Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Увеличител, какво да гледам при покупка
Автор: cheltsov   
Дата:   19-03-14 17:59

Здравейте,

Не намерих подобна тема.

Не съм се занимавал с филми до сега. Искам да опитам. Гледам че цените на техниката на старо са прилични. Моля да посъветвате за увеличител за 35мм, пък може някой ден и рол филми.

Разглеждам един УПА613. Заслужава ли си? Какво да гледам ако реша да го купя. Какви по добри опции има.

П.П. Ако знаете за други подобни теми, в които да пише нещо конкретно, кажете. Специално за УПА нищо не намерих

Благодаря предварително

Отговори на това съобщение
 Re: Увеличител, какво да гледам при покупка
Автор: my.point.of.view   
Дата:   19-03-14 18:04

Ти как имаш намерение да се занимаваш?
На стара хартия и със стари филми или на нови филми и хартия?
Какво снимаш и с какво снимаш?
Питам, защото, за да ти пиша нещо, трябва да разкажеш малко първо за себе си :-)

Автор: cicomanco   
Дата:   19-03-14 18:08

Иди при Трейман, виж как става и тогава се хвърляй в дълбокото...Истинската фотография трябва да се види на живо, за да разбереш с какво се захващаш. С УПА-та няма да ти хареса...

Дата:   19-03-14 18:14

Мисля да се занимавам с нови филми, основно черно бяло на нова хартия. Цветното не ме влече за сега. За сега мисля да пробвам с една Смена Символ :). Мисля да е с прости апаратчета. Не смятам да се развихрям, за да не се окаже че това не е моята страст и като се откажа да ме е яд. Като гледам колко струва техниката за работа с филми, дори и да се откажа мисля че ще преживея парите.

Мисля за сега да оставя проявяването на негативите за някое студио и да се съсредоточа върху проявяването на самите снимки. Помещение за това ще е банята, тоест трябва да мога да завлача до там техниката и да я махам след това.

Ако някой ден ми попадне някоя Холга бих пробвал и с рол филми. За самите снимки не мисля да са голям размер. Не повече от А4 да кажем.

Надявам се да е достатъчно инфо

Дата:   19-03-14 18:17

Ами мисля че с модерните комуникационни възможности съм видял достатъчно. Колкото и да звучи смешно съм изгледал доста youtube клипчета и статии. Запознат съм с фотографията като цяло. Снимам с цифров фотоапарат.

Дано не звучи глупаво :)

Автор: fotorafi   
Дата:   19-03-14 19:26

Ako ще купуваш УПА, все едно си купил автомобил Москвич на старо...
Аз препоръчвам да си купиш Магнифакс или Опемус,с два обектива
Пиши ЛС на dimoro. Той продава нов, перфектен Опемус, цената е ниска и прилична
Успех

Автор: luboar   
Дата:   19-03-14 20:25

гледай меха му да не е скъсан. гледай кондензорната лупа да е здрава и без мехури. другото са железа.

Автор: hristol83   
Дата:   20-03-14 10:20

http://prodavalnik.com/prodavam-i43469407 Ето нещо което мислех да копувам но се отказах според мен по добро няма да намериш за момента а цената е добра.

Автор: itcome   
Дата:   20-03-14 14:39

..и аз да препоръчam Дурст-а. Моя е такъв и доволен за 35мм.
Ако не си копирал и си от София, драсни ми едно писъмце...
Мога да ти покажа моето Незабравче (ноу-хау) на колела за банята.

https://photo-forum.net/static/site_pics/165/1395319040_Untitled_Panorama-e-s.jpg

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »