Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Колебания при избора на фотоапарат
Автор: fotofen   
Дата:   30-05-14 17:57

Здравейте, колебая се кой от двата фотоапарата да избера: Nikon D3300+ обектив Nikon AF-S DX Nikkor 18-105mm f/3.5-5.6G ED VR http://magazin.photosynthesis.bg/offer/280503000589.html или Olympus E-PL5 PEN Lite + обектив Olympus ZD Micro 14-42mm f/3.5-5.6 II R MSC + обектив Olympus ZD Micro 40-150mm F/4-5.6 ED R MSC
http://magazin.photosynthesis.bg/offer/200404012056.html
Ще снимам пейзажи и понякога макро и видео. Аз съм любител и ме интересува най- много качеството на изображенията и лесната работа с апарата.

Отговори на това съобщение
 Re: Колебания при избора на фотоапарат
Автор: wizarditaly   
Дата:   30-05-14 18:06

Като удобство и лесна работа Никона е ок, но с този обектив нямаш макро.
За олимпуса има добри отзиви, но като цяло никончето е по добре.

Автор: serjy   
Дата:   30-05-14 19:40

като картинка са практически еднакви, на олимпуса дългия китак е много добър! разликата два от самия тип камера и от начина и на ползване, това трябва да те води в избора.

Автор: axlastro   
Дата:   30-05-14 20:21

Между двата бих избрал олимпуса, ако не държиш да имаш голям и черен фотоапарат. 3 години бях с олимпус и тези два обектива, на старата 4/3 система. За макро 40-150 върши прилична работа. Пен-чето е доста малко и неудобно, ем-10 вариант ли е?

Автор: fotofen   
Дата:   30-05-14 20:28

Нямам финансовата възможност за Olympus E-M10.

Автор: axlastro   
Дата:   31-05-14 09:16

Вярно е скъп. В базара имаше ем5, погледни го и него. Това са железни машини, едва ли ще ти потрябва гаранцията. Даже го продаваше човека със сигма 60 2.8. Ако трябваше сега да избирам система, Никона нямаше да го мисля.

Автор: nevermess   
Дата:   31-05-14 09:34

От двата модела Никона ще ти даде повече като картинка, но ще трябва да обработваш. Олито ще ти даде повече функционалност и е по-лесно за работа при макро.
Ако качеството на картинката е основното изискване Никона. Ако по-важно е лекота, функционалност по-добър JPEG Олито.

Автор: sathv   
Дата:   31-05-14 12:51

Абе къде ще го носиш този кютюк за любителски цели? Не само, че е неудобно, а е и смешно. Твоя апарат е безогледалка. То в бъдеще всички ще са такива.

Автор: vkk1   
Дата:   31-05-14 12:54

Като технически параметри, разбира се Никона е по-добре.
Ако добавим и като изискване удобство и практичност, както и основно снимане на пейзажи, аз бих взел Олимпуса.

Автор: serjy   
Дата:   31-05-14 14:25

при олимпуса просто никога няма да разбереш какво е това фронт-бек фокус, ще имаш чудесна стабилизация с всички обективи, чудесни цветове, че и цената му е по-ниска. като качество на картинката на пикселно ниво, не съм сигурен, че ще хванеш разлика. имах възможност да тествам това никонче, не е лоша машинка, но отсега се подготви за доста ядове по отношение на фокуса.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »