Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 canon eos 100 D или canon eos 600
Автор: revertor   
Дата:   04-05-14 12:51

Искам съвет от хора, които са тествали тези камери. Желанието ми е да ползвам стари обективи на м42 или екзакта байонет.Коя от двете камери е по-подходяща за това?

Отговори на това съобщение
 Re: canon eos 100 D или canon eos 600
Автор: mmjm   
Дата:   04-05-14 12:57

Sony NEX

Дата:   04-05-14 13:02

Благодаря за съвета, но съм се спрял на тези камери. Интересувам се от съвместимостта на старите обективи с преходник и експозицията, която трябва да контролирам.

Автор: kvakioh   
Дата:   04-05-14 14:17

600D има един гол чупещ се екран, иначе 100Д дава повече!
ЗА ръчнофокусни обективи, все едно кой апарат, важни са преходниците.

Дата:   04-05-14 15:12

благодаря за инфото. може би ще взема 600 Д. питах за експозицията. какво да правя с нея при тези преходници?

Дата:   04-05-14 15:30

добре де, искам да снимам с този канон със стари обективи - майер, карл цайс йена и пр.искам само инфо. от хора, които са ползвали съответните камери.искам да снимам със стари обективи, защото мисля че са по-добри, това е. Моля Ви за съвет и нищо повече.

Автор: quazimodo   
Дата:   04-05-14 15:56

Друже, недей така напред с бутоните[smile]! Като искаш съвет и получиш такъв, който не ти харесва, просто го пропусни. Каквото и да вземеш, не е подходящо за снимане с ръчни обективи, освен ако веднага не качиш Меджик лантерн. За тази цел, по-добрият вариант е 100Д. Като качиш това чудо, ще имаш пийкинг и доста по-лесно фокусиране през ЛВ-то. През визьора всичко е еднакво неудобно. За работа с такива обективи задължително ползваш приоритет на диафрагмата. Обикновено се налага корекция на отчетеното от камерата с до -2стопа. С няколко пробни снимки ще разбереш кой обектив каква корекция иска. Успех в обучението!

Дата:   04-05-14 19:22

600D- то има и Magic Lantern допълнителния софтуер, което в някои случаи помага.
Иначе за 100Д няма засега.

Дата:   04-05-14 20:03

Благодаря на всички, които се включиха в темата. Явно, имам още седмица да взема решение. Хубави празници!

Автор: Pavlov   
Дата:   04-05-14 20:52

Вместо да чакаш две седмици някой случайно да напише нещо полезно в темата - по-добре вземи 1-2 обектива с преходници, отиди в някой фотомагазин, и пробвай.
Аз лично не бих разглеждал възможността за 100D, при положение, че за същите пари може да се намери 60D втора ръка, който е по-удобен, с по-голям и светъл визьор. 100D е мъничко тяло, бутоните са неудобно набутани в големия екран, и при ползване с ръчнофокусни обективи губиш едни от най-сериозните му предимства - съвместимостта с STM обективи, и автофокуса с ползване на тъчскрийна.

Дата:   04-05-14 21:01

Подкрепям казаното за 100Д. Ползвам от половин година вече, доволен съм, не ползвам видео, но има доста предимства при STM oбективите. И на мен дори понякога ми е неудобен, особено с големи обективи, затова имам грип.
60Д втора ръка има бройки, да. Това ще е по-добре, освен ако не се гледа нов апарат само.

Автор: satansho   
Дата:   05-05-14 08:58

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: axlastro   
Дата:   05-05-14 11:47

И аз си мислех в началото, че много ще ползвам ръчните обективи на канона и в крайна сметка ги разпродадох и си взех съвременни. Оставих си един пентакон 50 1.8 и един хелиос 58/2 и ако мен питаш, все тая - с преходника за 2 лева, който ползвам имам достатъчно точен фокус, но с меджик лантерн е по-добре, особено за видео. В този ред на мисли... виж в синтезиса има кешбек на канон, ама ти сигурно за това питаш. Между 600D и 100D аз бих взел втория без да се замислям, още съжалявам че като купувах взех 650D, но тогава 100D беше по-скъп и нямаше варианта само тяло.

Някой горе каза 60D на старо - наистина е на друго ниво, аз не вярвах като си купувах 650D...

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »