Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Калибриране на принтер?
Автор: metodiev_martin   
Дата:   09-03-14 21:58

От доста време се чудя, дали се нуждая от подобна процедура и дали някой я извършва.
Основният проблем, може би е в това, че първо не съм си калибрирал монитора, но все още не мога да намеря къде да ми извършат адекватно и качествено процедурата.
Но да се върнем към принтера.
Ползването на готовите ICC профили, гарантира ли точното отпечатване на цветовете, или винаги се налага и допълнително калибриране?

Отговори на това съобщение
 Re: Калибриране на принтер?
Автор: bOzo   
Дата:   09-03-14 22:36

Ползването на готовите ICC профили+ползване на оригинални консумативи (харитя и мастила)+ калибриран монитор = верни цветове.

Та ако държиш на някаква приблизителна точност - създаване на принтерски профили към всяка различна хартия с всички различни мастила (ако не фийдваш епсона с оригиналните)
Не че ако не го направиш ще е кой знае каква драма с цветовете...

Автор: uri64   
Дата:   09-03-14 23:31

във Фотолан май имаха тая услуга - принтерски профил....дават ти файл, зазпечатваш го и те ти генерират профил...не съм ползвал, не знам доколко са читави...

Автор: metodiev_martin   
Дата:   10-03-14 10:20

Ще проверя, благодаря за информацията. Иначе ползвам оригиналните мастила, но познавам хора наливащи китайски и цветовете (поне при печатане) изглеждат същите, като при печатане с оригинални (друг е въпросът, какво става след година, две, три).
Всички препоръчват asahi за калибрация на монитори, ще трябва да се свържа с него и след това да умувам с профилите.
Не зная обаче, дали калибрацията, трябва да се направи с машината, към която е вързан монитора, или това е без значение.

Автор: DonBasilio   
Дата:   10-03-14 10:26

Преди да ръчкаш из принтера направи разпечатки поне на 10 вида хартии и се убеди, че тази, която ти харесва ще има постоянни доставки. Иначе ръчкането - калибрирането е безпредметно.

Автор: factor.bg   
Дата:   10-03-14 11:16

metodiev_martin
Здравейте, колегите от съпорта на FACTOR.BG могат да Ви помогнат за принтерски профил. Моля, пишете ми на лични или ми звъннете на 0899 878319, оставам на разположение.
Поздрави
Георги Чакъров
FACTOR.BG

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »