Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Фотография
 първа  назад  1  2  3  4  5  6  7     всички  напред  последна
 Защо избират повече канон?
Автор: xFireSoul   
Дата:   11-03-14 21:23

Не мога да разбера едно нещо. Имам чувството че 60% и повече от професионалните фотографи използват Canon пред Nikon. Някой има ли идея защо е така? И тогава, Канон по-добрия избор ли е?

Отговори на това съобщение
 Re: Защо избират повече канон?
Автор: sohk   
Дата:   11-03-14 21:26

Айде пак ... https://photo-forum.net/joro/emoticons/EmoticonWall.gif

Автор: cameraman   
Дата:   11-03-14 21:26

...А още е вторник...

Автор: kadar   
Дата:   11-03-14 21:29

добре че има мач тая вечер че да има какво да гледам ....наместо тая....бая Обширна темиЧка .......[smilie18] [cool]

Автор: fraction   
Дата:   11-03-14 21:32

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: tttodorov   
Дата:   11-03-14 21:35

некссссссссссссссссссссссссссссс [smilie5]

Автор: rx   
Дата:   11-03-14 21:37

Разбира се! Канон не е по-добрия избор - канон е НАЙ-добрия избор! Ако не беше, нямаше да снимам с тази марка [smilie7] Другите просто все още не са достигнали нужното духовно просветление, за да осъзнаят това.

П.П. Перефразирам аргументите на вегетарианците когато спорим [smilie18]

Автор: Gamma   
Дата:   11-03-14 21:37

xFireSoul, бе ти фчас лиси?
Не съм фотограф и само чета от време на време, ама много се дразня на такива, дето се цепят като че*ия на мокър пясък... Как пък ги сметна тея 60%...?
Т'ва, ако беше нормален форум, то тая тема щеше да я фкоша вече!

Автор: bOzo   
Дата:   11-03-14 21:39

Щото са хобисти и ги лъжат консултантите в магазина. Така и тези със Sony...

Автор: fraction   
Дата:   11-03-14 21:40

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: hotsnail   
Дата:   11-03-14 21:47

xFireSoul за това има статистика. "Имам Чувство" не изглежда особенно надеждно или обективно. Чувствата са субективни и по-скоро отразяват вътрешното ти състояние а не заобикалящата реалност.

Сериозно в България, доколкото знам, има повече профи фотографи с Никон. Не заради нещо друго ами Канон са п...си и не им дреме за пазара в България.

В световен мащаб Канон са по-напред. Понякога за година две изостават, но просто има 2 пъти повече обективи за Канон и рано или късно това натежава и пак нещата си идват по местата.

Сега това са глупости. Реално Канон, Панасоник и Сони в този ред или с разменени 2-те два (в някои години) са 3-те най-големи фото производители т.е. големите три фото фирми ако погледнем малко по глобално пейзажа извън ДСЛР. Другите вкл. Никон са нишови играчи с не до там ясно бъдеще.

ПП А любителите дето искаме хубави снимки и си ценим парите си купуваме Сони или Фуджи или Олимпус. Просто марки за модни фотографи, репортаж или формула 1 някак не се връзват с любителско ползване. Между другото направих грешка да снимам любителски със "профиесионален" ДСЛР ...тъпотия, неудобно е, а снимките са ако не по-некачествени, то видно направени с по-малко мерак.

Публикацията е редактирана (11-03-14 21:55)

Дата:   11-03-14 21:49

hotsnail написа:

> Другите вкл. Никон са нишови
> играчи с не до там ясно бъдеще.
>

>
> Публикацията е редактирана (11-03-14
> 21:48)

[smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] буахахахахаха

Автор: hotsnail   
Дата:   11-03-14 21:52

sohk това е базирано на информация за продажби и финанси. Никон е малка фирма сравнена със Канон, Панаосник и Сони и дори сравненеа само с digital imaging звената на коя да е от тези три фирми.

[smilie23] [smilie23]

Публикацията е редактирана (11-03-14 21:53)

Дата:   11-03-14 21:57

Малка е като цяло да ... но относно фото продуктите нещо се бъркаш. Канон и Никон винаги си били първи два играча на пазара, особено ако говорим за DSLR. При компактните няма изявен световен лидер, там всичко е горе долу по-равно разпределено между Канон, Никон, Сони, Панасоник, Самсунг. Виж вече Олимпус, Фуджи и Пентакс ... това са нишовите фирми. Олумпус е замираща фирма, Фуджи е във временен възход, който въпреки добрите им но скъпи продукти не се знае до кога ще ги държи над водата а Пентакс са изключението доказващо правилото. Умиращият пазар на компактните фотоапарати ще направи живота на всички тези фирми нямащи добри системи (СЛР или безогледални) труден, а някой направо ще напуснат кораба и като погледнем списъка горе на всички освен Канон, Никон и Сони ще им е безкрайно трудно да удържат позиции. Тук не говоря колко е добър продукта им, а колко се продава.

Публикацията е редактирана (11-03-14 22:05)

Автор: kvakioh   
Дата:   11-03-14 22:05

Има само 1 начин да се разбере...И той най малко е да се пита тук!Подобни теми водят до истински простащини, дебилщини и сбирки от болни хора.

Автор: isavkov   
Дата:   11-03-14 22:16

ииии са почна пак... [smilie5] [cool]

Автор: vgramatikov   
Дата:   11-03-14 22:25

Авторе правилно си забелязал само че не са 60% ,а поне 80% :)
Във този клас са по-добри Канон.

Иначе в сапунерките има сони,никон,олимпус....там разни.

Автор: atrifonov   
Дата:   11-03-14 22:26

тва е все едно питаш защо повечето карат опели и фордове, а не ферарита и бентлита [smilie7]
Ами просто Никонът не е хапка за всяка уста [smilie5] [smilie25] [cool]

Автор: myphotos   
Дата:   11-03-14 22:42

xFireSoul написа:

> Не мога да разбера едно нещо. Имам
> чувството че 60% и повече от
> професионалните фотографи
> използват Canon пред Nikon. Някой има ли
> идея защо е така? И тогава, Канон
> по-добрия избор ли е?

Това днес ли го измисли [smilie18] [smilie18]

Автор: Bumerang   
Дата:   11-03-14 22:54

Ами твърдението е вярно.когато погледна наши и чужди репортажи по ТВ ,винаги с заглеждам с каква техника снимат наши и световни журналисти. По пресконференции ,по улици и събития -преобладават каноните.Самият аз навремето при колебанията си да купя Пентакс200 или Канон 450 купих Пентакса .за което съжалявам ,но не бих го продал или изоставил за нищо на света ,защото ми е много скъп.Скъпа ми е и Практика-та която имам от времето на лентите.Е ...не правя супер снимки както, ако бях с Канон ,но с моя Пентакс съм щастлив[smilie7]

Автор: rx   
Дата:   11-03-14 22:56

Разликата между канонци и никонци в аргументацията е, че канонците просто трябва да изброим предимствата на нашите камери, а останалите, понеже дори те самите не се сещат за някакво предимство на техните камери, почват да плюят и чернят чуждото [smilie7] От канонец никога няма да чуеш да критикува Никон - защо да го прави, след като може просто да погали червеното пръстенче [smitten]

Автор: a100   
Дата:   11-03-14 23:00

Преди време, когато си бях купил никона, един колега ме видя с апарата и ме попита защо съм си взели Никон. Аз го питам - а ти какво би взел? Канон, естествено - отговаря той, не виждаш ли, че всички японци и китайци са с Канони! [cool].
Та ето ви отговора[smilie5].

Автор: cicomanco   
Дата:   11-03-14 23:02

Въпросът звучи като: Защо всички слушат чалга?
Ами не са всички!
Умните не си падат!!![smilie5]

Автор: Marconi   
Дата:   11-03-14 23:03

избрах Канон, щото е по-секси [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Автор: atrifonov   
Дата:   11-03-14 23:07

https://photo-forum.net/static/forum/2017-02/owfi4292.JPG

https://photo-forum.net/static/forum/2014-03/jjsa8387.JPG

http://farm9.staticflickr.com/8122/8624109392_85195deec4_o.jpg

по- секси викаш [smilie25]

първа  назад  1  2  3  4  5  6  7     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Албум преди 6 часа
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг: