Автор: Nedelcho1
Дата: 23-05-14 20:41
Качеството на сензора на 60D по моите критерии:
1. ISO 100 е с чудесна картинка, но трябва да се внимава с правилната експонация. От RAW може да се извади (в сравнение с jpeg-а)около 1 стоп от светлите и между 1 и 1.5 стопа от сенките, при запазване на много добро качество. Детайлът е на високо ниво.
2. От ISO 200 до 400, картинката продължава да се държи много добре. От светлото може да се извади между 2/3 и 1 стоп спрямо jpeg-а, а от сенките отново между 2/3 и 1 стоп. Детайлът продължава да е на високо ниво и не се вижда загуба.
3. ISO 800 се наблюдават първите загуби на детайл. На цял размер картинката не е използваема както при ISO 400. Динамичният обхват намалява с още 2/3 до 1 стоп.
4. ISO 1600, както всяка кропка е лимита за търсене на качествена картинка. Детайлът е намален значително, като за снимане на сцена с много детайли. Динамичният обхват е надолу с още 1 стоп.
5. ISO 3200 - тук аз бих спрял. Снимката е напълно използваема на малък размер и за репортажно снимане.
6. ISO 6400 по мое мнение не е използваемо за нищо друго освен снимка за спомен, колкото да регистрирам, че съм бил някъде или да уловя някакъв момент. Динамиката е значително намалена. С поне 3 стопа спрямо базово исо (може и повече).
Като фотоапарат е много удобен и се работи изключително бързо. На мен лично бутоните с една функция ми харесват повече и внасят по - малко объркване. Тялото е влаго и прахозащитено (тествано няколко пъти) и с правилния обектив позволява да се снима и при лоши условия. Автофокусът е приличен, без да е нещо изключително. При единичен фокус е много бърз и точен, при следящ си има кусури. Единственото, което не ми допада в тялото е джойстикът в задното колело. При натискане е малко като гумен и не се усеща добре, но не ме е подвеждал. Микроаджъстмънт не ми е трябвал. Аз вярвам на практиката да си избера обективите по тялото и да нямам проблеми още отначало, отколкото да търся решение с настройки. Ако имам проблем с някой обектив или не го вземам или предпочитам да го дам за калибрация в сервиз, за да съм спокоен че мога да разчитам на автофокуса.
Ако автора на темата го интересува още нещо мога да кажа, ако ли не, жалко че си загубих времето :), че виждам май не се включва вече в темата.
Публикацията е редактирана (23-05-14 20:45)
|
|