Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Препоръчайте ми светкавица
Автор: i_kostov   
Дата:   02-06-14 11:40

Здравейте колеги,
снимам с Nikon, все по-често ми се налага да си наемам светкавица от Photopavilion и затова просто реших, че може да си купя една. Винаги взимам SB-700, засега ми върши чудесна работа. Когато я взимам я използвам за снимане на балове, рожденни дни, сбирки и т.н., сигурен съм, че ако я имам при мен постоянно ще й намеря още много приложения. Та директно към въпроса - заслужава ли си да си купя тази същата светкавица (мисля да си я поръчам от Ebay) или ще ми препоръчате нещо друго? :)

Отговори на това съобщение
 Re: Препоръчайте ми светкавица
Автор: Lycan   
Дата:   02-06-14 12:23

току що гледах това в допълненията към тази обява https://photo-forum.net/index.php?APP_ACTION=BAZAR&request=view&id=29463

"САМО до края на месец април светкавица Yongnuo YN-568EX TTL HSS 1/8000 за Nikon на цена 300 лева.
САМО до края на месец април синхронизатор YN-622N за Nikon-1 брой на цена 72 лева.
САМО до края на месец април командващ безжичен контролер с дисплей YN-622N-TX i-TTL HSS 1/8000s на цена 120 лева."

Автор: i_kostov   
Дата:   02-06-14 12:59

Добре де, но Никонските светкавици не са ли по-добри? Вярно, че са и по-скъпи, но ако се купува нещо да е качествено, защото не се купува за ден или два.

Автор: chefo1979   
Дата:   02-06-14 14:09

Аз имам същата светкавица, купена от същият този колега с обявата за Никонската.
Светкавицата е чудесна, стабилна изработка, бързо зарежда, куп екстри - лично аз съм много доволен.
Предполагам, че топ-светките на Канон/Никон са по-добри, но за парите си китайците предлагат доста! :)

Автор: Lycan   
Дата:   02-06-14 14:40

може би дори е по-добра от SB-700
http://speedlights.net/compare-speedlight-specs/?model=SB-700&model2=YN560

Автор: uzsree   
Дата:   02-06-14 15:39

Yongnuo YN-568EX е много добра за парите си.
Аз имам YN-568EX, а също и Yongnuo YN-565 и тя е една идея по-зле като изработка, но се забелязва само при директно сравнение.
Yongnuo ги ремонтират в България, доколкото знам.
Тук съфорумници снимащи професионално са споделяли, че имат по над 25000 светвания със YN-565 и продължават.

Така, че си струва да се замисли човек..

Автор: nevermess   
Дата:   02-06-14 16:05

i_kostov минал съм по този път със светкавиците и по-хубаво от Никонска светкавица за Никон няма.Имам SB-700 и си струва всеки лев. Имал съм Yongnuo YN-565ex и не бях очарован от повтаряемоста на резултата с нея. Отделно CLS-a на никон е уникално добър,но най-добре работи с Никонски светкавици.

Дата:   02-06-14 16:10

HTML светкавиците които сравняваш са доста различни. Винаги бих избрал TTL светкавица пред такава без TTL. Второ SB-700 поддържа CLS wireless slave и CLS wireless master и ако искаш подобна функционалност на Yongnuo-то ще трябва да извадиш още пари...

Публикацията е редактирана (02-06-14 16:14)

Автор: dimidumi   
Дата:   02-06-14 18:53

Макар да не снимам със система Никон, а с други 3-ри известни системи...Имам 11 светкавици, Yongnuo, Godox, Dynaphos, Hannimex, Soligor, Centon, Fotomatic и разни други боклуци...и една Metz, made in Germany, ползвам я и на 3-те системи, на ръчни...познайте коя светкавица използвам най-много...[beer]

Автор: fotorafi   
Дата:   02-06-14 19:37

Никон SB 800[smitten]

Дата:   02-06-14 19:46

TTL-a е незаменим при снимане на динамични събития, каквито са балове, сватби и рожденни дни. На мен поне би ми било неудобно да карам детенце да духа свещички отново или булка да хвърля букета повторно [smilie5]. Сигурно има корифеи, които могат да преценят обстановката и нагласят ръчната светкавица за за част от секундата, но все още не познавам такива, които са по бързи от ТТЛ-а на Конон/Никон.

Автор: dimitrovnz   
Дата:   02-06-14 20:19

Това или Това препоръчвам.

Автор: stoyanivanov   
Дата:   02-06-14 21:07

dimitrovnz [smilie24]
Като собственик на Metz Mecablitz 52 AF-1, ама за Оли, мога само да изкажа задоволството си от тази светкавица. Сигурно и за Никон е поне толкова добре. Струва си всяка стотинка, но все пак купувачът преценява - има по-евтини алтернативи с някои компромиси. [shtrak]

Автор: hose   
Дата:   02-06-14 23:39

сб 700 [smilie24]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »