Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Моля за съвет Canon 1100D
Автор: FINCI   
Дата:   11-03-14 19:47

Здравейте,

Доста време се чудех дали да пиша в темата главно защото наблюденията ми са че почти винаги оплювате питащия особено ако е новак като мен.

Но както се казва мечка страх мен не страх.
Подариха ми Canon 1100D обектива е 18-55 mm.
Поради характера на работата ми се изисква да ходя по много партита и след направени 5000 кадъра реших че искам снимките да стават по добри и по добре осветени.
Въпроса ми е следния: Какъв обектив да си взема и каква светкавица за да може да стават по добри снимки по добре осветени и да не се налага да се прави допълнителна обработка на всяка една по отделно.
Снимките няма да се ползват професионално просто искам нещо качествено.

Отговори на това съобщение
 Re: Моля за съвет Canon 1100D
Автор: rx   
Дата:   11-03-14 20:06

Ако е за партита - ръчна мощна светкавица, защото меренето ти става безпредметно с разните му там мигащи осветления и пинизи, хубав широк и светъл обектив - примерно 35 1.4, и действаш. Светкавицата ти трябва да е насочена към тавана за запълващо осветление и да не се престараваш с нея - нали все пак трябва да хванеш атмосферата на клуба. Другото, което го нямаш е високо ИСО - с това тяло няма как да се получи много добре...
Мисли върху вариант - хубаво тяло от сорта на 7д/70д/650д, на което можеш да ползваш по-високо ИСО, и тогава със светкавица и с китовия можеш да минеш, но по-добре ще е да си вземеш някакъв широк зуум на 2.8. Това са моите 5 стотинки по темата.

Дата:   11-03-14 20:15

Благодаря а каква светкавица е най подходяща за този апарат?

Автор: rx   
Дата:   11-03-14 21:18

Не ползвам изкуствено осветление и не мога да дам съвет - колегите да кажат - Yongnuo доколкото знам са добър бюджетен вариант за ръчна светкавица.

Автор: quazimodo   
Дата:   11-03-14 22:43

FINCI, що не огласиш приблизителна сума за харчене. Поне няма да се предлагат модели,които са извън бюджета. Естествено, най-доброто решение е фирмена светкавица. В случая поне Канон 430 ЕХ II.

Автор: methood   
Дата:   11-03-14 23:41

Светкавица мога да препоръчам Yongnuo моделите сам ще си ги погледнеш според нуждите ти. Аз имам 568 ЕХ ІІ. Доволен съм има всичко необходимо, поне за мен. Според мен и за теб ще е повече от добре. Цената е доста по ниска от канонски модели. На 1100Д и на 60д снимам и няма проблеми.
Друго което към светкавицата ще ти трябва е дифузьор или рефлектор
rx ти е напомнил за това.

Публикацията е редактирана (11-03-14 23:52)

Автор: chrisnoch   
Дата:   12-03-14 01:18

Купи си един Тамрон 17-50/2.8 - много готин бюджетен обектив с постоянна бленда 2.8 в целия диапазон.
http://magazin.photosynthesis.bg/offer/211420072002.html

Канонските светкавици са скъпи. Колегата rx е прав, че и TTL не ти трябва. Ето евтина ръчна светкавица с много добро качество:
https://photo-forum.net/index.php?APP_ACTION=BAZAR&request=view&id=26627

Дата:   12-03-14 20:24

Много благодаря за отговорите.
Да наистина на canon светкавиците са скъпи в смисъл че за мен ще е прекалено да дам 1000 лева.
Но пък обектив и светкавица за 1000 лева съм приготвил.
И още веднъж благодаря за отговорите.

Автор: quazimodo   
Дата:   13-03-14 09:39

От това по-евтино нЕма и даже е с ТТЛ за Канон[cool]:

http://dynaphos.com/product.php?c=23&sc=105&id=1648

Автор: slacktosh   
Дата:   13-03-14 10:44

Тъкмо щях да пускам тема за тази светкавица я даите малко повече информация за нея мисля да е ползвам на конон 5д

Автор: Murnau   
Дата:   13-03-14 10:58

ако сте самуил финци, ще ви посъветвам canon 600d

Автор: chrisnoch   
Дата:   13-03-14 12:42

WTF?

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »