Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Малта
Автор: dinkoff   
Дата:   16-05-14 14:41

Има ли някой тук, който да живее там или пък да е ходил? Предстои ми кратко посещение там другата седмица и искам малко повече информация за това какво трябва да се види и да се снима евентуално, а и каквото и да е друго интересно. Знам, че е интересно място за туризъм и имат интересна история, но само толкова. Вероятно ще имам местен гид.

Отговори на това съобщение
 Re: Малта
Автор: lion4e   
Дата:   16-05-14 14:45

За всяка ваша болежка има лек през този век, за миналият това удобство беше лукс[smilie25]

Автор: Cyclon   
Дата:   16-05-14 17:04

Има, от 12 години та и повече.[smilie5]

Автор: allyx   
Дата:   16-05-14 17:14

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Дата:   16-05-14 17:39

Като започнеш от столицата Валета( централната улица и задължително се отклоняваш от нея в страничните улички от дясно и ляво. Много по-интересно е и ще почувстваш атмосферата на Малта), катедралата Свети Джон, която е във Валета, също Upper Barraka Gardens, която се намира над порт Валета в дясно преди да влезнеш в столицата.
Старата столица Мдина съяо е интересно място.
Църквата в град Моста с дено от най-големите кубета в Европа.
Ботаническата градина в град Атард
Трите града, срещу Валета също не са за изпускане, Бормла, Сенгля и Коспикуа.
Дингли скалите с Блу Грото и островчето Филфла и ояе мноооооого, много интересни местенца.[shtrak]

Дата:   16-05-14 17:48

Cyclon мерси много [smilie24] [beer] Във вторник кацам там за малко. Ако искаш багажче нещо обади се хахаха [beer] Шегувам се. Ама не се шегувам, ако искаш да изпием по бира драсни едно лс.

Другите двама - много сте умни бе, да ви се ненадява човек. Заради такива мнения спрях да влизам тук преди доста време.

Автор: allyx   
Дата:   16-05-14 18:10

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: nyamago   
Дата:   16-05-14 18:12

Cyclon ти е обяснил най-сбито най-важното. Всичко зависи от това, с колко време разполагаш - "кацам за малко" може и да е транзитен престой за няколко часа преди да вземеш следващ полет за другаде или да се качиш на кораб? Тогава дори за неговия мини-тур нямаш време и само Валета ще ти запълни часовете (и картата памет на апарата).

Ако имаш 2 цели дни или повече, горната програма става задължителна, а към нея - вече според времето, вкусовете и хората, които ще те придружават на място. С 3 дни време вече и прескачане до Годзо (по-малкият съседен остров) става задължително, но за там (заедно с ферибота) трябва поне половин ден, най-добре - цял.

Още е началото на сезона, но може би вече са почнали 'фестите' - местни католически тържества, които всяко село празнува на различна дата през цялото лято и всеки уикенд някъде на острова има много колоритни процесии и фойерверки. Ако се намери такава феста по време на престоя ти, бих я включил в задължителната програма...

Обезателно си вземи повече карти памет или походен диск да прехвърляш суров материал, много ще събереш. Може би и резервна батерия няма да ти е излишна.

На слука и пийте по един Hop Leaf и за мене (за 10 години там не се научих на Cisk и си останах фен на полу-тъмното : )
[beer]

Дата:   16-05-14 19:13

dinkoff, благодаря за предложението с багажа, тука си имаме всичко необходимо. [smilie24]

За бира, когато искаш и имаш време.

nyamago, още не са почнали фиестите а само във Валета може и седмица да не излезнеш от там, ако искаш да снимаш.(стига да знаеш какво искаш [smilie3] )
До Гозо си заслужава, но си е разходка за ден и най-вече със собствен превоз, иначе е едно лангъркане с местния транспорт.

Cisк(Чиск) си е добра бира по австралийска рецепта, а тъмното си е хубаво по принцип. Аз напъвам хайникена предимно, но и чиска не отказвам.[beer]

От следващият месец започват фестите и зарите, чувстваш се все едно си в Бейрут в миналият век. Гърми се от всякъде. [smilie5]

Дата:   16-05-14 19:43

Ето Валета, заснета от град Слима.
със NEX-5R и Jupiter-9 85мм

https://farm8.staticflickr.com/7337/14161638094_5b72a45b36_c.jpg

Публикацията е редактирана (16-05-14 19:48)

Автор: pisan60   
Дата:   16-05-14 19:49

Всичко, което е изброено по-горе + Popeye Village

Дата:   19-05-14 10:17

[beer] [beer] [beer] за всички! Извинявайте, ако съм Ви обидил. Нещо бях изнервен оня ден.

Дата:   26-05-14 11:10

1 000 000 благодарности на Cyclon за топлото посрещане и за времето, което прекарахме заедно [beer] [shtrak]

Автор: landstar   
Дата:   26-05-14 15:15

Динкоф, дай да видим резултати!

Дата:   26-05-14 16:28

dinkoff , пак заповядай, но за повече време.
[beer]

Дата:   27-05-14 13:54

landstar резултати няма, защото не мога да нарека себе си фотограф. Бях там с друга цел, снимките ми са туристически и имащи стойност единствено за мен [beer] [beer] [beer]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »