Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Tokina 11-16 2.8 ii
Автор: Daniel_P   
Дата:   26-05-14 14:22

Здравейте колеги!

Двоумя се дали да не си купя Tokina 11-16mm за дневни и нощни пейзажи както и за снимки на закрито(групови снимки). За сега снимам с Nikon D5200 +Nikkor16-85VR+ 35mm 1.8 и мисля, че 11-16 ще ми дойде супер допълнение за широко!

Доста четох из нета за Токина 11-16 и я хвалят много. И не се съмнявам в това особено за пейзажи, но как мислите дали ще мога да го ползвам и за добри снимки на хора на закрито??? Другото което ме притеснява е дали ще се разберат добре с Д5200! Благодаря! [shtrak]

Отговори на това съобщение
 Re: Tokina 11-16 2.8 ii
Автор: io_bs   
Дата:   26-05-14 14:25

Обективът наистина си е супер допълнение за широко, аз имам първата версия и съм много доволен. Но не съм сигурен, че е най-подходящият обектив за групови снимки - дисторсията ще е доста голяма. Ако вземеш втората версия, ще трябва да се разбират с Д5200, но за сигурно ще е добре да се тества в магазина [smile]

Автор: bepa   
Дата:   26-05-14 14:46

аз също съм с Д5200 и проучвам тази Токина - искам я за пейзажи, но парите са доста и скоро няма да имам възможност да я взема, ще помоля колегата ако я вземе да пише отзив,
Благодаря

Автор: methood   
Дата:   26-05-14 22:26

Поръчах същия обектив от шатите. цената еее доста по-ниска от Европа. взех 1 та версия. За канон няма разлика голяма, но за никон да има автофокус. инак аз само позитиви сам чел и сам снимал три пъти със такава токина за тест. допадна ми много.

Автор: pachok   
Дата:   26-05-14 23:27

И за хора става, но да са по в средата на кадъра

Автор: radokmeta   
Дата:   20-08-14 19:45

Днес си взех Токина-та и първите ми впечатления са просто безупречни.Ползвам я с D5100 и разбирателството да момента е добро. Страхотен обектив.

Автор: iavorianev   
Дата:   23-08-14 18:06

При мене с Никон Д7000 не се разбраха и взех Никор 10-24

Автор: g_kalliergis   
Дата:   24-08-14 09:34

И при мен не се разбраха с Nikon D300 и я върнах.

Автор: Jebediah   
Дата:   25-08-14 10:14

От няколко месеца съм с нея и е поне за моите скромни умения обектива е страхотен, Sigma 10-20 също е доста добър вариант и по разни потребителски ревюта казват, че е по-добър, но на мен Токината повече ми допадна, още повече, че ще снимаш и вътре би било добро допълнение.

Автор: virosh   
Дата:   25-08-14 11:26

Аз миналата седмица си взех такъв от колега само че първата версия, без мотора. Впечатленията ми до момента са че това е един чудесен обектив, а това което също ми хареса е че фокусира доста прилично като бързина.[shtrak]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Албум преди 6 часа
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг: