Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Напътствия при избор на обектив
Автор: r0shaf   
Дата:   27-03-14 16:05

Здравейте,
Става въпрос за портретен обектив.... изненадахте се нали? [smile] Знам, че тази тема е дъвкана, дъвкана многократно, но в този случай става въпрос за помощ при избор на правилния тъй като съм се спрял на няколко варианта и според мен доста различни един от друг, но кой аджеба да бъде. [smilie11] Реших да се допитам до вас за да ми изтъкнете предимствата и минусите и да ми помогнете да избера най-подходящото за мен. И така обективите върху които съм се спрял са преди всичко евтини разбира се [smilie25]
И така да покажа все пак избора си:
Фаворитът и този за който прочетох добри отзиви:
Samyang 85mm f/1.4 за 4/3 Единственото неудобство е това че е нужно малко преработка...
Следващата спирка е юпитер 9 85мм f2 . Не прочетох много добри отзиви в нета, но не прочетох и много лоши.
Продължаваме натам с TAMRON SP AF28-75MM F/2.8 XR Di LD ASPHERICAL IF MACRO . Гледах снимки с него и като че не се справя много добре с боке-то.
Или може би да си остане стария добре познат Nikon 50mm 1.8 D
Това което искам от обектива като портретен е хубаво боке и да придаде максимална острота на снимката върху фокусирания обект. Апарата на който ще се ползва е Nikon D3100.

Отговори на това съобщение
 Re: Напътствия при избор на обектив
Автор: J0R0   
Дата:   27-03-14 16:08

Nikkor 85/1.8

Автор: realnoncho   
Дата:   27-03-14 16:11

Вземи си 50-ка. Ама тази с мотора, G ли бяха...

Дата:   27-03-14 16:15

JORO с удоволствие бих си взел Никое 85, но ми е малко скъп, ако имах парите темата нямаше да я има [smile]. realnoncho 5-ката която е G също надхвърля моя скромен бюджет, но все пак ви благодаря за отговорите [smile]

Автор: kvakioh   
Дата:   27-03-14 16:29

За Д3100, и ако няма 35/1.8G, тогава 50/1.8G. Боке, цена и т.н устройват.
Всяко ръчно при тези условия с безмоторно тяло си е усложнение.
Явно факторът цена е най в началото. Значи, 50/1.8G e обективът.
Дадените примери с обектив, който ще изисква преработка с преходник, стар ръчнофокусен, макар и преработен и обектив, който няма вграден мотор са утежнение, което малко хора биха си причинили.

Дата:   27-03-14 16:33

Ами честно казано аз на китовия обектив много много не му ползвам автофокуса, но явно много се тачи 50-ката, пък и най-ми допада като цена. [smile]

Дата:   27-03-14 16:35

Само да не си вземете D версията, ами G. Безмислено е.

Дата:   27-03-14 16:43

1.8G ми излиза извън бюджета, но каква всъщност е съществената разлика между D и G кое го прави толкова по-скъп?

Дата:   27-03-14 16:48

Първо разликата е, че G има мотор, т.е. ще работи във всички режими на апарата. Второ- оптически е по-добре. Трето- изработката е по-добра. Четвърто- ако не е толкова закъсвация, закупуването на 1.8D ще доведе неминуемо и необратимо до препродажбата му до 1-2 седмици, макс месец-два. Така че по-добре без обектив и още по-добре без ръчнофокусен обектив, отколкото с такъв и нови теми след време за по-хубави обективи и обяви в базара за препродаване.

Автор: nevermess   
Дата:   27-03-14 17:03

r0shaf има промоции и по едно време 50 1.8G се продаваше чисто нов от emag за 280 лева. Обектива си струва всяко левче. Обявите, които си дал са за по 300 лева, но с преработката пак отиваш на едни 350-360 лева колкото струва 50 1.8Г в синтезиса.....

Дата:   27-03-14 17:15

Юпитера е пригоден, а Самянг-а излизаше около 15 лв. Благодаря за съвета ще следя тогава промоциите. [smile]

Автор: vgramatikov   
Дата:   27-03-14 17:17

50 1.8G [beer]

Автор: nevermess   
Дата:   27-03-14 17:21

r0shaf ти не ползваш автофокуса на китака ама там при бленди 3.5-5.6 е лесно. 3100 е с pentamirror view finder и ако си с ръчен фокус на бленди 1.4/1.8 ще е приключение и мъка голяма....... С обективите, които си дал няма да можеш да ползваш и контрастния автофокус на LV, който е бавен, но доста точен.
На практика труден избор и единственият обектив, който наистина ще ти хареса в този ценови диапазон е 50 1.8Г

Публикацията е редактирана (27-03-14 17:32)

Автор: ziezi   
Дата:   27-03-14 17:36

Днес направих 30 тина кадъра с никон д610 и Nikon 50mm 1.8g .
Ами уникален е.....[shtrak]

Дата:   27-03-14 19:17

Ами явно ще трябва да позачакам с прибързаното купуване на обектив.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »