Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Съвет за проблем с принтер
Автор: arso_ak   
Дата:   28-04-14 16:03

Здравейте, наскоро си купих принтер canon mg 5350 сложух му Ciss система и след усукване на кабела на цис системата принтера издаде звук сякаш прескачане на зъпците на носача и от тогава принтира много лошо. Под лошото имам в предвид следната снимка
http://bkiustendil.sdabg.net/printer.jpg

редовете на принтирането са изместени, може да забележите от ляво мащабираната част. Снимката е пусната на бърз печат тогава най-личи. Когато е на фото на висока качество, принтира замъглено и мисля че е от това, опитах се с настройването на главата "Print Head alignment" но става още по зле цветове се губят и става ужасии след даване на начални настройки цветовете се оправят, но този проблем си остава. Затова моля, ако знае някой решение да помогне.

Отговори на това съобщение
 Re: Съвет за проблем с принтер
Автор: allyx   
Дата:   28-04-14 16:17

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: Блясък   
Дата:   28-04-14 17:00

Цък! Не е ремъка. В края на надлъжната ос (не при двигателя, а в другата страна) колелцето през което минава ремъка се обтяга назад с една пружина. тя служи за изпъване на ремъка. Тя се е разтегнала или разместила. Обърни внимание на нея. Въобще ремъка ти трябва да е по-хлабав от нормалното.
Успех!

Автор: Драгончик   
Дата:   22-06-14 10:34

Може да е попаднала смазка на енкодерната лента (по нея се позиционира каретката). Светни и я огледай. Ако има намацано я почисти.
Изглежда ето така:
http://www.pwb-encoders.com/en/products/encoder-strips

Автор: spookybs   
Дата:   22-06-14 10:53

Колега имам го същия принтер от около година. Прескачал ми е ремъка няколко пъти и съм го оправял с изключване от тока и когато го включа пак позоционира главата на правилното място (и пак престъргва по назъбения ремък не се притеснявай) но погледни енкодерната лента да ли е чиста (както е писал колегата преди мен) и дали е на правилното място или, дали не се е усукала. Принтера е супер (не бъркай двата вида черно мастило що то хвърляш главата), но още не мога да му оправя цветовете [smilie22]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »