Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 съвет
Автор: batrudi   
Дата:   10-03-14 15:40

Започва най-голямото събитие за фристайл ски и сноуборд в източна Европа – Pamporovo Freestyle Open.
Може ли някои да ми обясни тънкости при снимане на снолбордисти и скиори.На каква скорост и тн.

http://s15.postimg.org/ikhfxoizf/poster_2014_3_640.jpg

screenshot app

Отговори на това съобщение
 Re: съвет
Автор: axlastro   
Дата:   10-03-14 15:43

А с какво ще снимаш?

Автор: batrudi   
Дата:   10-03-14 15:44

Canon 40d 18-55mm кит и светкавица Canon 270ex друго нямам

Публикацията е редактирана (10-03-14 15:47)

Автор: bOzo   
Дата:   10-03-14 15:57

Екстра! [cool]

Автор: Gravolez   
Дата:   10-03-14 16:16

Ами аз имам опит единствено със снимане на концерти в мрачни клубове където е доста тегаво и там обикновено съм на
ISO 1600-3200
F2.8 или по-малко. Рядко съм над 2.8
скорост - опитвам се да не падам под 1/100
най-добре ако може 1/200
Ако искаш да си играеш със размазване на обекта, който е в движение може и 1/50-та и надолу

Като цяло с тая техника ще видиш доста зор - не знам колко близо ще можеш да си, че да има смисъл от светкавица и не знам дали пък ако си близо на състезателите ще им е яко да им светкаш.

Във всички случаи - експериментирай

Автор: fraction   
Дата:   10-03-14 16:21

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: quazimodo   
Дата:   10-03-14 16:26

Светкавица не ти трябва, освен ако не искаш да утрепаш нЕкой скиор[smilie7]. С този обектив трябва да си на около 2.75м от трасето, за да запълниш кадъра с действащото лице. Иначе по-сериозно - режим Тv, скорост около1/500, автоИСО(при 40Д се мени от 100 до 800ИСО в режим Тv), следящ автофокус, серийна снимка(бърз или бавен режим по избор), проследяване на обекта и правене на серия снимки на място, където има "екшън"(момента на изблъскването на коловете или някой скок при спускането). Най-накрая може да снимаш и на режим "спорт"(бягащото човече). Камерата сама ще заложи повечето от настройките, които изброих по-горе. АвтоИСО-то само става от 400 до 800. И как да ти пожелае човек успех, като си тръгнал на сватба без ... обектив[smilie5]. Намери си поне един 55-250 за мероприятието. [beer]

Дата:   10-03-14 16:35

Ако случайно не ти стига скоростта за да замразиш добре движението на обекта можеш да приложиш следния пиниз:
движиш фотоапарата така, че движещият се обект е на едно и също място в кадъра и в един момент по време на движението натискаш бутона. С continuous shooting си увеличаваш шанса да хванеш добър кадър
Ефектът е че ако го направиш добре обектът не е размазан като цяло, а фонът около него е размазан. Можеш да практикуваш на улицата с коли при около 1/20-та от секундата. Пробвай с различни скорости според скоростта на самия обект.

Понякога размазването на обекта може пък да е добър ефект.
Можеш да дебнеш и за моменти, когато състезателите не шават много.

Иначе като цяло ... може би ти трябва 1/250-та или по-ниска скорост за да замразиш движението, но не ги чаткам много тия работи понеже спортни събития не съм снимал.

Автор: cicomanco   
Дата:   10-03-14 17:22

И как по-точно си на 2,8 с китака?[smilie11]

Автор: fit_ness   
Дата:   10-03-14 17:39

Тема със заглавие "Съвет" е меко казано ДРАЗНЕЩО. Извинявам се за спама

Дата:   10-03-14 17:45

Кой е на 2.8 с китак?

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »