Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Manfrotto 055 or 190XPROB
Автор: Daniel_P   
Дата:   15-03-14 12:59

Здравейте колеги, решил съм да си взема един от двата стативи, но немога да се реша, кой да е? Вие какво мислите? Също така съм си харесал глава manfrotto 496RC2. Споделете мнение и за нея моля! Благодаря !:)))[shtrak]

Отговори на това съобщение
 Re: Manfrotto 055 or 190XPROB
Автор: Frenchev   
Дата:   15-03-14 13:18

Здравей колега,

така не можем да ти дадем еднозначен отговор. Има огромно значение за какво ще го ползваш и с каква камера ще снимаш. Аз имам точно тези два и мога да съм ти полезен, но дай по конкретно инфо.

избора на глава също е много важен, но дай първо инфо за какво и с какво ще ги ползваш.

Дата:   15-03-14 14:17

За сега снимам с Nikon D5200, най-тежкият ми обектив е Nikkor 16-85VR. Скоро не мисля да ги сменям, за сега съм доволен с тях:)! Какво ще снимам е добър въпрос, но незнам дали имам точния отговор. За всичко как звучи:Д семейни снимки, туризъм, портрети.:) Но това което за сега съм осъзнал, че най-ме влече са пейзажите и нощната фотография. [shtrak]

Дата:   15-03-14 14:30

190 ти е напълно достатъчен. Но ако ще се занимаваш с туризъм с раница, по добре се огледай за по-малък и лек.

Иначе 190ката е много добър избор.

Дата:   15-03-14 14:58

Благодаря Frenchev! А какво мислиш за главата 496RC2 ? Ти с каква снимаш? :)[beer]

Дата:   15-03-14 15:10

Аз лично хич не харесвам ябълковидни глави. Плюса им е, че са леки и компактни.

Аз си взех скоро манфрото 410. Главата е перфектна за архитектурна и пейзажна фотография, но е тежка. Ако не си работил с ябълковидни глави те съветвам да вземеш назаем и пробваш дали ще ти хареса.

Ако не съвета ми е за някоя трипозиционна.

Иначе 055 е много стабилен статив, но ненужно голям и тежък за Д5200 и 16-85.

Най-добре е да имаш 2 статива един като 190, който е стабилен и надежден за нощна фотография и прочие и един малък лек, който да можеш да мъкнеш навсякъде.

Нещо като това: http://hs-imaging.com/?page_id=184

Автор: chukov   
Дата:   15-03-14 17:54

055 е невероятен статив
тежичък е, но е много стабилен и здрав
работил съм много и с двата

Ако снимаш пейзаж ябълковидната глава е голямо предимство, защото е много "бърза" Много бързо сменяш позицията на тялото.

Това с трипозиционна глава става много по-бавно. Някой може да ме упрекне, че точно в пейзажа не се бърза, но хич не е така. Понякога природата ни дава само секунди (слънчев лъч се е прокраднал между облаците на точното място)

Трипозиционната глава дава възможност за прецизна настройка.

Всичко зависи от това, което снимаш. А истината май е, че кой както е свикнал [smile]

Дата:   16-03-14 01:00

Ми аз с моята снимам предимно интериор и екстериор и не я заменям за нищо. Погледни я ако ти е интересно.

Но пак ти казвам за твоя апарат 055 просто не си заслужава. 190ката го държи без никакъв проблем.

Автор: Rand   
Дата:   16-03-14 03:15

И аз ще си купувам статив и изборът ми съвпада с този на автора на темата. Изненадан съм обаче, че и двата статива не са налични при големите търговци в България.

Автор: SEURET   
Дата:   16-03-14 12:20

Аз пък бих препоръчал точно 055. 190 не е нещо особено, а твоята техника ще расте като клас на тялото, вероятно и на обективите.

Автор: gh0st_messenger   
Дата:   16-03-14 13:00

Същата дилема имах и аз, като XPROB ми беше определящ за покупката но в крайна сметка се спрях на http://www.amazon.com/Vanguard-Alta-Pro-263AGH-Aluminum/dp/B003XDU2Y0
в UK го има за 150 паунда. Като предимства мога да посоча че е изклиючително маневрен откъм централната колона което ти дава значителна свобода специално за макро ако един ден решиш да се занимаваш, с много удобна и функционална пистолетна болхед ръкохватка. Много добра височина и стабилен. Но рано или късно ще стигнеш до нуждата от малък трипод както каза Frenchev, от което ще имаш доста по голяма нужда понеже тези за които говорим не са компактни и това сега ме изправя пред другата дилема нов хубав монопод или компактен статив.

Автор: cameraman   
Дата:   16-03-14 13:07

Аз имам 055, в комплект с Manfrotto 329RC4. Освен че тежи, нищо не мога да посоча като недостатък. Адмирирам.[cool]

Публикацията е редактирана (16-03-14 13:52)

Дата:   16-03-14 13:17

Най-основната характеристика на статива е, че трябва да е тежък...Статив, статичен...Как може това да се изброява като недостатък?

Автор: chepkata   
Дата:   16-03-14 13:35

Най-основната характеристика на статива е, че трябва да е тежък...Статив, статичен...Как може това да се изброява като недостатък?

Като го поносиш 7-8 часа в планината и ти ставаш статичен.
190 ще върши идеална работа. Другият е мн. по-скъп и тежък.
Ако това не е проблем, естествено, че е по-добър.

Автор: apollo   
Дата:   16-03-14 13:49

Имам 190XB и един стар 144B. 190-тката вече изобщо не я нося и нямам никакво намерение да снимам с нея. Колкото по-стабилен толкова по-добре/справка при първия по-силен вятър, ще се разбере защо/. Това да закачаш тежести отдолу хайде мерси...

Автор: sigmadelta   
Дата:   16-03-14 19:12

Ползвам статив 055 карбон и глава 468MGRC2.Доволен съм ! От амазон ще ти бъде по- евтино.

Автор: falcon   
Дата:   16-03-14 20:10

Карбоновата 055-ца е перфектна, стига наистина да качваш тежък фотоапарат и обектив. Ако последните две са налични спестяваш близо 2кг от екипировката на гърба. Преди да си взема карбоновия си играх с обикновенния 055 и видях, че основно масата която качваш на главата определя стабилността, а не тази на краката.

Дата:   16-03-14 21:00

Както казах, няма еднозначен отговор на въпроса ти. Първо трябва сам да решиш за какво и как ще го ползваш и тогава да решаваш кой да бъде.

Аз снимам архитектура и винаги съм с колата. И двата статива са в багажника и не ги нося на гръб. Ползвам винаги 055 защото е по-голям и удобен. Погледни все пак главата манфрото 410. Много е удобна за определени неща.

Аз лично нямам малък и лекичък. Запалих се много по CrossCounty с mountinbike. Тази година сме планували един поход за около седмица из дивите кътчета на родопите с велосипеди с един приятел и ще съм с некса и ми трябва малък и лек статив, който да мога да привържа към рамката. Не е задължително да става много висок, но да е лекичък и надежден. Цената няма значение.

Ако някой може да препоръча нещо подобно ще съм благодарен.

Дата:   16-03-14 22:28

Дрън-дрън...Пfвечко фитнес! Хората мъкнат стативи по 3 и повече килограми в съответствие с теглото на техниката си.
Освен това, щом ще се ходи толкова, тогава и 190-та не е подходяща. Има си стативи създадени за тази цел.
Комбиниран алуминиев статив BENRO A1692TB0

Автор: Pac   
Дата:   16-03-14 23:44

Последното Бенро е много добър избор според мен. Аз ползвам аналогични като функционалност и товароносимост статив и глава на друга марка, които взех на супер оферта от Павилиона. Тя още е валидна:
Основа - http://www.photopavilion.com/?page=catalog&catalog=22&product=11712&show=additional

Глава - http://www.photopavilion.com/?page=catalog&catalog=22&product=10910&show=additional

Марката е слабо известна, но изработката е много читава. Ако можеш отиди да ги видиш и вероятно ще си тръгнеш с тях.

Публикацията е редактирана (16-03-14 23:45)

Автор: deyan_de   
Дата:   17-03-14 08:15

По логото изглежда е съвместен продукт на BMW и Mercedes [smile]

Дата:   17-03-14 09:59

Хахахахаха е наистина нямат право с това лого :)

Автор: джъмбо   
Дата:   17-03-14 11:09

честно казано от както пробвах ябълковидна глава от висок клас и не съм на мнение, че 3 позиционната глава има смисъл....

хубавите ябълки са по прецизни и бързи за работа.... стига да знаеш как да работиш с тях...

Дата:   17-03-14 13:33

Благодаря много на всички! Разбрах се с един приател, който има 055 алуминий да го взема за един weekend да го пробвам. Тогава ще реша дали това желязо е за мен, или ще си взема 190 защото е по лек или ще събирам за карбонов:Д [shtrak]

Дата:   19-03-14 15:59

Така колеги реших, че ще заделя още малко средства и скоро ще инвестирам в по доброто- Manfrotto 055CXPRO ! Но се двоумя 3 or 4 sections. Може ли да ми кажете каква е разликата? Също така главата Manfrotto 496RC2 дали е добра и подходяща за този статив? Или да предложите друга, но на подобна цена. Предпочитам ябалковидна! Благодаря [shtrak]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »