Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 излизане извън България
Автор: djounsa   
Дата:   12-03-14 19:36

Здравейте.Спешно ми се налага да излезна извън България.Искам да попитам трябва ли да декларирам фото апарата на границата или да си пътувам спокойно.ще пътувам с кола.имам бележка от еконт, че съм го придобил с покупка в България.

Отговори на това съобщение
 Re: излизане извън България
Автор: tttodorov   
Дата:   12-03-14 19:40

Няма проблеми , преди 20 дни ходих в Германия със апарата и никой не ме е питал нищо :)

Автор: Chipsy   
Дата:   12-03-14 19:44

Аз се прибрах наскоро от САЩ и никой никъде нищо не ме пита на влизане, няма проблеми за един апарат.

Автор: MarinY   
Дата:   12-03-14 20:02

djounsa, България е област в Европа. Не я ли напускаш, митници и декларации не съществуват.

Автор: Pac   
Дата:   12-03-14 20:08

Аз преди 2 години ходих в Танзания и също никой не ме е питал. Ама аз тогава бях с турбосапунер, сиреч по-ненабиваща се на очи техника.

Публикацията е редактирана (12-03-14 20:11)

Автор: vladotoka   
Дата:   12-03-14 20:09

И през Сърбия да минаваш, пак е без проблеми колега, дори се минава само с лична карта и не ти трябва червен паспорт.

Автор: estate   
Дата:   12-03-14 21:21

До Китай ,през Русия и Хонг-Конг и обратно пак през Русия никъде не съм декларил нищо.Ръчен багаж ми беше всичко и никой даже не отвори да види какво има вътре.На скенерите никакви проблеми.На връщане даже имах и нови придобивки,кутиите бяха в багажа .Може да съм минал метър и да не се повтори друг път знае ли човек.[shtrak]

Автор: bleki1   
Дата:   12-03-14 21:24

Миналата година ходих в 9 страни от ЕС. Имах снимане в Сърбия и Русия (т.е. цялата раница с 4 обектива беше с мен).
Проблеми няма никъде.

Автор: paolo_n1   
Дата:   12-03-14 21:27

Проблем може да има само ако се заблееш някъде и ти го откраднат ;)

Автор: atrifonov   
Дата:   12-03-14 21:38

Нямаш грижи, не се налага да декларираш фототехниката

Автор: lakosta   
Дата:   12-03-14 21:38

няма проблеми може да си е на видно място примерно до ЖиПиЕса щото карам и снимам...но когато спреш да пишкаш си го вземи...[beer]може да се полакоми някой разноцветен роднина![smilie24]

Автор: djounsa   
Дата:   12-03-14 22:07

Ще пътувам до австрия през сърбия,хърватска и словения.ще бъдем 4 човека,но щом няма проблеми с границите вече ми е по-спокойно! Благодаря много за бързите отговори. [beer]

Дата:   12-03-14 22:12

пътя е много приятен намерете време за спиране и снимане!
Скоро пътувах и много неща пропуснах! НЕ БЪРЗАЙ! ГЛЕДАЙ! [shtrak]

Автор: atrifonov   
Дата:   12-03-14 22:24

в момента който влезеш в Хърватска и вече си в Европата, познава се още от първите метри на хърватската магистрала [smilie5]

А магистралата в Хърватска е като конец опъната- едно завойче нема. Обаче внимавай с ограниченията и не се подвеждай по местните, които карат като за последно [smilie18]

Дата:   12-03-14 23:05

ДА! [smilie24]

Автор: emo99   
Дата:   12-03-14 23:33

Когато минаваш през Сърбия спазвайте ограниченията по магистралата. Колите на техния КАТ са черни аудита. И подкуп не минава. Отивате на съд веднага.

Автор: Rand   
Дата:   13-03-14 00:04

За Сърбия, от сърбин съм чувал, който пътува много, че до 20км/ч над ограничението на магистрала не спират. Забелязал съм и че стоят главно около изходите и бензиностанциите. Явно идетята е да не обикалят много и като им свърши смяната бързо да се приберат. Разбира се, най-добре е човек да си спазва правилата, но за мен 120 км/ч е твърде ниска скорост.
Но това е и шантавата част. При еднакви светлинни условия, в която и държава да се намираме можем да използваме едни и същи настройки. ЗДвП в различните държави обаче ни казва, че нашите автомобили се държат по различен начин в зависимост дали са в Сърбия или в България.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »