Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Обработка на снимки.
Автор: Yoanslavov   
Дата:   06-03-14 20:57

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Отговори на това съобщение
 Re: Обработка на снимки.
Автор: J0R0   
Дата:   06-03-14 21:12

1. Кои програми са готини и имат много неща ?
- Всяка програма би ти свършила работа, стига да знаеш какво искаш и да можеш да работиш с нея. Въпросът ти звучи малко като, аз не мога да карам кола, но коя кола е по-готина и взема по-добре завоите :)
Отговорът е че нещата зависят в много по-голяма степен от това как караш, отколкото дали си се качил на Пежо или Тойота.

2. Как да направим 1 снимка по-привлекателна за наблюдателите(примерно относно реклама на даден продукт- букет)
- Първо трябва да е заснета като хората. Ако снимката не е заснета добре никоя програма няма да ти помогне.
Конкретно на въпроса: подходяща за сюжета светлина, композиция, гледна точка, избор на подходящия обектив, ДОФ, работа с цвета. Когато всичко това е ОК - чак тогава може да се мисли за обработката.

3. Фотошоп ли е най-добрата програма за обработка ?
- Една от най-популярните е и с доста възможности. За сметка на това е тежка и сложна, ако не си работил достатъчно с нея. Много от нещата могат да бъдат направени и с по-леки, интуитивни и прости програми.

Автор: bOzo   
Дата:   06-03-14 21:48

"2. Как да направим 1 снимка по-привлекателна за наблюдателите(примерно относно реклама на даден продукт- букет) "

Трябва ти концепция. После е реализацията.

Публикацията е редактирана (06-03-14 21:48)

Автор: kvakioh   
Дата:   06-03-14 22:01

Според мен шопчето и светлата стая са прехвалени и нарочно препоръчвани програми, които 90% от хората попипват само.
Иначе, има си стандартни програми, фирмени, които идват със самия апарат. Като най-ярък и личен пример е Digital Photo Professional, единствено stacking не мога да направя с него, иначе за всичко останало е ОК. И не изисква много ресурси на компютъра и да го кажа, един вид е безплатна.
По точка 2- композиция, светлина...още хиляда неща. И може и без софтуерите понякога. Повтарям- понякога.[smilie9]

Автор: jigsaw   
Дата:   06-03-14 22:33

Ако нещата се свеждат само до обработка на снимката в RAW, използвай Lightroom. Photoshop предлага същите възможности и качество плюс допълнителни възможности, които на този етап няма да са ти нужни. Много програми предлагат обработка на снимки, но това не е важното! Въпросът е в това с какви алгоритми работят инструментите на една програма. Е!... Lightroom и Photoshop имат най-добрите.

1. Много програми са готини и предлагат много неща
2. Като се научим как да използваме максимално ефективно инструмемнтите на една програма за обработка.
3. Да! Photoshop е най-добрия продукт за това! Горе съм написал защо.

Но Photoshop е повече от това от което имаш нужда на този етап. Lightroom е всичко от което имаш нужда за един RAW, на този етап и за много следваши етапи до които все още не си стигнал.

Автор: compur   
Дата:   07-03-14 12:24

kvakioh, да ти дам един RAF да го отвориш и конвертираш с DPP? [smilie3]

Автор: my.point.of.view   
Дата:   07-03-14 13:20

Аз използвам windows live photo gallery.
Има я безплатно към всеки windows.

Автор: kvakioh   
Дата:   08-03-14 00:01

compur, говоря САМО за канонски файлове, за кадри, и за RAW от апарати. Някакви стандарти, чужди за Канонския софтуер, като RAF Fuji, естествено, че ще има трудности. Иначе jpeg файлове чистя от всякакви апарати, примерно ако има пейзажна снимка и на бленда 8 и нагоре има някакво петно, чисти Канонския софтуер отлично.
Различно е при различните хора какво искат, и още повече какво могат и с колко време разполагат. СПпоред мен продуките на Адобе са стриктно за напреднали.

Автор: Лидия   
Дата:   08-03-14 10:11

Опитай да се концентрираш върху научаването само на едно нещо като за начало. Търси новата информацията на порции в зависимост от твоите личностни възможности.След като си овладял едно нещо напълно, и то се е превърнало в знание,търси друго ново нещо за научаване.Знанието означава да може да правиш връзки между порциите информаця.Ще дам следния пример.Ако си научил фотографията и я разбираш,ще видиш колко не на място е питането ти за обработка на снимки .
Съветът ми е да избереш дали искаш да се занимаваш само с обработка на снимки ? Това ще канализира мисълта ти.Усилията ти няма да се разпилавят в различни посоки, и ще направят наученото истинско и живо.Изборът ти само на едно нещо за учене,ще направи процеса с голям капацитет на полезно действие.В процеса на усвояване на обработката на снимки,ти ще трупаш и странични знания за фотографията,рекламата и т.н. Което ще ти даде голяма преднина в научаването на следващото ново нещо.
Споделям личен опит.В момента аз съм се концентрирала в подобряване на уменията ми с различни видове Image Processing Software.Работя предимно с Photoshop.
Успех!

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »