Автор: 2metraninja
Дата: 29-04-14 17:30
Тъй, работата вече е свършена, първоначалното и основно предназначение на темата е изпълнено, можем вече спокойно да я одрискаме с раздуване и разнищване на настоящата пазарна конюктура и професионалния елитаризъм и опортюнизъм.
С'я!
'Ми бедна е България ами. Питай баба си с колко лева на месец преживява! 150 лева за един следобед рутинна работа били мизерно? Къде живеете вие бе хора? Аз като отида в сервиза и майстора ми каже 150 лева за труд като знам че днес не е правил само моята кола и направо ме свива сърцето (ибах тоа труд, кво толкова й правѝ бе братче!?!). В тоя ред на мисли как да се изтипосам пред някой нормален родител и да му поискам 500 лева за един следобед да му снимам детето? "Ма той бил дал 2000 за рокля и още толкова за ресторант" Еми да, такава е ситуацията.
Братлета, вие всеки ден ли снимате за по 500 лева половин ден? Или щото видиш ли е празник да ошушкаме "жертвите?" То верно че харман, харман, ама то имайте милост бе - вие сърца нямате ли? :)
'Ма ай' с'я - който може и по 1000 лева за един следобед да взима - дай Боже всекиму - ама тука ли е мястото да идваш да се перчиш че чак и да се присмиваш на тея дето може да искат по- така неелитната маса да отснемат. Темата си е за конкретна работа, ти идваш и даже не си казваш цената или показваш работата. Ти идваш с назидателен тон да го играеш морален коректив на фотографската общност и на покупателните навици и способност на някои конкретни хора, дето даже не познаваш.
Колегата, който харесах каза 160 лева за 3 часа, аз му погледнах работата и ми хареса, хорицата казаха ОК и толкоз. И к'во? Негово височество се показа с имагинерните си дрехи пред плебса и робите на труда. Така и така наставляваш, кажи поне по колко за в бъдеще да искат колегите и да се знае че не го ли искат аджеба вършат нещо нередно спрямо възвишената ти особа.
Ай' за с'я толкова, че тряа си хода вече.
Липсваше ми т'ва място, приятно е. Едно такова топло чувство все едно си се напикал. Тихичко и топло.
|
|