Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Гергьовден в с. Волуяк и поздрави на всички именници:)
Автор: boni   
Дата:   06-05-14 20:54

Малко снимки:)

Отговори на това съобщение
 Re: Гергьовден в с. Волуяк и поздрави на всички именници:)
Автор: hotsnail   
Дата:   06-05-14 21:08

Интересни снимки. Как са обработени от 4-тата нататък приличат на ХДР.

Дата:   06-05-14 21:14

Не са HDR, от РОУ са всички. Тествах възможностите на РОУ файла на А7 само с плъзгачите в конвертора. Доста държи матрицата откъм динамика.

Дата:   06-05-14 21:24

Е те повечето модерни апарати са хубави от към динамика и шум, дори Олимпус [smilie18] [smilie18] Напреднаха много последните 4-5 години технологиите в тая област.

Пък и то зависи от фотографа.

А7 определено радва с динамика и възможности за снимки при разни странни условия.

https://farm8.staticflickr.com/7428/14098121396_f4504b975c_c.jpg

Това е без почти никакви корекции пък има разработка и в двата края..

Хубавото е, че има и много място за корекции, когато се налагат

https://farm8.staticflickr.com/7367/14141389763_554971cd53_c.jpg

DSC04301.jpg

На 2-та гората и небето бяха супер светли, небето почти изгоряло, пък коня си беше почти черен. С малко локални корекции с лайтрум и дърпане надолу на highlight и нагоре на shadows стана прилична снимка.

Между другото и следящия фокус с ЕА4 и Минолта 70-210/4 работи учудващо добре. Голямата изненада при следящия фокус беше с 55/1.8 - трпач е като скорост на светло. Честно казано не го и пробвах дълго време, защото предните нексове нямаха следящ фокус. А7 дори не го похвалиха да има следящ фокус. Чак в А6000 рекламират да има такова нещо. Обаче работи учудващо добре.

https://farm8.staticflickr.com/7359/14141419273_ed9009fc16_c.jpg

Публикацията е редактирана (06-05-14 21:28)

Автор: realnoncho   
Дата:   06-05-14 21:30

Бони,
Може би добър репортаж, но някак няма нещо много добро за което да си струва.

hotsnail,
Я виж заглавието и какво пишеш, пък после се оплаквай от форума [smilie25]

Дата:   06-05-14 21:32

тролчо виж какво писа Бони и аз споделям моите наблюдения в-ху РОУ файла, който е тествал.

Дата:   06-05-14 21:35

Нончо, няма кой знае какво да, просто споделям малко кадри от празника в селото.

Автор: realnoncho   
Дата:   06-05-14 21:47

При следващото "тролчо" ще помоля админите да си свършат работата. Така може да си чатиш с някой роднина, аз не приемам такива опити за вменяване на имена.
Не виждам коне в на Бони RAW файловете и не виждам писано по темата от теб.

Автор: MikeDimit   
Дата:   07-05-14 16:10

Интересна за мен серия. Така ли ми се струва или жълтото е като патент на този апарат? Нещо като кафявото при фуджи?

Автор: marrio31   
Дата:   07-05-14 20:41

А защо на снимките пише с какво е снимано? Въпреки,че аз специялно нямам нищо против сони,все пак са спонсори на фф фест,на някои от тях..

Автор: J0R0   
Дата:   07-05-14 21:12

Това че пише техниката е личен избор на автора и най-вече за ориентир на читателите.
Няма общо със спонстрства и партньорства.
Сони не са партньори на ФФ от две години.

Автор: marrio31   
Дата:   07-05-14 21:43

Значи Бони си е купил А7 сони:)..едва ли,ма все тая,въпроса е,че по тоя начин се дават крила на разни тролчета[smile]

Дата:   07-05-14 21:49

@MikeDimit какво за жълтото при А7 и кафявото при Фуджи?

Не го знам това за фуджи пък и не съм обръщал внимание на жълтото...явно не гледам където трябва. Кажи поне да си имам в предвид.

Автор: Don_Diego   
Дата:   07-05-14 21:49

Аз доколкото знам, на Бони това нито му е първия фотоапарат, нито първата марка... що за куци приказки?!?

Коментирайте репортажа, качеството, матрицата, стига спамщина...

Бони, мерси за поздравите, като Жоро-вец, ще ги приема [beer] [smilie24]

Публикацията е редактирана (07-05-14 21:50)

Автор: georgivelev   
Дата:   08-05-14 00:23

Автор: marrio31
Дата: 07-05-14 21:43

Значи Бони си е купил А7 сони:)..едва ли,ма все тая,въпроса е,че по тоя начин се дават крила на разни тролчета

Първо искам да благодаря на Бони и Снейл за снимките. за нас, публиката, е важно да видим такива кадри, за да си създадем мнение за техниката.

После, Не виждам как подобни снимки ще дадат крила на тролчетата. Жълтото предполагам е от пост-обработката. Лицето на момиченцето от 7ма снимка е с онзи неприятен кафеникав цвят, и липсва разработка в лицето, стои плоско. Не ми допада обработката. А и китакът не би се справил по-зле в ситуацията, говорим все пак за обектив за 2200лв.

Апарат за 3600лв + обектив за 2200 и такъв резултат. Ми добре. Дайте да видим друго.

Дата:   08-05-14 02:21

https://photo-forum.net/static/training/entries/566_original.jpg

За тази снимка на Бони пишеш нали? Ами и на мен ми седят малко напънати ама писах за това още в началото. Моите се опитвам да не им личи колко съм мазал.

Аз снимам с обектив за 150-200 лева повечето ми снимки 70-210/4 Минолтичка супер стара, вкл. И примерите, освен последния с дядото. Не е много бърза с фокусирането, но ако хване Фокус прави сносни снимки.

Китака и 24-70 се оказаха доста близки като представяне. Китака е за 600 лева, но никак не е срамно да снимаш с него. Моя го ползвах за няколко кадъра дето не му личат много прелестите ама утре ще ги изровя да пусна. Май не прави и вътрешни отражения при силна контра светлина. Другите обективи за ФЕ поне твърдите правят странни неща понякога.

Цените са доста по-скромни от това дето си дал. А7 се намира с Китак под 3000 лева от амазон.фр и около 2200 2300 само тялото. В момента е най-евтиния фул фрейм. Отделно е доста балансиран апарат с някои хубави екстри над големия си батко А7r - синхро скорост, АФ, серийна снимка и други ....

Публикацията е редактирана (08-05-14 02:27)

Дата:   08-05-14 10:10

Няма пост обработка - единствено в конвертора съм дръпнал повече контраста, светнал съм сенките и съм натиснал светлите. Може би малко прекалено наистина:)
Ето ви роу файла обърнат в днг , за да го отваряте лесно :

Автор: MikeDimit   
Дата:   08-05-14 11:48

hotsnail
При директни кадри фуджи изкарав едно кафяво, което му е като запазена марка. Много плътно и приятно за гледане. На тези снимки със Сони 7а ми харесва наситеността на жълтото . На последната виж капачката и герба. Лицата са като анемични, но това си е мое впечатление. Хляба определено има жълтина, а в кадър не виждам нищо да дава жълт отблясък.

Дата:   08-05-14 14:44

Благодаря за обяснението! Имат си специфики камерите. С цветовете е тежко. Минолтите едно време имаха едни мнгоо хубави наситени цветове в JPEG. Сигурно са били доста не реалистични и криви, но си ги харесвах много. Канона 350Д ми се виждаше пластмасов някак.

Е тука намерих една с китака дето и се радвам. Не че демонстрира кой знае какво освен че има някакъв шарен флеър [smilie18]

https://farm4.staticflickr.com/3702/11466213845_650ba7dbc4_c.jpg

DSC08242

Автор: allyx   
Дата:   08-05-14 14:52

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Дата:   08-05-14 15:04

Да, грешката е моя. А7 струва нов 2800лв само тялото. В оригинала на Бони лицата не са жълтеникави, а при обработката са се появили детайлите в белите купички. Оттук нататък за мен е загадка откъде се появява жълтеникавият (да не кажа грубата дума) цвят по лицата.

Вероятно не си ме разбрал. Не съм си купувал А7. Д700 ми излезе същите пари, нов, преди 2 години. Матрицата му май пак е на Сони.

Автор: allyx   
Дата:   08-05-14 15:09

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Дата:   08-05-14 15:13

@georgivelev това за мен са много различни машини. Просто са за различни неща правени. Иначе и двете снимат. Ама аз продадох моя Д700, не щото е лош, просто не ме кефи, не ми се снима с него. Аз съм любител, не снимам сватби, не снимам пилци. снимам си за кеф някакви глупости. За тая цел голям и тежък ДСЛР е мазохизъм. Все едно ще е да почна да ходя на работа със болид за формула 1 или със багер.

Иначе моя Д700 го взех за около 2500 преди година и половина много запазен на малко кадри. Има варианти човек да избира.

Матриците им с ахубави на новите апарати след Д700 Сони и Никон имат много добра динамика. Направо безкрайна. Цветовете както си ги докараш. С Д700 и некс-7 съм успявал горе долу да догодя сходни цветове във Лайтрум. Въпрос е на желание и време.

Дата:   08-05-14 17:48

Разбирам те. И аз не снимам сватби, птички, спортни събития и пр. Но за портрети д700 ми е незаменим. А и си е друго да ти е все едни дали снимаш на исо 800 или 2000, дори и на исо 3200 кадърът се получава читав. Разбира се, технологиите са напреднали и новите машинки могат много повече, и като мегапиксели, и като исо.

Всеки с критериите си и нуждите си.

Дата:   08-05-14 18:02

[smilie24] всеки сам си преценява. Важно е да си харесваш техниката и тя да ти прави хубави снимки.

Д610 и А7 мисля че са на нивото на Д700 като исо. Д600 много ми хареса на мен ама нали с тия масла. Д700 има тонове неща дето по-ниския клас ги нямат де като Аф, като скорост .....

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »