Автор: cTpaHHo
Дата: 08-06-14 15:14
GOSPODIN, в интерес на истината кадрите на Саудек които бях качил бяха от доста откровените му, но така или иначе съответстваха на въпроса ми и предполагам предизвикаха бързия отговор.
Това което обаче остана неотговорено за мен е дали подобни кадри са в противоречие само с Форумната част на сайта, т.е. ако се пускат в Голо Тяло няма да има проблем? о.О
Относно разрязяващата се "критика" по творчеството на Саудек - всеки има право на мнение.
Моето мнение е като за гений. Твърде са малко ония които въобще могат да доближат изкуството на Саудек, стила му на работа, въображението и размаха на идеите. Не казвам, че са твърде малко тук. Казвам, че са твърде малко в световен мащаб.
ShamelessEyes, ако ги посочиш тези автори, тук, които наподобяват, все едно, шапка ще им свалиш. Виждал съм една-две-три далечно наподобяващи работи, но подобно класифициране - поне според мен, е комплимент какъвто никой на този етап не заслужава.
Hotsnail, не те разбрах, проблемът вероятно е в мен. Особено частта с "плоските" снимки на Ян Саудек?! Или, цитирам "Предполагам за съвремието си пък и в ретроспектива е бил много готин автор, отвъд шаблона. Може би дори нещо като Ван Гог на своето врме."
Както винаги леко ще се разгранича от чистата фотография и ще говоря за изкуство..ами "готин" автор, независимо от времето на творене и живот, си остава "готин" автор. Да не би Ван Гог или Рембранд вече да не са "готини" автори щото им е минало времето? Или да затварят опери и разпускат симфонични оркестри защото са се писали преди векове?
Шаблона са повечето снимки тук. На първа страница. Но да кажеш, че Саудек е шаблон ..
Публикацията е редактирана (08-06-14 15:16)
|
|