Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 UV защита на снимки
Автор: phenomx   
Дата:   15-05-14 12:20

Здравейте сравнително от скоро се занимавам с любителска фотография и все още много неща не са ми ясни, но имам една идея която искам да реализирам и ми трябва съвет. Търся нещо за защита на снимките от слънчева светлина и "spotlight"(лунички). Идеята е да не са ламинирани или в рамка. Попаднах на спрей Krylon UV, но не ми е ясно дали е подходящ. Ако имате някакви други идеи и предложения ще се радвам да ги чуя. Благодаря предварително!

Отговори на това съобщение
 Re: UV защита на снимки
Автор: landstar   
Дата:   15-05-14 12:45

Пробвай. Ама ще се олюпи ако не е затиснато с нещо. То ув-то не им е проблем ако не ги излагаш на слънце. Самите химикали се разлагат под най-различни други въздействия. УВ-защитата е почти невъзможна мисия - например най-добрите химии за дограми, лакове за дърво и проч им дават докъм 15 години живот. Лесното решение е стъклото - то филтрира около 95% от УВ-лъчите. Но пиши за каква цел ти трябва.

Дата:   15-05-14 13:02

Идеята ми е да облепя постепенно една от стените в хола. Стената е шпаклована и боядисана в сиво, отгоре с окачен таван съм подготвил осветление с лунички. Притеснението ми е като започна да ги лепя и с времето 3-5-10 години да не избледнеят, а да ги запазя колкото се може по живи. Идеята ми е да не я налепя за 1-2 седмици, а да се запълни с времето.
Neщо такова http://style-files.com/images/bodie347.jpg

Автор: 3DF   
Дата:   15-05-14 15:22

А няма ли да е по добре (лошото е че си я шпакловал стената) върху тази шпаклована стена да поставиш хоризонтално (по дължина) един гипсо картон, като пано боядисан в същия цвят на стената.
Пък лепи на него. След години като ти омръзнат снимките или избелеят. Махаш ги или махаш целия панел и продължаваш от начало.

Дата:   15-05-14 20:31

Идеята е да се направи цялата стена и то за много дълго време, затова искам да ги запазя максимално дълго време.

Автор: landstar   
Дата:   16-05-14 07:57

Аха, щуротийка. Значи, върви при Здравко Деков на Орлов мост - да ти ги отпечата на принтер. Новите мастила са уж защитени от УВ. След това като я налепиш стената на няколко слоя като баница и под праха хич няма да им личи след 20 години УВ-щетите!

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »