Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Canon 5D или Canon 1D mark 1 или 2
Автор: slacktosh   
Дата:   07-03-14 18:53

моля за помощ някои да каже кое от изброените тела да взема до 900 лв плюсове минуси които е снимал да сподели лично мнение благодаря предварително [shtrak]

Отговори на това съобщение
 Re: Canon 5D или Canon 1D mark 1 или 2
Автор: paolo_n1   
Дата:   07-03-14 19:41

Което и да вземеш няма да сгрешиш ;)

Автор: jey6   
Дата:   07-03-14 19:59

едното е репортерска, бърза камера, другото е бавна камера с куц Аф , но пък ФФ. Трябва да определиш за себе си какво ти трябва

Дата:   07-03-14 20:28

кое е с куц фокус предимно за портретни снимки ще се ползва не даржа да е бърз 3 кадъра са ми достатачни в секунда сравнява с моето 1100д

Автор: exobexo   
Дата:   07-03-14 20:34

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: jigsaw   
Дата:   07-03-14 21:22

5D.

Дата:   07-03-14 21:29

кажете малко повече за 5ди аз към него съм се насочил но искам малко информация като фокус наи вече и как е в тъмното с фокуса справяли се знам че е с 3 к в секунда но има и голям буфер

Автор: jey6   
Дата:   07-03-14 21:35

Трудно се разбира какво искаш да кажеш. Ползвай малко запетайки, точки... такива неща. Съобразявай се с правописа.

Автор: jigsaw   
Дата:   07-03-14 22:26

Петицата не е върха на сладоледа, но е най-добрата алтернатива като пари/качество за ФФ. За пейзажи и портретна фотография автофокуса му е перфектен. С други думи, за по-статични кадри АФ няма да те дразни. Не знам какво разбираш под "фокус на тъмно", но не очаквай да излезнеш в тъмницата и да снимаш на воля без статив. На това тяло снимките са напълно използваеми и на 1600 ИСО, след малко обработка! Личното ми мнение е, че няма по-добро ФФ тяло за тези пари.

Ето тук можеш да разгледаш какво можеш да постигнеш с 5D, ако знаеш какво правиш и знаеш как да обработиш снимката. Това са снимки само с 5D --> http://35photo.ru/items/Canon+EOS+5D_i148/examples/

Публикацията е редактирана (07-03-14 22:48)

Автор: kvakioh   
Дата:   07-03-14 23:55

5д или 1д мк2N е дилемата...Макар че трудно ще се намери 1д-то за толкова пари. Тогава нещата са на големия кантар.
Иначе, 1д мк1 може преспокойно да се пропусне. Мк2 бива, но все не достига до нивото на 5д-то.
Гигантското зарядно, често прецаканите огромни батерии и недобрите като изработка китайски варианти, трудните контроли и функции, които трябва само чрез компютър да се нагласят при 1д мк1/2/2N приближават нещата до 5Д, и това е по-добрия избор. Даже, за предпочитане. Макар че и двата варианта са работни тела, по-добре 5д на малко кадри (има такива достатъчно), отколкото 1д на 100-150000 кадъра.

Автор: apollo   
Дата:   08-03-14 08:45

Първото 5Д дори ми е прекалено бързо за това което снимам [smilie3]

Но имам късмета да снимам шубраци и чукари [smilie24]

Дата:   08-03-14 15:53

благодаря спрях се вече на 5 д мисля че ще ми върши работа за това което го взимам а след време даи боже мк3 [beer]

Дата:   08-03-14 16:27

Дано не направя грешен избор но като гледам мненията тук 5д превъзхожда останалите и с малки - - - :) предполагам че след моето 1100д каквото и да хвана ще е връх на технологиите [smilie5] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Автор: pishin   
Дата:   08-03-14 16:51

1д са с прекалено големи размери, а 5д има уникална динамика и качество на изображението. Прави уникални портрети и пейзажи. Аз бих ти го препоръчал, но ако искаш виж някои сравнения по тубата или dpreview. [beer]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »