Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Помощ за начинаещ
Автор: CokiesForMe   
Дата:   06-05-14 19:35

Здравейте! Реших, че е време да сменя старото си фотоапаратче и да взема по-хубав фотоапарат. Няма да се занимавам много професионално, просто искам да правя по–хубави семейни снимки, тук там и някой пейзаж или някоя животинка [smilie5]. Също някой видеоклип. Постепенно ще го използвам и за други снимки. Спряла съм се на два фотоапарата и искам помощ при избора между моделите. Canon EOS 600D и Nikon D5100 са ми набелязаните фотоапарати. Гледам ревюта и тъкмо да избера единия и се отказвам [smilie5].
Не мога да г изпробвам и ще го избера по вашите мнения. Благодаря предварително!

Отговори на това съобщение
 Re: Помощ за начинаещ
Автор: Pavlov   
Дата:   06-05-14 19:46

Двете тела са с изравнени възможности (почти). Помисли какви обективи ще ползваш, те ще насочат избора ти към едната или другата марка.
Nikon D5100 има следящ фокус при снимане на видео, а 600D - не, това ако ти е от голямо значение ...

Автор: CokiesForMe   
Дата:   06-05-14 20:53

Проблема е, че все още не знам какви обективи ще използвам. Един приятел има Canon и ще ми даде обектив, но все още не знам какво ми е нужно, а трябва да избера скоро. Смятам първоначално да използвам обектива в комплекта и постепенно да купя и други.

Автор: stown   
Дата:   06-05-14 21:19

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: radikyokushin   
Дата:   06-05-14 21:21

Един глас за D5100 от мен.
Хубаво тяло с добри възможности (по-доброто от двете в темата), но най-важното - Никон имат перфектни обективи при този формат (APS-C), като отношение качество/цена.

Автор: Azz1n0th   
Дата:   07-05-14 00:35

Аз съм с Никон D3100, бях и с Канон преди тва, и от двете съм доволен, но ако е по-като за начинаещи ще те посъветвам за Никона. В повечето си тела предлагат къса вградена пре-пост обработка. менютата са малко по-юзър френдли, ще ти даде по добра представа за някои неща, а и според мен като че Никон по-добре се справят.

Автор: quazimodo   
Дата:   07-05-14 10:15

==================================================================
Автор: CokiesForMe
Дата: 06-05-14 20:53

Проблема е, че все още не знам какви обективи ще използвам. Един приятел има Canon и ще ми даде обектив, но все още не знам какво ми е нужно, а трябва да избера скоро. Смятам първоначално да използвам обектива в комплекта и постепенно да купя и други.
==================================================================
Ако имаш само един приятел с Канон, си е наистина за чудене, защото той си е подбрал обективи, които покриват неговите изисквания, те пък може да не съвпадат с твоите. При такова положение за Канон ти трябва 18-135 а за Никон 18-140, но и двата не са евтини. Като поснимаш с такъв обектив и прегледаш количествата снимки с различните фокусни дължини, ще можеш евентуално да вземеш решение за купуване на по-къс/по-качествен/зум или твърд обектив с предпочитана фокусна дължина.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »