Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Избор между две тела.
Автор: qkimov86   
Дата:   04-05-14 13:17

Здравейте!
Дойде време да пусна и аз поредната банална тема за избор между определени тела.
Дилемата която имам е дали си заслужава скачането от NIKON D3100 на D200 или на FUJI FILM S3 PRO?
Нещата които предимно снимам са пейзажна и нощна фотография, по-рядко портретна и стриит.
Причината заради която искам да заменя D3100 е липсата на мотор, а имам възможност да си намеря по-евтини и безмоторни обективи.
Приемам и предложения (не оферти) и за други марки и модели но да не надвишават бюджет от 550-600лв. за тяло втора цедка.

Благодаря предварително!

Отговори на това съобщение
 Re: Избор между две тела.
Автор: realnoncho   
Дата:   04-05-14 13:39

За пейзажна и нощна фотография искаш да скочиш на стари тела с по-слаби матрици?

Дата:   04-05-14 13:51

Просто търся тяло с мАтор до тези пари. Това че са стари модели не ме притеснява, обаче за матрицата не се бях замислял. [smilie8]

Автор: estate   
Дата:   04-05-14 14:06

D200 е ок ,но по-добре Fuji S5 Pro(което е D200 с матеица Fuji).Ако е само заради мотора най-добре е да вземетe D90.В момента съм с Fuji S5Pro ,преди него имах D200 а доскоро D90.Ако искате повече инфо на лични ще пиша повече.

Автор: quazimodo   
Дата:   04-05-14 16:05

Да, резонно е да се вземе възможно най-новото тяло. Все пак всичко ще е по-добро, и матрица и процесор и сготвянето на манджичката в камерата[smile].

Автор: georgivelev   
Дата:   05-05-14 12:45

Това Д200 на колко години модел е? То и наследникът му, Д300 вече бая годинки навъртя. Прочети в съседната тема, техниците от сервиза казаха в прав текст, че срокът на експлоатация на фотоапаратите от средния клас е до 6-7 години, тоест, в това Д200 да имаш още година-две, каквато впрочем е и ситуацията с Д300. Освен ако не ти то предлагат на много ниска цена (примерно, 300-400 лв), въобще не си струва да го обмисляш като вариант. За тия пари можеш само някоя супердърта бангия отсредния клас фотоапарати да си вземеш

От кроп на кроп няма да получиш съществено подобрение при високите иса, най-добре инвестирай парите, които си заделил, в обективи 1.8 и 1.4.

Автор: georgivelev   
Дата:   05-05-14 18:37

Хаа, не бях прав. Продават си се, д50 за 150-200лв и д70 за 250. Д200 за 500лв. Тия неща вече струват по-малко от среден клас сапунерка. Купувайте, ама на Ваш си риск. Аз с толкова стари камери не бих се занимавал, ако ще и турско да стане.

Дата:   05-05-14 19:54

Благодаря на всички за взетото отношение по въпросите ми.
За сега обмислям варянта да си задържа D3100 а ако ми изпадне читав D90 да мина на него. Другия модел на който съм се насочил е D7000-7100, но ще трябва да посъбера още финикийски знаци за да се запозная с него лично.

Весело посрещане на утрешния празник![beer] [beer]

Автор: asahi   
Дата:   05-05-14 22:00

Колко нощни снимки ще направиш, мислиш? За 2 седмици ще ти омръзне. Гледай шум, динамика, точност и скорост на АФ система и най-вече обективите. Те рисуват образа.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »