Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Камера с ограничение 50 км/ч
Автор: Yoanslavov   
Дата:   05-03-14 16:41

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Отговори на това съобщение
 Re: Камера с ограничение 50 км/ч
Автор: ittv   
Дата:   05-03-14 16:44

е те се сетиха, от там не се минава вече, магистралата обира почти целия трафик [smilie18] [smilie18] [smilie18] ....и да беше го написал в заглавието на темата, че се отнася за сливенски мин. бани, а не всеки да ти отваря темата [beer]

Публикацията е редактирана (05-03-14 16:45)

Автор: bam-bam   
Дата:   05-03-14 16:52

дай точни координати къде се намира

Автор: marto   
Дата:   05-03-14 17:58

По пътя Ямбол - Сливен набучиха две нови... стационарни...
Едната я севтосах [smilie3]

Автор: nikolay80   
Дата:   05-03-14 21:40

Тези камери не са за скорост.Слагат ги на страшно много места из страната в момента,мисля че са за видеонаблюдение но със сигурност към тях няма скоростозамерващо устройство.Говоря за тези които са по пътя Сливен-Ямбол на две места,а и на доста други места вече.Тази на Мин.бани още не съм я виждал,но мисля ,че и тя е от тези.

Публикацията е редактирана (05-03-14 21:50)

Автор: dimitrovnz   
Дата:   05-03-14 22:42

Всеки ден карам по тоя път, сутрин и обед. Днес бе монтирана само конструкцията най-вероятно държаща камерите голямо П от тръби но още няма камери по него, поне така беше до 13ч. Имам радар детектор и ако има камера за скорост Вие ще сте първите който знаете ако засичането е базирано на радарен принцип. Айде лека.

Автор: belone   
Дата:   05-03-14 22:43

Има ги из цялата варненска и добричка области, кога успяха да ги сложат не знам? Няма, обаче никакви предупредителни знаци, а самите камери са много малки и ги виждаш едва, когато...е вече късно :) С една дума - внимавайте!!!

Автор: Gam3Ra   
Дата:   05-03-14 23:05

Всъщност, наслагаха ги из цяла България. И на запад си ги имаме, не сме по-назад [smilie3]

Автор: tvk75   
Дата:   05-03-14 23:59

доста полезна тема е това [smilie24]

Автор: NORMAN-KUK   
Дата:   06-03-14 16:13

Камерите за скорост са ниско долу, малко по-високи от човешки ръст. Тия от високото не ни греят, те следят трафика и ако търсят някой гледат записите.

Автор: gchokov   
Дата:   06-03-14 20:01

> доста полезна тема е това [smilie24]

Предлагам да прекръстят форума BG Mama Photography.

Положението е пълен батак, добре че утре е петък[smilie23]

Автор: ahead   
Дата:   07-03-14 14:51

така трябва, смешно малък брой камери има по пътищата а само с тях хората ще се научат да карат по правилата

Автор: asahi   
Дата:   07-03-14 18:00

На Сливенски Минерални бани винаги е имало ограничение 50, пешеходна пътека, стадо овце (пешеходци), най-често и патрулка. За загиналите там да не говорим. Съвет - минавайте с 50 по убеждение, а не заради евентуалната камера.

Автор: gaco.bacov45   
Дата:   07-03-14 20:05

Ха,така!Преди два дена минах новият Биг-Брадър преди Крушаре (Ямбол-Сливен)със седемдесет.Та не знам,ще ли ме уважат с честитка по случай новостта или ... [beer]

Автор: 798099   
Дата:   08-03-14 21:06

Аз пък вчера минах на червено точно пред президенството. Ама не защото го направих нарочно. Просто "кифлата" с А8 пред мен се спече и й загасна колата в кръстовището.
Върви обяснявай после, че си влязъл на зелено и че е нямало задръстване...Вече съм я ял тази хурка заради една маршрутка...

Автор: m.djorov   
Дата:   12-03-14 16:59

Скорост може да се засече и без радар - с 2 камери на някакво разстояние между тях. Времето нужно да минеш през двете ти дава средната скорост, с която си се движил. Ако е над разрешената -честитка. Примерно слагат ги на 1.5 км една от друга. Ако минеш разстоянието под минута значи караш по-бързо от 90км и те така.

Автор: Gam3Ra   
Дата:   12-03-14 17:06

Такъв тип булгаристанско мерене на скорост няма как да стигне до "честитка". [smilie3]

Автор: RazorJack   
Дата:   12-03-14 17:29

то ако става въпрос и с една камера може да се засече ако има някакви маркери по пътя които се знаят на какво разстояние са и се знае кадрите в секунда, с които записва камерата и после се смята за колко кадъра какво разстояние е минала колата :)

Автор: batzas   
Дата:   12-03-14 17:36

Само че това горното, което го споменава м.джоров е реализирано в доста страни включително и Русия.
Говорим за по-големи разстояния, най-вече на магистрали. За да не хитрее всеки пред камерата да намали, а после юруш с 200. Но тъй като гледам англетата го ползват и в градска среда.

нпр:
http://en.wikipedia.org/wiki/SPECS_%28speed_camera%29

Важното е да има воля и желание за промяна на системата.

Публикацията е редактирана (12-03-14 17:41)

Автор: rx   
Дата:   12-03-14 17:37

m.djorov така се прави в Лондон - от едното кръстовище до другото и си готов

Автор: m.djorov   
Дата:   13-03-14 10:46

Аз знам, че се прави от години - затова и в навигациите има заложени предупреждения за подобен вид камери и отсечки, само да има кой да слага обновленията с координатите им. Пък нека колегата Gam3Ra си мисли, че това е булгаристанско творение. Всичко опира до желание. В Пловдив КАТ отказа да закупи стационарните камери, които бяха монтирали на изходите на града, след като им изтече тестовия период, защото им отваряло много работа и не можели да смогнат да подписват актовете. Как примерно във Варна може да има камери и радари по кръстовищата? То многото работа е само в началото - докато изгори маса народ с честитки. В Пловдив в почти целия Северен район сложиха камери по кръстовищата. В началото имаше засилено спазване на правилата. След като се установи, че в районното ги гледат само ако стане инцидент, да разберат кой е виновен, а не да засичат превантивно нарушения - пак се почна да се кара горе долу като джигити.
Като няма желание - и сателити да сложат и полиция на всеки ъгъл, щом не искат да си вършат работата няма да има подобрение.

Автор: fast_eyebrow   
Дата:   13-03-14 10:56

Във Варна няма камери с радари по кръстовищата, а камерите, които ги има, повечето отдавна не работят.Въпреки, че не знам дали е добре да споделям тая информация, че има баси джигитите в тая Варна.По-зле са само добричлиите, които идват с колите си.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »