяма детайлност и увеличение;
Канон и Никон не предлагат нищо по-добро за тези пари.
Болшинството в този форум са виждали Сони само на картинка и пишат глупости. Не им обръщай внимание!"

Ето ТОВА са пълни глупости! Не им обръщай внимание, chrisnoch e просто един вманиачен фен на Sony. Назубрил е рекламните им плакати, и го повтаря във всяка тема за избор на DSLR. Погледни снимките в профила му, и ще ти стане ясно, че всичките му "знания" идват от ровене в Интернет, а не от фотографска практика.
Най-важното, което трябва да разбереш е, че DSLR не е само фотоапарат, а система - от тяло, обективи, и други съвместими аксесоари. А в това отношение в момента в България Canon и Nikon предлагат най-голямо разнообразие. За Sony изборът е беден, те разчитат повече на разни "иновации", като полупрозрачни огледала, електронни визьори като в сапунерките, и др., които в крайна сметка се оказват неудачни, и пазарът ги отхвърля.
Снимал съм 2 години с Nikon D5100, мога да кажа само хубави неща за това тяло. Няма да сбъркаш, ако си го купиш, нищо, че вече излязоха неговите наследници. Те обаче са извън бюджета ти. Преди него имах и Canon 550D, който по принцип е същия като 600D, само няма въртящ се дисплей. И с двете тела могат да се правят снимките, които искаш, с достатъчно добро качество. Който и да вземеш, няма да сбъркаш.
Но имай предвид, че тяло с китов обектив е само началото. След това, с течение на времето, сигурно ще трябват още средства за допълнителни обективи и аксесоари. Защото и с китовия могат да се правят хубави снимки, но той е ограничен като възможности в много отношения.
Успех [smilie24] .

Автор: insofia.net   
Дата:   09-06-14 10:00

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Дата:   09-06-14 10:24

Благодаря ви много за отговорите :) [beer]

Значи явно няма значение кое от двете тела ще избера. Що се касае до обективите и аксесоарите, това си го имам впредвид. Знам че за всеки по-хубав обектив ще трябва да дам горе долу толкова, колкото струва тялото, но това няма да е проблем, все пак качеството си има цена, а удоволствието след това е безценно :)
С китака ще карам докато поразуча апарата и след това вече ще започна да се оборудвам с по-добри.
Покупката може би няма да е много скоро, след месец-два, а когато се понауча да снимам, ще се включа по-активно във форума. За сега дори и аматьор не мога да се нарека, за това само чета и разглеждам вашите снимки, между които има големи шедьоври (bow)!!!

Автор: quazimodo   
Дата:   09-06-14 10:30

Да не се приема като изказване на crisnoch[smilie5], но в момента май само за Канон има Magik Lantern, чието инсталиране дава доста предимства спрямо Д5100.

Автор: BonoVox   
Дата:   09-06-14 10:37

В диапазона до 900 лева, Sony A58 e абсолютен хегемон! Точка!

А и се замисли, авторе на темата, какво си купуваш: 1) надписа на апарата или 2) повече екстри, функции и възможности, които при А58 са безапелационно повече от конкуренцията в класа си

Публикацията е редактирана (09-06-14 10:43)

Автор: fraction   
Дата:   09-06-14 11:49

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: jivkojj   
Дата:   09-06-14 11:56

За ДСЛР Никон или Цанон. Сони за видеокамера или безогледалка, като последното с някои уговорки.

Автор: daniil-k   
Дата:   09-06-14 12:04

Автор: kvakioh   
Дата:   09-06-14 12:39

Не всеки си хвали техниката, ами всеки хвали каквото е пробвал. Дотук имаше изказване само от 1 човек, който може реално и с опит да покаже, и за трите марки.
Може и безогледалния Сони А3000, както вече го казах. Евтин е, има предимството за 900лв с два обектива, които са предостатъчно като за начало 1-2 години да не се взима нищо повече. Единствено бих отбелязал големия недостатък на слабите батерии.
ГледАх го най-накрая и този А58...електронен визьор- недотам премислен, счупени менюта. Като картинка е ОК, повечко в RAW варианта на Сони трябва да се ползва. Прилично добро високо ИСО.
Канон 600Д...има си кусурчета и той, както беше казано с помощния софтуер бива.
Никонът- недостатъкът му е ръчното ползване (фокусиране) на по-евтини и все още достатъчно добри безмоторни обективи.
Каквото и да се вземе, да се чете упътването добре и да се четат книжки и подходящи списания.

Автор: go6o_s   
Дата:   09-06-14 12:44

Съветвам те да си вземеш настоаро, да поснимаш малко и сам ще се ориентираш какво ти трябва. На мен ми подариха Канон 1100 Д, ведмага му купих обектив СИГМА 17-70/2.8-4 ОС, след това си пиоръчах от Щатите Канон 60 Д известно време снимах с него, впоследствие се появи нуждата от фулфрейм тяло и обективи ( сигмата не става), та сега съм с 60 Д и 6 Д. в момента усещам нужда от 50 мм твърд обектив на Канон, но този който става е на цена окло 3000 лв. Мисля, че Никон имат по-добри обективи в по ниския ценови диапазон. Ако сега трябваше да избирам първо тяло, най - вероятно щеше да е Никон 5100 настоаро или Д 700. Това е лично мое мнение.Поздрави

Дата:   09-06-14 12:48

Дата:   09-06-14 12:57

Само внимавай, като избираш настаро да е читава бройка, най-добре с някой който разбира, да не вземеш да се откажеш от фотографията :)))

Автор: dimitar3   
Дата:   09-06-14 13:12

2ра употреба d5100 + китак и ще има пари за 50 1.8 или 35 1.8. Сигурен съм че ще се намерят оферти за д5100 на 10-20 хиляди кадъра с остатъчна гаранция и в отлично състояние.

Публикацията е редактирана (09-06-14 13:13)

Дата:   09-06-14 13:20

По-скоро тялото бих го взел чисто ново, не ми се рискува да купувам втора ръка. Вече за обективите бих рискувал да взема използвани такива.

Автор: izbyagal   
Дата:   09-06-14 13:31

Автор: allyx   
Дата:   09-06-14 13:35

Автор: Sentel   
Дата:   09-06-14 14:06

izbyagal написа:

> Nikon D5100 ама нов и купен от магазин
> там където живееш, да го пробваш с
> макро или с портретен обектив, да
> видиш дали не му бяга фокуса. С
> китовия няма нищо да разбереш от
> пробата.

Това не работи ли?

Дата:   09-06-14 14:32

Абе аз от известно време гледам Сони А900 с цайс 135/1.8, имам наблюдения как се справя и да ви кажа уникален е при достатъчно светлина.

Автор: allyx   
Дата:   09-06-14 14:35

Дата:   09-06-14 14:37

Автор: marves   
Дата:   09-06-14 14:55

първа  назад  1  2  3  4  5     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »