Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 светкавица за парти фотография
Автор: Fafcho   
Дата:   15-03-14 14:45

Здравейте,дано да съм нацелил раздела! От около 4 месеца снимам по партита в местни клубове и мога да кажа,че съм аматьор с желание да се учи. Снимам с Canon eos 350D и китак насочил съм се към 60D но преди това искам да ви попитам каква светкавица бихте ми препоръчали? Задължително ли е да е оригинал Канон или и по- евтин варянт би ми свършил работа за тази окомплектовка (или евентуално вградената става също). Ще прикача няколко снимки ( или може да ги видите в Диско.бг клуб Energy Костенец) защито сега съм през телефона. Изчетох доста теми но не можах да си направя извод и за това моля за съвет, пак казвам ниво аматьор :) Благодаря и усмихнат уик ЕНД!

Отговори на това съобщение
 Re: светкавица за парти фотография
Автор: quazimodo   
Дата:   15-03-14 15:02

Kаква сума си готов да похарчиш за светкавица?

Дата:   15-03-14 15:27

Това забравих да посоча, въпроса ми е от бюджетните коя би вършила добре работа, не разбирам нищо от светкавици и ми се иска възможно най-евтината която може да свърши работа за етикета ще кажа 250лв. Просто ако може вие да ме насочите и обясните някой неща :) предвит факта,че го правя като хоби и заплащането е колкото че съм си губил времето и 1път седмично не ми се иска да набутвам много но ако единственото решение е примерно speedlight 430 ii Canon така да бъде :)
П.с. Задължителна ли е външната светкавица илиима по-важни фактори като например по-светлосилен обектив като 17-50мм 2.8 или 35мм на 1.8?

Публикацията е редактирана (15-03-14 15:38)

Дата:   15-03-14 15:55

За тази сума, ако се търси светкавица с водещо число над 50, може да се намери само такава без ТТЛ и другите екстри като високоскоростна синхронизация, тоест чисто ръчна светкавица. Това означава, че всички резултати ще зависят от твоите познания и съобразителност. Ако вдигнеш малко сумата, може да погледнеш това: https://www.bviphotovideo.com/public/index.php?page=catalog&productid=737
. Има всичко от първа необходимост, а ако си я поръчаш от вън, може и да поевтинее доста.

Дата:   15-03-14 16:32

Много благодаря за отговора и споделянето на конкретен модел! Ще видя ако някой може да ми я поръча от ибехюй ще е добре хаха защото в конкретният случай не ми се иска да дам 550лв за канонска :) м/у другото по-добре е да е с по-голямо водещо число така ли?

Дата:   15-03-14 16:50

Ами да, защото винаги можеш да намалиш мощността, но трудно можеш да я увеличиш[smilie5].

Дата:   15-03-14 17:28

:D Прав си хаха :) Мерси много! Гледам,че ги хвалят много точно тази марка ще видя да се снабдя с някоя която да функционира на 350Д то и на по-нови тела хаха :) Иначе ето примерна снимка което съм направил с тази техника и вградена светкавица :)
http://disco.bg/ndbg/uploads/parties/13855/1390726945.8603.JPG

Автор: batrudi   
Дата:   15-03-14 18:59

Имам canon 270ex която не ползвам ако ти трябва пиши ми на лс.[shtrak]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »