Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Magic Lantern - кой какво обича да прави с него.
Автор: mravka_s_aparat   
Дата:   16-03-14 21:25

Може би поредната тема която ще потъне след десетина поста. Мен най ми харесва да си играя със стойностите на FPS override. Какво най-много ползвате Вие от тази програма?

Отговори на това съобщение
 Re: Magic Lantern - кой какво обича да прави с него.
Автор: sickdreams   
Дата:   16-03-14 21:33

rack focus е супер,зебрите също ми харесва да ги ползвам и ghost image-a чат-пат [smilie7]

Автор: Pavlov   
Дата:   16-03-14 22:26

Focus peaking-а, и това, че с натискане на един бутон зуумвам до 100%, и обратно до цял екран.

Автор: Gecata   
Дата:   16-03-14 22:31

Снимам тайм лапс от хиляди кадри без да си хабя затвора на камерата.

Автор: rx   
Дата:   16-03-14 22:33

Най-вече ползвам интервалометъра и focus peaking за един ръчен обектив.

Автор: Rebellious   
Дата:   16-03-14 23:06

Геца,
На кое тяло си качил Magic Lantern'a? На Марк II-то ли?

Автор: M_D   
Дата:   16-03-14 23:09

digic peaking + magic zoom са най-удобните фокус тулове, появявали се в цифрова (видео)камера откак има цифрови (видео)камери. :)
Иначе цифровият спотметър отива на ON в мига, в който ми се появи какъвто и да е канон в ръцете, и никога не се изключва.[cool]

Дата:   16-03-14 23:19

Като спомена изключване, някой обръщал ли е внимание доколко влияе на батерията и по-скоро НЕ в лайв вю режим - когато не го ползваш? Аз обикновено когато няма да ми трябва, натискам SET като включвам апарата, за да не се активира ML, но не знам доколко влияе когато не си накачил разни overlays на live view...

Дата:   16-03-14 23:25

Не, на марк2-ката не съм го качвал, но първо на 550Д, а после на 650Д (взех това тяло заради наличието на следящ фокус на видеото)..

Автор: kvakioh   
Дата:   16-03-14 23:44

Най не обичам да го чакам за 100Д-то, защото искам температура на белия баланс в Келвини и разни други. Иначе на 600/650Д го ползвах, доволен съм. Само да спомена, че най-добре да носите в някои случаи по 2 карти със софтуера, при мен забиваше на 600Д, та сменях от време на време. Рядко, но се получаваше.

Дата:   16-03-14 23:53

kvakioh виж какво съм написал - като имаш проблеми пробвай този начин с копчето докато включваш апарата - тогава би трябвало ML изобщо да не буутва.

Дата:   17-03-14 00:01

rx, като стигнеш ти до проблема със забиването някога, тогава ще ми пишеш. Все по-малко точен и забавен си, а все повече приличаш на човека с няколкото потребителски имена и попържните.
Забиваше само на 600д, три пъти, аз това нещо като LiveView НЕ използвам и не искам да чувам за него. Както и нещото наречено видео. Просто не ми трябва, не го ползвам, не искам да знам за тях, скучна и мързелива работа е да гледам на екранче какво става. Ако беше така, щях да си купя сапунерчица.

Публикацията е редактирана (17-03-14 00:04)

Дата:   17-03-14 00:05

kvakioh давам ти доброжелателен съвет а ти сереш. Да не са те обрязали днес без упойка или нещо подобно?! [smilie11]

Дата:   17-03-14 00:10

Ами не, просто виждам какво става. Съветът не е съвет, защото НЕ действа при мен. И аз съм видял мааалко повече, на няколко тела как действа.
Достатъчно виждам намеса в поне 100 теми в последно време, но не са съвети ами някакви погледи и просто намеса в темите ей така да си пишем, защото имаме поле.
Иначе, за ходенето до тоалетната, трудно ми е да използвам такива жаргонни фрази.

Дата:   17-03-14 00:13

Ето ти още един съвет- излез малко навън и олаби жилата. Ебати нервите, ебати агресията - с това отношение ще прибегнеш или до алкохол или до диазепам.

Дата:   17-03-14 00:20

Агресия няма, казвам какво е бил проблемът точно и ясно при мен, както и решението.
Алкохол пия рядко, хапчета не. Едва ли някой на 2500км от мен, още по-малко в български форум (макар че този тук е на доста добро ниво), още по-малко който не познавам може да ме накара дори да се замисля за повече от 1-2 минути. Просто виждам как пишеш по 10-20 мнения на ден, в които има може би 10% нещо съществено. След като десетки други виждат същото, значи не съм толкова нервен, ами просто зававно наблюдателно-внимателен.
Както и да е, важното е да се казва нещо съществено. 600Д отдавна нямам вече, 2 месеца само този софтуер въртяхме, не искам нищо повече от софтуера за 100Д да го направят, за да може да си пускам малко по прецизно ИСО и белия баланс и 1-2 други екстри.

Автор: chrisnoch   
Дата:   17-03-14 01:57

kvakioh,
Защо си мислиш, че твоите постове са полезни?!
Преди да мъчиш клавиатурата, помисли дали някой се интересува от мнението ти за rx или пък за мен!

Дата:   17-03-14 07:58

Тия двамата като се сръфат просто прескачам постовете им. Със сигурност пропускам само едно мерене на пишки [smilie18]

Автор: mravka_s_aparat   
Дата:   21-03-14 17:42

[cool] undefined

Публикацията е редактирана (21-03-14 22:49)

Автор: ludiakolio   
Дата:   21-03-14 19:43

Май без да искате ,неясно защо,прецаквате готината тема....

Автор: mrge.org   
Дата:   21-03-14 20:19

Ползвам го за Инфраред на Канон 500Д - с него засилвам яркостта на Лайф Вюто на +5 или 6 и то започва да показва картинка, по която понякога може да се фокусира. Без МЛ се вижда само черен екран на Лайф Вюто, щото мисли че е много тъмно.
[shtrak]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »