Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Гаранция на фототехника от Amazon.co.uk?
Автор: Neuromancer42   
Дата:   30-04-14 00:36

Някой знае ли как стои въпроса с гаранцията на фотографска техника поръчана от Amazon.co.uk? Искам да си взема светкавица Yongnuo YN560 Mark II, начинаещ съм, с ограничени финанси и 80 лева за светкавица от този клас, било то и имитация, са ми твърде изкушаващи. Естествено, наясно съм, че е китаец и се притеснявам да не ми се развали за отрицателно време. У нас я продават за 60 лева повече, но с 2 години гаранция и все още се чудя кое да избера. Та, някой поръчвал ли е до сега от Amazon, да му се е чупило и да му се е налагало да използва гаранция и т.н.?

Отговори на това съобщение
 Re: Гаранция на фототехника от Amazon.co.uk?
Дата:   30-04-14 00:54

Забравих да кажа, че имам възможност да си я поръчам от приятелка от Англия, която да ми я донесе тук.

Автор: deerstalker   
Дата:   30-04-14 02:28

Бг.,

Автор: vkk1   
Дата:   30-04-14 02:35

Да ти кажа, гледах точно същата светка.
Обаче не съм много убеден, че продавачът се намира в Англия.
Гледах там по регистрацията се води в Германия, накрая да не се окаже и Китай, и това ме разубеди. Виж и времето за доставка до UK е доста странно. Ще поровя още малко утре.

Автор: chepkata   
Дата:   30-04-14 06:47

Дори и да има гаранция, ако се наложи да платиш транспорта, разликата в цената се стопява. А не вярвам да очакваш, някой да ти каже дали ще се развали точно твоята светка. Така че, по-добре от БГ!

Автор: simbon4o   
Дата:   30-04-14 08:22

С габко ще иде до англия по-евтино от колкото да я докара еконт от друг БГ град. Но си е чакане...

Автор: mitku   
Дата:   30-04-14 09:07

1. В Амазон има много продавачи и е почти като в eBay (например за това, което си избрал, може да видиш ТУК кои са продавачите)... четеш колонката "Seller Information". Точно тази стока НЕ виждам да я продава именно Амазон. Има няколко които са "FULFILLED BY AMAZON", но това е съвсем различно нещо. Това са стоки, които Амазон само препраща, един вид, но те си се продават от различни продавачи. А останалите си ги пращат съответните търговци и Амазон им е само като място за обяви (почти като eBay), но самият Амазон няма почти нищо общо. Т.е. евентуалната гаранция зависи именно от това кой точно е търговецът. За да си сигурен, трябва да купуваш стоката директно от самият продавач Амазон.

2. Ако си купил стоката директно от продавач Амазон, гаранцията зависи от стоката. НО понеже някой беше споменал по-горе за доставката... Амазон поема И доставката обратно до тях, за тяхна сметка. Като естествено се поема доставка от и до адресът, за който е направена първоначалната поръчка! Това обаче включва и България. И нищо не ти пречи да изпратиш да речем повредената светкавица, с трекинг през Интерлогистика за (мисля, че беше) 48 лв., а Амазон ще ти възстановят разхода по доставката. Евентуално каквото трябва се ремонтира и се изпраща обратно, а най-често направо ти връщат пълната сума (заедно с доставките).
Изобщо - всичко е като "за бели хора"... нищо, че сме българи.

3. Нямам идея от кой продавач точно мислиш да я купуваш, а още по-малко - този продавач каква гаранция би поддържал. Но на пръв поглед не видях тази светкавица да се продава директно от Амазон, а само от други продавачи.

... просто трябва да внимаваш кой точно е продавачът. [smilie7]

Публикацията е редактирана (30-04-14 09:09)

Автор: victory13   
Дата:   30-04-14 09:22

Горе вдясно на кошницата пише че продажбата е от iColourful...

И не само там [smilie18]
Тез продават много работи, и е добре да се изясни въпросът с гаранцията предварително...
В немския амазон я има, продавана от тях за 90лв... Английския продавач праща стоката от Германия, но го няма в немския амазон...
и така...

Публикацията е редактирана (30-04-14 09:33)

Дата:   30-04-14 09:43

с две думи си я купи от ибей, където е с 4 лири по-скъпа, но поне за мен риска с амазон не си заслужава тази разлика. Няма и пейпал там.
Аз поне мисля така да направя.

Дата:   30-04-14 12:15

Аз все повече започвам да се чудя дали да не дам 50-60 лева повече тук от www.bviphotovideo.com, но да съм сигурен, че ще си я използвам 2 години без проблеми.
А някой може ли да препоръча надежден търговец, от който има опит, от Ибей и Амазон, с гаранция?

Автор: Chipsy   
Дата:   30-04-14 12:52

Neuromancer42 написа:

> Аз все повече започвам да се чудя
> дали да не дам 50-60 лева повече тук
> от www.bviphotovideo.com, но да съм сигурен,
> че ще си я използвам 2 години без
> проблеми.

Кое пък ти гарантира, че ще я ползваш 2 години без пролеми, ако си я купиш от Бг? Най малкото ако се счупи, почват едни въртели по месец-два при повечето Бг "търговци", че по-добре да си вземеш нова светкавица ако ти трябва спешно

Дата:   30-04-14 13:03

През Габко ще е, това е ясно, само остава да намеря от кой търговец да си го взема :Д

Дата:   30-04-14 13:48

Препоръчвам ти да погледнеш и uktobg, има курсове на всеки два дни, и е по-евтино от габко.
Изпробвани са многократно, никакви проблеми.

Дата:   30-04-14 14:02

Всъщност вече говорих с един мой приятел от Англия, който се прибира следващия месец. Ще ми го вземе и хем ще я пробва светкавицата, за да види дали няма някой дефект :)

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »