Автор: KirilKirov
Дата: 09-05-14 10:08
Отдавна не е повдигана тема за 24-120 :)
С D700 съм, взех си Тамрон 28-75/2.8 заради супер впечатляващите ревюта из нета. Безмоторната версия.
Ползвам го предимно за general purpose - по екскурзийки, разходки, такива подобни. Рядко за друго.
Обаче сега сериозно се замислям да го заменя за 24-120/4 по много причини..
На 2.8 Тамрона е доста мек, особено на 75. Заради което снимам предимно на ф4. Да, имам възможност да сляза на 2.8 при необходимост, но..
И определено ми липсват някои работи - липсва ми широчината на 24, както и 120те мм, определено са доста удобни (особено идвайки от D7000+16-85). Липсват ми и ръчното коригиране на фокуса, да не говори колко бавно фокусира Тамрона, който и че има жесток focus hunting на по-тъмно или при по-специфични ситуации.
VR също, макар и не чак толкова много, но си е удобство (особено имайки предвид, че е VR II).
Всичко хубаво до тук, изглежда, че искам точно 24-120/4. НО, остротата на снимките за мен има голямо значение, а на малкото места, на които намерих мнения от типа "Tamron 28-75/2.8 vs Nikkor 24-120/4", 100% от съветите бяха за Тамрона, което ме разколеба много.
Да не говорим, че изглежда, че 24-120 криви не малко. Да, коригира се лесно, но да се пипа всяка снимка..
Някой да е снимал и с 2та и да може да сподели впечатления?
|
|