Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Помощ при избор на компактно апаратче
Автор: ralkabalka   
Дата:   04-05-14 23:30

Здравейте :)
Реших, че искам нещо компактно, което да ми се побира в дамската чанта, за да мога да го нося постоянно със себе си. Ориентирала съм се към безогледалните. Но бюджетът ми е ограничен, мога да отделя до 600-700 лв.

От това, което прочетох и разгледах, се насочих към Sony NEX-3N + 16-50, Olympus E-PM2 + 14-42 или нещо подобно.
Но, тъй като не съм много запозната, реших да се допитам до повече разбиращи хора.

Приемам съвети, предложения, мнения и така нататък.

Отговори на това съобщение
 Re: Помощ при избор на компактно апаратче
Автор: serjy   
Дата:   04-05-14 23:47

хубави са и двете машинки, и двете ще ти свършат работа. за олимпусите има по-голям избор от обективи, сонито има вградена панорама и хдр. най-важното е сам човек да усети кой фотоапарат му допада повече. ако имаш възможност да ги пробваш ще е чудесен опит за теб.

Автор: verkus   
Дата:   04-05-14 23:47

Olympusa [smilie24] [cool]

Автор: marves   
Дата:   04-05-14 23:52

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: mmjm   
Дата:   05-05-14 00:33

Ако няма да се сменят обективи Olympus XZ-2(или XZ-10), Pentax MX-1, както и Nikon CoolPix P340 въобще не са за изхвърляне.
От двата посочени, бих избрал олито. 14-42 за китак е много добър.

Публикацията е редактирана (05-05-14 10:11)

Автор: quazimodo   
Дата:   05-05-14 08:39

Още един глас за олимпус.

Автор: nevermess   
Дата:   05-05-14 19:07

Двата апарата са еднакви като производителност на сензора. Олимпуса има стабилизация в тялото и повече обективи.

Автор: asahi   
Дата:   05-05-14 22:01

Колко ти е голяма дамската чанта?

Автор: Niemand   
Дата:   05-05-14 22:23

На жената дамската чанта би могла да събере няколко такива апарата. Кажи, че не е такава, плс [smilie3]

Автор: ralkabalka   
Дата:   05-05-14 23:35

Дамските ми чанти са различна големина и варират от размер, побиращ най-малко сапунерче, до такъв достатъчен за 2 DSLR-a. [smilie18] Но в повечето случаи съм с по-малка чантичка.
Голямо благодаря за насоките, все повече се насочвам към Олимпус.

А какви са отзивите за Olympus E-PL3? Голяма ли е разликата с E-PM2?

Автор: stoyanivanov   
Дата:   06-05-14 02:32

Мога да споделя лични впечатления, дъщеря ми има E-PL3 и понякога снимам с него. Пробвал съм два-три пъти и апаратчето E-PM2 на една позната. Снимах на моя карта, така че после можех да сравня. За жалост в момента няма как да ти дам линкове към снимки - лаптопът, в който ги свалих, пътува с щерката из милата ни Татковина, име сладко, земен рай. [smile]
Предимства на E-PM2: По-бърз и точен автофокус, по-добра матрица и съответно по-високо използваемо ИСО, по-стабилен захват (по-удобно е да го държиш и снимаш, дори само с една ръка) и сензорен дисплей. Докосваш го в точката, където искаш да попадне фокуса и той мигновено фокусира и снима. При достатъчно светлина, разбира се.
Предимства на E-PL3 - подвижен дисплей (но не сензорен!), малко по-ниска цена... и май това са.
Матрицата на E-PM2 е същата като на моя OM-D E-M5. Ако аз трябва да избирам между двете апаратчета, бих избрал E-PM2.

Публикацията е редактирана (06-05-14 02:55)

Автор: georgivelev   
Дата:   06-05-14 14:23

За тия пари и Никон имат - J2, S1. J2 е като размери правен за малко момиче с тънки пръсти. Доти и да не сте малко момиче, тънките пръсти са задължителни.

Прави ми също така впечатление, че Фотопавилион предлагат продукти от гамата на System 1 на Никон, но е само по поръчка, с други думи, продават се единични бройки, и затова не държат на склад. И в базара на Фотофорум няма. Последните модели V3 и J4 изглеждат обещаващи, но не са във Вашия ценови сегмент.

Игнорирайки предложенията на Никон, според мен всичко опира до набора от обективи, които потенциално можеш е завъртят на фотоапрата.

Автор: ludiakolio   
Дата:   06-05-14 19:53

На олимпуса джипега е по-як.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »