Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Търся малко помощ за фотошоп-
Автор: stanislav_terzziev   
Дата:   15-04-14 00:03

Здравейте. Разглеждам клипчета от youtube и си екпериментирам с фотошоп. Така обаче, на едно клипче съм направил грешка, която видях чак по средата, когато трябваше да се върна към въпросния елемент.

http://alfa.kachi-snimka.info/images-2013/klz1397508673o.jpg

Грешката е в самото начало.
Просто трябва да направя черен кръг, като ползвам ALT+Shift
В клипа, над първия леър се получава Shape 1 като маска, а при мен се получава Elipse 1 където по нататък в клипа, не мога да се върна и маркирам като маска.
Правя всичко както е показано в клипа, просто там при описването на окръжността директно си става нещо като маска Shape 1 а при мен си остава нещо като леър с името Elipse 1
клипът
Всички настройки са еднакви, като тези в клипа.
Работя с фотошоп 6. Сега се сетих да направя опит на по-стара версия на фотошп и стана като в клипа. Къде бъркам или просто интерфейса на CS6 е по-различен и въпросната иконка в двете версии изглежда по различен начин.

Отговори на това съобщение
 Re: Търся малко помощ за фотошоп-
Автор: forever_carrie_on   
Дата:   15-04-14 11:32

Най-долу на прозореца със слоевете имаш разни инструменти. Когато си селектирал кръга, иди там на третото - едно правоъгълниче с квадратче в него: "add layer mask". Клик и си готов.

Re: Търся малко помощ за фотошоп-
Автор: МС   
Дата:   15-04-14 16:14

Имам 2 предположения...На Маковете има разлика в бутоните и второто, не си изчертал кръгчето с инструмент шейп.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »