Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Samyang изригнаха
Автор: hotsnail   
Дата:   21-03-14 16:41

http://www.sonyalpharumors.com/samyang-announces-plenty-of-new-a-and-e-mount-lenses/

8mm f/2.8 UMC Fish-Eye II
10mm f/2.8 ED AS NCS CS
12mm f/2.0 NCS CS - широко за безогледални и без кривини
8mm T3.1 Cine UMC Fish-Eye II Cine Lens
New 24mm and 35mm E-mount lenses

...а може и още да има ако имах оригиналната новина...

Отговори на това съобщение
 Re: Samyang изригнаха
Дата:   21-03-14 16:42

от горните само 10-ката е за ДСЛР...

Автор: Mogila   
Дата:   21-03-14 16:43

Голямо изригане няма що. На тоя от руморса пак му излязоха криви глупостите, които пише.

Автор: realnoncho   
Дата:   21-03-14 16:45

От колко време искам точно 12мм за кроп без кривене, а даже го има и за М. Изглежда приятно - малък, светъл и лек [smilie24]

Дата:   21-03-14 16:47

нончо именно! ЗА АПС-Ц кропките тая 12 ката си е баш на място

Дори ДПР са писали за него

Тъпо е за м43 щото си имат бол 12-ки

Автор: Gam3Ra   
Дата:   21-03-14 16:49

И какъв ще е price-а на 12милиметровия?

Дата:   21-03-14 16:56

Rokinon 12mm f/2.0 NCS CS Lens for Sony E Mount - $399.00

в B&H

Автор: vanquished   
Дата:   21-03-14 16:57

10/2.8 за Фуджи Х е 529$ .
12/2 е...399$.
Наличност 25.03.2014 в bhphotovideo

Автор: simbon4o   
Дата:   21-03-14 20:05

Тая 12ка утепа туита [smilie5] дори леко крива да е пак е супер щото и туита е крив [smilie5]. Направо се замислям вече за нея.

Автор: pstoev   
Дата:   21-03-14 20:25

на самиянг им липсва само автофокус[smile] [smile]

Дата:   21-03-14 20:39

Напротив той ще им пречи!
Дано никога не прещракат да се хвърлят там където не им е работа. Оптиката е страхотна, цените ми харесват АФ не ми трябва. Като гледам са се метнали по безогледалните и видео обективи - това е добра идея. Само така! 12ката е просто в 10ката.

Дата:   21-03-14 20:44

simbon4o, и по какъв начин ще им попречи автофокуса? даже два пъти да вдигнат цените, пак ще са 30% по-евтини и колегите им[smile]

Публикацията е редактирана (21-03-14 20:47)

Дата:   21-03-14 21:08

Именно, губи се предимството - 30% са нищожни като АФ няма да работи добре и други проблеми свързани с това, аз никога не бих си купил самянг АФ обектив, ако е 30 дори 40% по-евтин просто защото фирмата няма традиции в това, качеството на механиката ще е съмнително и със сигурност ще има проблеми... За сега много добре си измислят продуктите, дано така да останат нещата. Хубаво е, че пускат нови безогледални обективи и няма да оставят само фиша.

Дата:   21-03-14 21:13

Има определен смисъл в това дето симбона пише...ама пък сигма дават сносни цени понякога повече от 2 пъти по-ниски (пример 85/1.4) и вече май се понаучиха на АФ, пък и хората качзват че били здравички....де да знам аз им няма вяра на сигма точно...

Дата:   21-03-14 21:19

Именно, а представи си самянг на цената на сигмата [smilie5] как да купиш.
Иначе сигмите на много неща се научиха ;) определено последните им неща са страхотни.

Автор: ivjordan   
Дата:   21-03-14 21:33

Присъединявам се към твърдението, че проблемът им е в автофокуса.
Все пак, живеем в 21 век, а има доста стари ръчнофокусни обективи от филмовата ера.
Така че, къде, аджеба сме ние?
Естествено, феновете на Некс, които не разполагат с автофокусни стъкла, ще бъдат очаровани, но иначе, НЬЕ!

Автор: fast_eyebrow   
Дата:   21-03-14 21:41

Тая 10-ка не разбрах, фишай ли е или просто широк?

Автор: metodiev_martin   
Дата:   21-03-14 21:49

Само 8мм е фиш.
Ако цените на първата версия на 8мм паднат в базара, автоматично взимам една бройка.

Дата:   21-03-14 21:51

simbon4o, къде ги докара на цената на сигма?
сигма 85/1.4 е 1900, самиянг 85/1,4 е 550лв слагаме 100% надценка за аф и стигаме 1100лв

Дата:   21-03-14 22:00

ми нмай и 10 и 12 са си нормални обективи...сега колко кривят и мажат ще видим тепърва....

Дата:   21-03-14 22:16

Автор: ivjordan
Дата: 21-03-14 21:33

Присъединявам се към твърдението, че проблемът им е в автофокуса.
Все пак, живеем в 21 век, а има доста стари ръчнофокусни обективи от филмовата ера.
Така че, къде, аджеба сме ние?
Естествено, феновете на Некс, които не разполагат с автофокусни стъкла, ще бъдат очаровани, но иначе, НЬЕ!

Стари ръчнофокусни на тия мм или няма или са зле оптически и мега скъпи едновременно. Освен това няма стари ръчнофокусни от едно време на нивото на самянгите понеже все пак самянгите са модерни оптични схеми.
За некс има АФ обективи, конкретно на 12 2.0 алтернативите са туит 12 2.8(крив, скъп с надпис цайс) и сони 10-18 4.0, 1600лв(1000лв втора ръка). За имане има, нооо МФ със сонитата не е никакъв проблем.

С други думи - самянг винаги бих ги предпочел пред стари ръчнофокусни. Надеждите ми бяха анонса да е 50 1.2 ама и на 12ката съм доволен.

Автор: pstoev
Дата: 21-03-14 21:51

simbon4o, къде ги докара на цената на сигма?
сигма 85/1.4 е 1900, самиянг 85/1,4 е 550лв слагаме 100% надценка за аф и стигаме 1100лв

Ти заговори за 30% по-евтин АФ самянг от АФ на друга марка не аз... И при 1100лв за 85 1.4 АФ самянг ще си купя сигмата втора ръка [smilie5] сигмата е изпитан вариант с възможност за калибрация... имат сервиз ... АФ е само проблеми, които винаги бих искал да си спестявам.

АФ за да не е проблем - трябва да е добре направен, за да се направи АФ трябва достъп до информация за байонета, аф системата и прочее на дадена марка(за която се прави) никой производител не е изнесъл такива данни, за да може всички да правят обективи за неговия байонет - ФАКТ. Мисля, че само сони А байонета е технически оповестен публично(не съм сигурен), останалите байонети се правят обективи за тях без правото да се правят. Всеки производител всячески опитва винаги да спъва марките, които правят обективи за техните байонети и така са конкуренция на техните обективи - факт. Аф системите се оптимизират за фирмените обективи, сензорите всичко...

Затова самянг са идеални за момента - оптика с високо качество на ниска цена. Засилиха се да правят и видео версии на обективите - така и така ги имат, малко външно префасониране и стават видео обективи конкуренция на безумно скъпите цайсове. Просто добре си ги мислят нещата и мисля, че ако са умни няма да се хвърлят на място където няма да успеят.

Автор: realnoncho   
Дата:   21-03-14 22:26

Честно казано преди година веднага бих го взел този самянг 12/2, писал съм в много теми, че такова обективче би било супер за кроп.
Обаче сега за същите пари си взех EF-M 11-22, който покрива доста, има автофокус, стабилизатор и много добра картина.
Е ще почакаме да видим ревюта като излязат [smilie25]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Албум преди 6 часа
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг: