Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Една руска фотографка
Автор: 5co   
Дата:   01-05-14 23:00

Вижте!

Отговори на това съобщение
 Re: Една руска фотографка
Автор: cameraman   
Дата:   01-05-14 23:02

Всичките изроди на света няма смисъл да бъдат показани.

Автор: BotsRevenge   
Дата:   01-05-14 23:52

Съгласен съм с cameraman, макар да искам да уважа труда на колежката.

Предпочитам да ми показват как добре могат да живеят хората, които наистина искат да бъдат добре и работят по въпроса. Искам да имам пример за подражание, а не да гледам колко зле може да е нечий живот и да ми се промива мозъка с паразитни мисли как всичко е зле, нищо не става и по-добре нищо да не правя.

Видях няколко кадъра и се отказах да гледам напред. Ако някой ще ми промива мозъка, то ще е с нещо позитивно за мен.

Автор: gushev   
Дата:   02-05-14 09:15

Малко в повечко идва :)

Автор: e-mil   
Дата:   02-05-14 09:32

Клифърд Саймък - "Лошият пример".

Автор: Posledenzalez   
Дата:   02-05-14 11:20

Да, тъмната страна на ежедневието. Когато можем я избягваме, когато не, я отричаме... Има много причини да се стигне до подобни сцени на мизерия, но странното е, че никой не предлага спасение... Не знам каква е тази мания да се снимат скитници и хора, живеещи в крайна мизерия. Да, тези кадри сякаш разказват история, но според мен това са евтини трикове да бъде привлечена публика, която е жадна за грозни зрелища, но къде от срам, къде от погнуса ги избягва... Според едно от определенията за здраве, то е и социално благополучие. Липсата на последното означава липса на здраве. Помислете! Бихте ли развявали снимки на болни хора и бихте ли ги сочили с пръст. Ако да, значи този тип фотография е добре дошла... Интересно ми е да чуя и други мнения по въпроса...

Автор: niki777   
Дата:   02-05-14 11:47

фотожурналистика - това й е целта и смисъла.
иначе конкретната серия чисто фотографски не ми допада.
но съм твърдо 'ЗА' да се показват и неприятните страни на живота. ако не се прави самоцелно, а грамотно и задълбочено, смятам че е градивно. [smile]

Автор: тьма   
Дата:   02-05-14 12:10

А никой ли не прочете, че тези снимки ще бъдат използвани в делото, с което това дете ще бъде отнето от родителите си. Защото със сигурност никое дете не бива да остава в подобен дом.
Давате оценки, без да четете.

Браво на фотографката, социално ангажирана, а не криеща главата си в гламурни снимки на гледащи в нищото празни красавици.[cool]

Автор: niki777   
Дата:   02-05-14 12:48

тьма [smilie24] [smilie24] [smilie24]

Автор: Posledenzalez   
Дата:   02-05-14 14:12

Четох, но се обърках:

"Възмутителната небрежност на родителите, в следствие на фотосите, вероятно ще доведе до отстраняването на малкото дете от неговото опасно обкръжение."

Така написано излиза, че "Възмутителната небрежност на родителите" е "в следствие на фотосите" и "вероятно ще доведе до отстраняването на малкото дете от неговото опасно обкръжение."

Тъма, забележи, че акцента е върху зрелището, а не върху обективния репортаж на една житейска катастрофа.

И още нещо, смятате ли за нормално да е показано лицето на това дете в тези кадри? Идентификацията на самоличността на детето не е необходимост за каузата. Представете си една сърдита госпожица на 14-20години, отгледана при приемни родители, която открие тези свои "детски" снимки. Какво правим тогава? Не се помага така...

Автор: тьма   
Дата:   02-05-14 23:55

Както се казва - понякога целта оправдава средствата.

Който го може по-добре, да го направи, лесно се критикува, трудно се дело върши [smile]

Автор: gbdesign   
Дата:   03-05-14 00:06

Поредното доказателство, че в Русия няма 1 читав...

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »