Автор: PhotoBo
Дата: 26-04-14 12:34
За мен е показателен този тест точно защото преди време замених Nikkor 16-85, от който бях изключително доволен с Tamron 17-50/2.8, заради светлосилата. Съжалявах, че не успях да направя релано лично мое сравнение на двата и все се опасявах да не съм сгрешил, въпреки, че тамрона не ми даде основание за притиснения. Сега обаче съм още по-спокоен за избора си, що се касае до острота. В интерес на истината проблем с фокуса не съм имал, защото смених няколко стъкла от въпросния Тамрон, в това число версиите със и без стабилизация, както и тези с мотор и без вграден такъв, но това за ХепиФото май не е точно така. Аз знам точно обратното, т.е. че спокойно се калиблират обективите при тях и даже не се плаща на обектив, а на услуга, т.е. може да си занесеш повече от един Тамрон ;) Но за да не подвеждам някой - нека по-запознатите да кажат как е точно. Само една бройка преди някъде 2 години преекспонираше кадрите излишно, другите които съм ползвал и имал - са били ОК в меренето.
Като заключение мога да кажа само личното си мнение и препоръка, а именно - който му е необходим всекидневен обектив за пейзажи или репортаж с изключително удобен обхват (от снимките се вижда даже 1мм колко е от значение в широкия край)- Nikkor 16-85 e перфектен избор.
За тези като мен, за които светлосилата е от значение и могат да направят компромис с по-ограничения обхват, а остротата е фактор - Tamron 17-50/2.8 без стабилизация и по възможност без вграден мотор, мисля, че е чудесен избор!
Абе кой каквото го влече ![[shtrak]](https://photo-forum.net/forum/smileys/shtrak.gif)
|
|