Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Протектор за графичен таблет...
Автор: kefalcho   
Дата:   26-04-14 10:41

... заслужава ли си? Мисля да си купя но реших да попитам първо. Променя ли се работата с протектора, като се има предвид, че сега започвам да се уча (фотошоп предимно).

ПП таблета е wacom intuos3 4x5, ако има значение.

Отговори на това съобщение
 Re: Протектор за графичен таблет...
Автор: Yonko_Rusev   
Дата:   26-04-14 11:50

не се променя :) Работи си така и си свиркай ;)

Дата:   26-04-14 12:18

Имаш предвид да взимам протектор, няма проблем[beer]

Автор: Yonko_Rusev   
Дата:   26-04-14 15:01

имам предвид да НЕ взимаш протектор :) и да си свиркаш ;)

Дата:   26-04-14 15:11

Ахахахаха. ..разбрах вече[smilie18] [smilie18]

Автор: e-mil   
Дата:   26-04-14 15:49

Безсмислен е протекторът, особено на Intuos 3. Повърхността му е по-издържлива дори от 20-годишния балатум в кухнята ми. [smile] Повече от две години работих ежедневно с такъв - не мръдна.

За Intuos 4, по има смисъл, но не заради самия таблет, а заради писалката. На този модел сложиха някаква повърхност, която уж имитира хартиена текстура и писците се изхабяват ужасно бързо. Като не просто се изхабяват, ами се подострят от едната страна като моливи. На таблета пак му няма нищо, освен че матовата работна част се излъсква, но при работа писалката дращи изнервящо и се налага от време на време да завърташ писеца към заоблената част.

Но въпреки това не съм слагал протектор. Ползвам таблета за ретуш от време на време и натоварването при мен не е голямо. Подозирам, че протекторът ще е още по-нетраен и в един момент драскотините по него ще започнат да пречат.

Дата:   26-04-14 16:24

e-mil,[beer]. Четох по стара тема от форума и се споменаваше за разликите в повърхността на 3-ката, спрямо 4 и 5-цата. Имам ти пълно доверие, че е така[smilie24]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »