Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Избор на фотоапарат
Автор: my.point.of.view   
Дата:   25-03-14 09:00

Един приятел иска да си купува фотоапарат и взе, че ме попита какво да си купи, обаче много се чуди. Ходил до магазина и си харесал Никон Д3000-5000 (хахава работа, аз му викам да си хареса един, той харесал всичко, което му е по джоба). Но все пак най-много е харесал Д5200.
После, обаче, господата от Фотосинтезис го попитали какво ще снима и го бутнали на витринката с безогледалните. И стана една... харесал един Лумикс и едно Фуджи. Ама не любимото ми Фуджи Х100S, а онова с електронния визьор, че може да се слагат обективи (и да има зуум).
И понеже огледално-рефлексния фотоапарат излиза на цената на безогледалния горе-долу, сега е голяма чуденка кое да си вземе.
Та и аз се чудя какво да му кажа...
Съвет от вас?

Отговори на това съобщение
 Re: Избор на фотоапарат
Автор: джъмбо   
Дата:   25-03-14 09:04

избора е един...

Автор: sky-fan   
Дата:   25-03-14 09:05

Не ги разбирам продавачите. Вместо да му продадат нещо, те още повече го объркват. Кажи му да си помисли дали смята да инвестира в обективи, дали ще му тежи при всяко излизане да го носи и да не му пречи. И все пак евтина безогледалка няма как да замести дори и 5200. Ако ще снима семейството само и безогледалката ще му върши работа.

Автор: victory13   
Дата:   25-03-14 09:09

"онова с електронния визьор" ако е Х-Е1, няма да сбърка.
Бих потърсил в нета обаче, може да се сглоби доста бюджетна схема със скъпия кит.
Обаче трябва да си прецени колко и как ще си ползва техниката, а най-вече да сложи в ръка двата апарата. Като картинка Фуджи няма да го излъже с качествата си, но е въпрос на предпочитания ползването на такава камера.

Автор: Gam3Ra   
Дата:   25-03-14 09:20

X-E1 от към картина сериозно наказва DSLR кропки. Но за бюджетна система... Fuji имат предимно скъпи (и доста качествени) обективи.

X-E1 + 18-55 е много добра машинка спрямо себеподобните си, пък и какви яки стъкла наизлизаха...

Автор: fraction   
Дата:   25-03-14 09:29

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: Digitalgab   
Дата:   25-03-14 09:30

Ако няма да ходи да снима спортове или други картечарски работи, Фуджи е логичният избор. За хора които искат да се радват на резултатите и да изпитват удоволствие от снимането, а не толкова от мъкненето.

http://fototips.ru/wp-content/uploads/2013/12/Fuji_04.jpg

http://fototips.ru/camera-test/fujifilm-x-e2-test/

Автор: Sentel   
Дата:   25-03-14 10:11

Добре де, това Фуджи в Павилиона е 2499 лв., доколкото виждам. Дето се вика с има-няма 1200 лв. над D5200.
Много странни предложения.

Дата:   25-03-14 10:25

Не е за всеки джоб и пак по добре от лайката.

Дата:   25-03-14 10:28

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: Gam3Ra   
Дата:   25-03-14 10:28

Зависи с какъв набор от обективи, щом са го придърпали клиента до рафта на Fufilim X-E1/X-E2, значи D5200 не го е мислил за китов комплект.

Fujinon 18-55 е много много много над китовите на Nikon, всъщност съвсем различен клас :)

Автор: bobby__   
Дата:   25-03-14 10:35

Sentel, Бих потърсил в нета написа victory13. В щатите има хубави оферти, но това предполагам не интересува авторът на темата. Трябва да има кой да го донесе. До сега на мен ми беше най-интересна офертата на adorama . Обаче преди няколко дни се сдобих с купон за 10 % OFF от newegg . Така че, това от втория линк идва на $ 720 + около 9% такси (може и по-малко, зависи от къде поръчваш).

Публикацията е редактирана (25-03-14 10:44)

Дата:   25-03-14 10:35

24 Hours with The Fuji X-E2 and 23 1.4. A quick review by Steve Huff

Не бях виждал такова качество досега:

http://www.stevehuffphoto.com/2014/01/21/24-hours-with-the-fuji-x-e2-and-23-1-4-a-quick-review-by-steve-huff/

Публикацията е редактирана (25-03-14 11:31)

Автор: chrisnoch   
Дата:   25-03-14 12:36

Fufilim X-E1 и X-E2 са готини машинки, но излишно скъпи.
Аз бих го посъветвал да изчака няколко седмици и да си купи новият Sony a6000.

Автор: victory13   
Дата:   25-03-14 13:54

за съжаление у нас цените не са адекватни на пазара в момента...
може дам да си прецени:
http://www.amazon.co.uk/Fujifilm-X-E1-Digital-Camera-XF18-

55mm/dp/B009OCGPSQ/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1395748226&sr=8-1&keywords=fuji+x-e1

от немско пак е около 1500лв кит... да ме прощават другите марки, ама трудно се застига тази конфигурация за снимки ! [shtrak]

Дата:   25-03-14 14:12

Автор: Pac   
Дата:   25-03-14 22:49

Никоните са си на адекватни цени в БГ. Аз след около месец четене на ревюта избрах D5200. Единственото, за което съжалявам, е че няма мотор и не мога да ползвам обективи без мотор. Ако сега купувам апарат, бих взел D7100. Aко размерът има значение, някоя безогледалка Olympus.

Дата:   26-03-14 09:31

Много благодаря за съветите и мненията. Вчера му казах да отвори форума и да прочете темата, за да види какво го съветвате.
И май той загря, че не е съвсем наясно със себе си, защото избор може да направи само този, който е наясно с това какво иска. Другото е тото.
Днес ще се видим да говоря с него. Ще се опитам да му кажа, че параметрите на техниката зависят от контекста, в който ще я ползва. Така например за снимане на улицата надали ще му трябва супер матрица със супер цветове, така или иначе в сивия град няма какво толкова цветно за снимане, но ако отиде на планина с идеята да снима пейзажи или просто природа, там това е важно. Дърветата не тичат из полето, автофокусът там не е важен.
А от друга страна трупането на килограми в раницата спъва човека, никой не може да ме убеди, че като излезе на улицата с 10 кг раница да снима, пълна с техника за 3-4-5-6-10-15 хиляди лева, може да снима непринудено, леко.
Май най-добре ще е да си вземе нещо по-универсално, не толкова скъпо, да поснима така 1 година и като мине тази 1 година, се огледа какво е снимал и какво му се снима, да си реши сам той. Вероятността да е наясно какво иска тогава е по-голяма, отколкото днес.
Ще го изпратя до Фотосинтезис да прегледа няколко албума на фотографи, за да види какво са снимали и да прецени той какво иска да прави - портрети, природа, улицата, нощни снимки и т.н. И после да мислим за техниката. Щото иначе да купим техника с мисълта да я напаснем на определен желан резултат, това ми се струва по-трудно.
...
Ще я мислим още малко, няма къде да ходи.

Автор: monokul   
Дата:   27-03-14 00:00

Аз на улицата снимам с Panasonic Lx7. Електронен затвор (безшумен), малко тяло, светъл зуум, лек апарат, който не привлича внимание.

http://www.flickr.com/photos/93953590@N05/

99 процента от снимките са с Panasonic Lx7 и две са с GX1. Lx7 e 700 лева има възможност и за електронен визьор за още 380. Аз го ползвам без визьор засега.

Успех на човека [smile]

Автор: Pac   
Дата:   27-03-14 00:27

Познавам вече няколко човека, които си взеха Olympus E-PM2 Pen:
http://www.photopavilion.com/?page=catalog&catalog=2&cat=229&product=11167&show=additional#
Много приятна машинка на достъпна цена. Хубаво е да се вземе и някой допълнителен обектив, напраимер 45mm f/1.8, страхотно стъкло. Наскоро имаше в базара един такъв за около 300лв, но естествено замина.

Публикацията е редактирана (27-03-14 00:31)

Автор: daniil-k   
Дата:   27-03-14 07:05

Автор: uri64   
Дата:   27-03-14 08:50

my.point.of.view написа:

> ...
> Ще я мислим още малко, няма къде да
> ходи.

Накрая май ще го посъветваш да снима нощни снимки с...пинхолка [smile]

Автор: _Iv   
Дата:   22-04-14 17:32

Здравейте,
Пиша тук, за да не правя нова тема със същото заглавие ( ако трябва ще си направя).
Съжалявам, че ще ви задам поредния въпрос за избор на фотоапарат (не професионален), но се надявам все някой да ми помогне в избора.
Като за начало, начинаеща съм( дори, ако има степен преди начинаещите – там съм), но изчетох всяка статия и форум, на които попаднах за избор на фотоапарат. Успях да се ориентирам горе-долу какво ми трябва...
Снимам големи обекти,сгради ( и от близо), често снимам и на закрито със слабо осветление и др. (много рядко използвам светкавица – трябва да е някоя пещера или тунел без никакво осветление).
Много разглеждах, много, тъй като не ми трябва професионален апарат, трябва да си е компактен и лек.
Та се спрях на следните два модела:
Fujifilm XF1 - http://www.dpreview.com/previews/fujifilm-xf1/2 - цената на този повече ме устройва .
Nikon P330 - http://www.dpreview.com/products/nikon/compacts/nikon_cpp330/overview
Правих и сравнение на двата модела в разни сайтове, Никона , естествено, излиза малко по-добър. Фюджито ми е много интересен и като модел, с по-голяма матрица е също.
Моля за мнение, ще се радвам и на други предложения (на цена макс. 400-500лв).

Дата:   22-04-14 19:00

Това Фуджи в момента го има на цена 280 лв в базара. Пък не виждам да е много ползвано.
Ние с моя приятел не успяхме да се разберем за фотоапарат, възможно е да тръгне да сменя фотоапарати на поразия, знае ли човек, но това, което бих могъл да те посъветвам, е, да не гледаш на фотоапарата като на акордеон. Не копчетата правят фотографията.
Аз снимам с прости фотоапарати, радвам им се от сърце.
Важни са снимките, другото е суета.

Автор: _Iv   
Дата:   23-04-14 11:19

Снимките наистина са най важни :)
Избирам си нещо, което би ми било максимално полезно, но като нямам достатъчно познания, голямо чудене падна :)
Благодаря за съвета, ще погледна и в базара.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »