Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 съвет за закупуване на камера и фотоапарат
Автор: валкодагама   
Дата:   03-05-14 15:33

Уважаеми приятели,МОЛЯ ЗА МНЕНИЯ!!!,между 15-20 юни тръгвам на околосветско с "ретро" автомобил-Шкода 136 Рапид.Смятам че за 4-5 месеца ще се справим с предизвикателството.Бихте ли ме посъветвали каква камера (с какви параметри, карта(и) с каква памет) с бюджет между 500 -800 лв и какъв фотоапарат със същите въпроси като тук прибавям и въпроса кой модел батерии са за предпочитане.

Отговори на това съобщение
 Re: съвет за закупуване на камера и фотоапарат
Автор: BotsRevenge   
Дата:   03-05-14 16:08

Аз препоръчвам Olympus Pen Mini 2 (E-PM2) двоен кит с обективи 14-42 ф3.5-5.6 и 40-150 ф4-5.6. Има го във фотосинтезис. Малко е над бюджета за съжаление - 900лв, но е с 8гб памет в комплекта и има и чанта.

Аз лично съм много доволен от машинката. Много бързо фокусира, снима също така бързо. Много е компактна, снима със сходно (или малко по-добро) качество спрямо dSLR Canon 60D.

Аз си го взех точно за туризъм, но сега го ползвам и за отговорни задачи и не съжалявам.

Автор: vkk1   
Дата:   03-05-14 16:13

еее, завиждам ти направо, да знаеш. Нямаш ли едно място в багажника за мене :) Няма да дишам много-много :)
Пък и имам апарат, ще ти спестя разхода за техника.
Шегата настрана, предложението с олимпуса не е лошо.

Автор: kvakioh   
Дата:   03-05-14 16:14

Нещо,което ще държи много, и с по-широчък обектив да е.
Fuji X10 или нещо компактно със сменяеми обективи и задължително 2-3 батерии. Поне 2 карти памет по 8Гб.

Автор: ilcoin   
Дата:   03-05-14 16:45

Висок клас компактна камера с широкоъгълен обектив ще свърши перфектна работа за хора, които не са на ти с фотографията, но пък искат хубави снимки.

Качеството на видеото на съвременните сапунери е достатъчно високо, така че според мене да няма нужда от отделна видео-камера.

Моят личен фаворит за такъв вид снимане е Pentax MX-1 .

Имам директни наблюдения и от това: Olympus XZ-2

Тези двете или коя да е камера от този клас ще ви покрие нуждите на 100% от фото и видео. Според мен. Безогледалните камери също са вариант, но ако няма да сменяте обективи и да залитате много към фотографията - няма смисъл.

По отношение на батериите. Литиевите батерии са за предпочитане според мен. Зареждат се доста по-лесно и по-бързо. А и щом сте с кола, докато карате ще може да се зареждате колкото искате. Наличието на втора батерия е силно препоръчително. Китайските копия работят доста добре ;). Само трябва да измислете начин да ги зареждате в колата.

Автор: quazimodo   
Дата:   03-05-14 16:45

vkk1, това чудо има багажник за две кисели млека и той е отпред[smilie5]. По въпроса за захранването - преобразувател 12>220V и оригиналното зарядно или търсиш нещо което може да работи и с АА батерии. Ако всяка вечер замръквате в населено място бива, иначе....

Автор: marves   
Дата:   03-05-14 16:52

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: nevermess   
Дата:   03-05-14 17:03

Още един глас за Оли Е-РМ2 [smilie24]

Автор: kote   
Дата:   03-05-14 20:04

шкода рапид

Дата:   03-05-14 21:30

Много благодаря за мнението.Повечето от колегите ви споделят това което препоръчвате.А това нещо с какви батерии е и е ли необходимо да взема още една?И още нещо-с този апарат разбирам че камера не е необходимо да купувам или...?Последен въпрос -а регистрационна или екшън камера за колата?Още веднъж -благодаря ви за усилията.

Дата:   03-05-14 21:32

Вярно е за багажника но ние махаме задните седалки.Ако попаднем на стопаджийки на които не можем да откажем-ще решаваме"на място"

Дата:   03-05-14 21:38

...извинете за невежеството ама първите 3 от модела който препоръчвате за 899лв по какво се различават освен по цвета?И той важен ли е?

Автор: stoyanivanov   
Дата:   04-05-14 01:20

По нищо. Всъщност са четири различни цвята... и цветът на апарата не е важен за снимките, разбира се.
Ако си избрахте E-PM2, аз все пак бих взел дабъл кита, т.е. апаратчето с двата обектива. ZD Micro 40-150mm (mZD 40-150) е добър обектив и вероятно ще ви дотрябва при такова пътешествие. Ето малко снимки с него: Кликни!

И задължително бих взел и втора батерия. Оригиналната батерия е скъпа , обаче има евтини аналози .

Гледам, че повечето снимки от линка, който дадох горе, са правени с Olympus E-M5, а E-PM2 има абсолютно същата матрица. Е-М5 е по-горен клас апарат, разбира се, но еднаквата матрица означава, че и с E-PM2 можете да постигнете отлични резултати.

Публикацията е редактирана (04-05-14 02:10)

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »