Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 С D3100 на концерт
Автор: thexy   
Дата:   18-03-14 10:50

Здравейте, може ли някой да ми даде определение за "професионален фотоапарат". Довечера съм на концерт и на сайта на организатора се казва " Няма да бъдат допускани професионални фотоапарати и камери". Д3100 + 18-55 не е професинална техника, но предполагам, че охраната като види черен фороапарат ще сметне че е такъв [smilie25]

P.S. Четох темата на колегата, на който му правили проблем за d7000 + 18-70, a с 50-ка го пуснали.

Отговори на това съобщение
 Re: С D3100 на концерт
Автор: J0R0   
Дата:   18-03-14 10:55

Обикновено критериите за "професионален" са - голям и черен и с дълъг обектив.
В повечето случаи е решение на човека от охраната.
Случвало ми се е на единия вход да не ме пускат заради апарата, през другия да мина без прблем със същия апарат.

Автор: realnoncho   
Дата:   18-03-14 10:59

Общо взето зависи от охраната, организаторите и мениджмънта на групата... С D3100 и китак освен това не е много добро решение за снимане на концерт. А ако става въпрос за Аморфис - бих си го оставил вкъщи [smilie25]

Автор: LorDDemoniC   
Дата:   18-03-14 10:59

Отиваш на място и дано те пуснат :) Реално повечето пъти си има хора да отразят събитието и други да не им се пречкат :)

Автор: Gam3Ra   
Дата:   18-03-14 11:01

За "професионален фотоапарат" в подобни мероприятия се счита апарат, който се набива на очите на охранителите и зависи от тяхната преценка (под преценка да се счита най-вече настроението им) дали ще те пуснат с такъв. Обикновено не различават DSLR от турбо-сапунер и обикновено "режат" всеки с подобен тумбест апарат. Но и чести са случаите, в които ако не си с голям обектив/и няма проблем.
Общо взето ако си твърдо решен да правиш снимки, взимаш компактен сапунер с хубава матричка, или безогледалка с капачката и обектива криеш някак, и разбира се заемаш по-предни позиции.

Автор: thexy   
Дата:   18-03-14 11:08

Да, за Amorphis става дума. Знам, че Д3100 не е най-подходящия за концерт, но за момента ми е единствения ДСЛР и все пак ще е по-добре от сапунерка.

Автор: ceco100   
Дата:   18-03-14 11:44

Сваляш обектива и го пъхаш в джоба, апарата в чантата на жена ти или приятелка и си вътре .Ако ти направят проблем на входа винаги може да намериш оправдание, а разделени двете неща няма, как да снимаш. [smilie24]

Автор: realnoncho   
Дата:   18-03-14 11:59

Значи щом е за Аморфис:
Преди месец и нещо снимах с акредитация на това място Iced Earth
Залата Mixtape 5 e тясна, когато е разпродадена. Няма и място за някакво особено добро осветление. На мен на 2.8 и 3200 ИСО ми беше тъмно понякога, а с китака на 5.6 хич няма да е добре. А групата по принцип не осветява много шоутата си.
Затова те посъветвах да си оставиш ДСЛР-а и да се радваш на концерта [beer]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »